שאלה באקסל

goldsoft

New member
שאלה באקסל

איך אני עושה שקובץ אקסל יוכל להיות לצפייה בלבד ז"א שלא ניתן לשנות בו נתונים ? והאם אפשר שיהיו לי 3 קבצים, 2- לנתונים וה-3 שיסכום לי נתונים משני הקבצים ? בתודה מראש

שתי תשובות

1. תפריט כלים>הגנת גיליון. אם תרצה להגן רק על חלק מהתאים, בחר את התאים שעליהם אינך רוצה להגן ובחר בעיצוב תאים>לשונית הגנה והסר את ה V מ'נעול' 2. אין שום בעיה לסכם מקבצים אחרים, כל שעליך לעשות הוא לפתוח אותם, ובעת הסיכום להצביע על הקובץ המתאים (בדיוק כפי שאתה יכול להצביע על הגיליון המתאים כאשר אתה סוכם או מבצע פעולה אחרת על נתונים מגיליונות אחרים)

מיכאל אבידן

Active member
מנהל
"זהירות מונעת אסון" . . .../images/Emo43.gif

תלוי עד כמה המידע, שבקובץ, רגיש לשינויים. בעזרת הפונקציות הקיימות בשני סרגלים: "אקסל+", ו-"א.ע. מקרו" ניתן, תוך שניות, לנטרל כל סיסמת הגנת גיליון. ע"מ לא לאפשר שינוי ושמירה (לאחר שינוי) של אותו
הקובץ יש לשמור אותו עם סיסמת הגנה `לקריאה בלבד`. (המשתמש יוכל, תמיד, לשמור אותו תחת שם אחר ולבצע שינויים בקובץ ה`משוכפל` - אבל לא במקורי). למען ההגינות עלי לציין שקיימות בשוק תוכנות פיצוח `סיסמאות שמירת קבצים` אך אלה עולות כסף ולא תמיד מצליחות לפצח סיסמאות ארוכות בהן משולבים [URL='http://']תווים נומריים, לועזיים ועבריים[/URL] גם יחד.

למעלה