שאלה באנלוגיות:

Taxi Boat

New member
שאלה באנלוגיות:

השליך יהבו : פקפק 1. טמן ידו בצלחת : התערב 2. ירד מנכסיו : התרושש 3. יצא חוצץ : תומך 4. הטיל מטבע : גורל

Taxi Boat

New member
ועוד אחת לא מובנת:

משאית : ריקשה 1. אונייה : שירת מרוץ 2. מגל : קומביין 3. מכונת תפירה : מחט 4. גורד שחקים : וילה

r0asso

New member
ממש מוזרות מאיפה הן?

ניראה לי שהתשובות זה ריקשה זה כמו משאית רק שבן אדם מפעיל אותה וגל זה כמו קומביין רק שבן-אדם מפעיל אותו (הגב לא היה לי מושג מזה קומביין ) משמעות הביטוי השליך יהבו היא לא פקפק כמו טמן ידו בצלחת משמעותו לא התערב

r0asso

New member
לפי המילון של קידום יצא חוצץ זה

יצא דרוך ומוכן יכול להיות שיש לזה עוד פירושים...

Abcdef11

New member
קומביין

זה מעיין טרקטור שעוסף את השיבולים מהשדה והפוך אותם לאלומות... וזה לא יכול להיות התשובה הנכונה

zx10

New member
תשובות

בשתיהן התשובה היא 3. בראשונה- יצא חוצץ ותומך- הם הפכים. בדיוק כמו באנלוגיה המקורית. בשניה- מכונת תפירה היא מכונה המשמשת לתפירה בעוד שמחט- העבודה נעשית לא באופן מכני. כמו שמשאית היא מכונה שמשמשת להובלה ורקשה עושה זאת לא באופן מכני. מגל וקומביין הם בסדר הפוך מזה שבאנלוגיה המקורית.

כמעט

לגבי המחט והמכונת תפירה נכון. אבל בשאלה הראשונה התשובה היא 1 כיוון שבתשובה 3 תומך זה בהווה והתערב זה בעבר כמו שפקפק זה בעבר..

Taxi Boat

New member
יפה מתן...

זה מבלבל אפשר לשבור את הראש... אבל אלה התשובות הנכונות.

אני חשבתי שהמשפט

הוא- היקוות יוצרת מים, כמו שהתרבות יוצרת צאצאים אבל עכשיו אני מבינה למה טעיתי, כי היקוות יוצרת שלולית ולא את המים עצמם.. תודה!

למעלה