שאלה באנלוגיות

adamparhi

New member
שאלה באנלוגיות

מישהו יכול להסביר לי את האנלוגיה הבאה? - להוזיל: להתייקר 1. להתנגד: לתמוך 2. לאבד: לחפש - התשובה הנכונה 3. ללבות: לדעוך 4. לעכב: לזרז תודה

נסיון

להוזיל משו זה לא לגרום לו ההפך מלהתייקר (אני גרוע בניחושים, אני בדרך כלל הולך על אינטואיציות) ללבות משו (לגרות אותו) זה לגרום לו ההפך מלדעוך..

לא..

להתנגד למישו זה לגרום לו (למישו אחר) ההפך מלתמוך? להתנגד למישו זה להתנהג (אני מתנהג, לא מישו אחר) ההפך מלתמוך בו..

sapirk

New member
אני לא לגמרי בטוחה אבל

נראה לי שלהוזיל זה לבצע הקטנה בעוד שלהתייקר זה לבצע הגדלה. וכך בעצם ללבות זה להגדיל את האש ודעוך זה הקטנת האש...

4 זה הפכים

האנלוגיה עצמה היא לא הפכים להוזיל זה להוזיל משו אחר להתייקר - זה פעולה עצמית.. אם זה היה להוזיל - לייקר אז 4 היה נכון..

3

ללבות ולהוזיל הם פעלים אקטיבים, אתה גורם לליבוי כמו שאתה גורם להוזלה, לדעוך ולהתייקר הם פעלים ההפוכים להם במשמעותם, אך כמובן שההתייקרות נעשתה "מעצמה" (אחרת הוא היה משתמש בפועל "לייקר") אותו כנ"ל לגבי לדעוך

johngalt2

New member
סוד מקצועי...

באנלוגיות תמיד צריך לראות מה נעשה לעצמך ומה נעשה לאחר. כאן יש להוזיל - להוריד את המחיר של אחר, להתייקר - לעלות במחיר בעצמך. ללבות - להגביר את האש של אחר, לדעוך - "להנמיך" את האש של עצמך. זה לא משנה בכלל שהמשפטים עילגים, העיקר שמצאנו יחס שמבטא את העובדה שבראשון זה נעשה לאחר ובשני לעצמנו.

למעלה