שאלה באנולוגייה....

alonlupoo

New member
שאלה באנולוגייה....

ייעוץ : עצה 1. מימון : כסף 2. הלשנה : בגידה 3. שוטר : קנס 4. שירה : מילים הערה: אני רואה את האנלוגייה הזו כאפשרות לומר ש - A (ייעוץ) זה מרכיב של B (עצה). או גם אולי ש - A זו פעולה שכתוצאה ממנה יש B בסוף אני מגלה כי התשובה היא לא 4, אלא 1... בבקשה הסבר....

PinkyRaSta

New member
ייעוץ זה מתן עצה ../images/Emo210.gif

כמו שמימון זה מתן כסף היחס שהרכבת הוא כללי מדיי ואף לא נכון. ייעוץ הוא אינו מרכיב של עצה. וגם אם היחס שהגדרת היה נכון, אז שירה היא אינה מרכיבה של מילים, אם כבר אז להפך, וגם לא. התוצאה של שירה זה לא מילים. כך שהתשובה המתאימה ביותר היא 1.

alonlupoo

New member
מה שמותר ואסור באנלוגיה

האם מותר להוסיף מילים למילה שנתונה בשאחה כמו שאמרת בשאלה הזו שמימון זה - ***מתן*** כסף - על בסיס - ייעוץ שזה ***מתן*** עצה....

PinkyRaSta

New member
מזתומרת מותר ואסור? ../images/Emo210.gif

אתה צריך להגדיר יחס, תעשה את זה איך שנוח לך, אין מותר ואסור. במקרה הזה ייעוץ זה מתן עצה, ומימון זה מתן כסף. אין פשוט מזה. בכל אנלוגיה אתה תראה שתצטרך להוסיף מילים נוספות שיגדירו את היחס בין המילים.

alonlupoo

New member
עוד אנלוגייה ../images/Emo178.gif

בית : גג 1. מרתף : עליית גג 2. עיניים : גבות 3. שריון : צב 4. עץ : אמיר B הוא החלק העליון של A בצורה זו אני פוסל את (2) ואת (3) אולם נשארות לי האפשרויות של 4 ושל 1..... אשמח לסיוע

REL1234

New member
תשובה

עץ : אמיר אמיר זה החלק העליון של העץ כמו שגג זה החלק העליון של הבית

alonlupoo

New member
אבל.....

אפשר גם לומר שעליית גג היא החלק העליון של המרתף במידה מסויימת, לא ?

4667

New member
עליית גג היא החלק העליון של כל הבית

אתה בעצמך אמרת פה... "במידה מסוימת" משמע, אתה יודע שהיחס הזה פחות טוב, לכן היית צריך ללכת עם תחושת הבטן לבחור ב-4. גם אם לא היית יודע שזו אכן לבטח התשובה הנכונה.

אבל זה צריך להיות החלק העליון

מהיחידה כולה, מרתף זה כמו שתגיד אמיר-שורש... זה ספציפי מדי..

נצלש השלמת משפט (לחמן)

__________ בין הגרסאות הכרחית לשכנוע החוקרים שאין לנו יד בדבר! א. הלימות ב. גילום ג. ביזור ד. התגלעות

HawkEmpire

New member
לדעתי

א. הלימות = התאמה. התאמה בין הגרסאות, כלומר, תיאום גרסאות, סיפורים תואמים.

HawkEmpire

New member
לא בדקתי במילון

אבל www.morfix.com אומר שהלימות זה adequacy, ובתרגום של adequacy הוא נותן: הַתְאָמָה, אדקווטיות. אני גם זוכר שנתקלתי בזה כמה פעמים.

למעלה