שאלה באמונה

itama

New member
שאלה באמונה

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן אז ככה: לפי מה שהבנתי ולמדתי אנחנו בעולם הזה רק צריכים(בעיקר) לשמור מצוות, להשמר מכל מיני דברים אסורים כדי לקבל חיי עולם הבא חיי נצח.ואני שואל בשביל מה כל זה אני לא רוצה חיי עולם הזה ולא חיי נצח לא רוצה להיות בכלל אבל "על כורחך אתה חי..."(אבות,אי שם) אז מה נדפקתי פה בעולם. (אני שואל את השאלה הזאת באמת ולא לבלבל לכם את המח,אני מנסה למצוא תשובה אבל לא מוצא מקוה שתעזרו לי)

גם אני לא מוצא תשובה מדוע אני ...

אבל אני כאן. ויודעני שאיני יודע הכל. ויודעני שעלי למלא תפקיד. יבואו ימים כי אז נבין ונראה את התוצאות... הגמרא מדברת על זה. על מה שהרשעים יראו ומה יגיבו. ועל מה שהצדיקים יראו ומה יגיבו. כולם יבכו, מספרת הגמרא. אלה משמחה ואלה מצער וכאב. כיום אני גם לא מבין. בדיוק כמוך.

dbdanny

New member
אולי....

אם תהיה לך אמונה וקצת רוחניות תמצא שהחיים הם דבר קסום ומיוחד ואולי אז תעריך את החיים שלך פה למרות שהם נראים קשים ומיותרים. לאחרונה חבר יקר שלי נפל באיזור ג'נין מירי של פלסטינאים ואז הבנתי עד כמה יש הרבה בחיים ועד כמה הייתי רוצה עבור חברי שיחווה אותם והוא הכי התאים להיות האדם שחי (בר' גלי), כי הוא היה אדם מלא שמחת חיים וכולו היה קורן, אף פעם לא ראיתי אותו עצוב. וכשהוא מת, היה לי כל כך קשה להבין איך החיים יכולים להמשיך, שכן הוא היה החיים בהתגלמותם - אבל בזמן שחשבתי מה הוא יכל להשיג ולתת בחיים האלה (גם את הדברים הקשים והלא נעימים) הבנתי עד כמה החיים האלה יקרים וחשובים. אז תמלא את עצמך בקצת אמונה בחיות ואולי תראה גם את הקסם...

למעלה