שאלה באלגוריתמים.

gil levi

New member
שאלה באלגוריתמים.

נתונות שתי סדרות מונוטוניות עולות ממש של מספרים טבעיים A, וB:
a_1 < a_2 < a_3 < ... < a_n b_1 < b_2 < b_3 < ... < b_m​
מצא אלגוריתם למציאת תת הסדרה המשותפת של A וB שסכומה מקסימלי. הנה הפתרון שלי: נסמן את תת הסדרה שנבנה בZ. נשווה את a_n ואת b_m: אם הם שווים, נוסיף את a_n ל Z ונמשיך לa_(n-1)zzz ולb_(m-1)zzz. אחרת, אם a_n>b_m "נזרוק" את a_n ונמשיך הלאה באותו אופן עם a_(n-1)zzz ו b_m ואם a_n<b_m "נזרוק" את b_m ונמשיך הלאה באותו אופן עם a_n b_(m-1)zzz. השאלה שלי היא מדוע הפתרון הזה לא נכון במקרה שהסדרות אינן סדרות מונוטוניות עולות ממש, אלא סדרות מונוטוניות עולות חלש. תודה מראש.

gil levi

New member
תרגילים בתכנות לינארי.

למישהו יש תרגילים (פתורים) בתכנות לינארי? לא משהו מתקדם מדי, רק תרגילים בפורמט: "כתוב תכנית לינארית לפתרון הבעיה הבאה...." (כלומר צריך להגדיר משתנים, למצוא פונ' מטרה ולכתוב מהם האילוצים) ומעבר בין הצורות השונות (כאשר פונ' המטרה כתובה כmin וכאשר היא כתובה כmax). לצערי אני לא ממש מוצא בגוגל ובקישורים וזה כנראה יופיע במבחן מחר. תודה מראש.

johnny d

New member
then you know not how to google

תנסה linear programming ביחד עם אחד (כל פעם בנפרד) מהמילים הבאות: "problem set", solutions, homework, lecture ... וכו יש קורסים רבים שנוגעים בנושא תרגילים פשוטים יש בקורסים לכלכלנים במבוא לסימפלקס וכאלו, פשוט תמצא אתר של קורס עם מצגות או עם בעיות ופתרונות שלהן . . .

gil levi

New member
חיפשתי בשפת הקודש...

חוץ מזה, החל מהיום בשעה 9:00 השאלה כבר לא רלוונטית.

gil levi

New member
מסתבר שהפתרון נכון גם למקרה

שהסדרות מונוטוניות עולות חלש.

למעלה