שאלה באינדיזיין

אוראורה

New member
שאלה באינדיזיין

אני עורכת מסמך ובו 60 עמודים דו צדדיים. בהגדרת המסמך בחרתי באפשרות עמודים צמודים. הבעיה שאינדיזיין תמיד שם את העמוד הראשון והאחרון כעמוד יחיד ואין לי צורך בזה. אני צריכה הכל כעמודים צמודים כולל הראשון והאחרון. האם יש דרך לשנות זאת?

Schnitzell

New member
אם התוכנה

תשים את עמוד 2 ליד עמוד 1, אז הם לא יהיו אחד מאחורי השני... התוכנה מציגה לך את העמודים כאילו את קוראת ספר. בכריכה עברית, עמוד 1 נמצא מצד שמאל, אחריו 2 מצד ימין, 3 משמאל וכך הלאה. למה את "צריכה" את הכל כעמודים צמודים? זה רק עניין של תצוגה - אין שום משמעות לכך מעבר לנוחות עבודה. את יכולה לערוך מסמך דו-צדדי גם בתצוגת עמודים בודדים. העיקר הוא שבהדפסה יתאימו את הצדדים.

אוראורה

New member
לא הבנתי

מדובר בכרטיסים דו צדדיים נפרדים ולא בספר. את עמוד 1 השארתי ריק ומיקמתי את עמוד 2 צמוד לעמוד 3 .זה בסדר? כך זה יצא לי בהדפסה? או שאני צריכה לשנות הכל ולהזיז את הכל עמוד אחד אחורה?

Schnitzell

New member
זאת לא הצורה הנכונה.

מחקי את עמוד 1 הריק וכל העמודים יזוזו אחורה ויסתדרו. אם היית שולחת את זה להדפסה ובית הדפוס לא היה מתייחס למה שהוא קיבל, הוא היה מדפיס עמוד ריק ומאחוריו את 2, וכל הרצף היה נהרס. אם התצוגה מפריעה לך, בטלי את האופציה Facing Pages בתפריט File -> Document Setup. זה יציג לך את העמודים כבודדים, אחד אחרי השני ברצף.

אוראורה

New member
תודה אבל מה שקורה עכשיו

כשאני מוחקת את עמוד 1 כל התוכן של עמוד 2 קופץ ומצטרף לעמוד שהיה לפניו וכשאני משנה את הגדרת המסמך לעמודים לא צמודים כל הכרטיסים עם הדוגמא של הצד השני פשוט נעלמים. אני אסביר: בצד אחד של הכרטיס יש דוגמא שמופיעה בכל העמודים ורק המלל משתנה בכל כרטיס. בצד השני של הכרטיס יש כוכב בכל הכרטיסים. כשאני מוחקת את עמוד אחד המלל פשוט קופץ על הכוכב בכל הכרטיסים וכשאני מסדרת את זה לא בעמודים צמודים כל הכוכבים נעלמים. אולי עשיתי משהו לא בסדר מההתחלה?

פודיום6

New member
תלכי ל

Numbering & section options שנמצא בתפריט הקטן בחלון pages ותבחרי שהמסמך יתחיל מעמוד 2

פודיום6

New member
את צריכה ש

1. המסמך יהיה פתוח. 2. תיהי במצב עריכת עמודים רגיל ולא בעמודי מאסטר או משהו כזה.

FourAces

New member
באופן הבא...

בחלון Pages, דאבל קליק על המשולש הקטן שמעל לעמוד 1. בחלון שנפתח, מגדירים התחלה מעמוד 2. זהו.

אוראורה

New member
אוקי מצאתי את האפשרות הזאת והיא לא אפורה

אבל עדין הכל קופץ לי מעמוד לעמוד כפי שהסברתי קודם. מה עשיתי לא בסדר?

למעלה