שאלה באינדיזיין

שאלה באינדיזיין

עימדתי חוברת כלשהי באינדזיין.. ייבאתי קודם את הרקעים מהפוטושופ אח"כ את הכתב מוורד סידרתי את זה כמו שרציתי.... ועכשיו כשאני רוצה לסדר מספור אוטומטי במאסטר הוא אומנם עושה את המספור האוטומטי אך אני רואה אותו רק שאני מוזיזה את הרקע מהעמוד.... ולא רק מספור אוטומטי סתם כל מיני קשקושים שאני עושה במאסטר הוא מביא לי את זה מלמטה.. ניסיתי לעשות את הרקע ל"מאחורי התמונה" ואין כל מה שניסיתי לא יוצא לי.. מישהו יכול לשער מה הבעיה? תודה רבה

עוד שאלה..(ממש סליחה יש לציין שאני מתחילה...)

לפי השוליים שעשיתי יוצא שחלק מילים נחצות לי בסוף משפט, אפשר לתקן זאת ע"י פקודה כלשהי?

pulse11

New member
מלים שנחצות - בחלון PARAGRAPH

תראי אופציה בשם "Hyphenation" או בעברית "מיקוף". בטלי את האופציה הזו והגדירי אותה בסטייל של הטקסט על מנת שלא תצטרכי לעשות את זה שוב ושוב.

תודה רבה רבה ♥♥

מזתומרת להגדיר אותה בסטייל של הטקסט?

להגדיר את זה בתוכנה כאילו? בהגדרות? כמו שמגדירים סנטימרטים וכאלה?

pulse11

New member
זה כמו סתם להגדיר, רק בסטייל :)

חלון PARAGRAPH STYLE יעזור. אני מציע שתקראי את ה-HELP.

pulse11

New member
תוסיפי שכבה עליונה ושימי שם את מספרי העמוד

בעקרון האובייקטים בכל שכבה יהיו ה"תחתונים" ביותר על אותה שכבר ביחס לאובייקטים בעמודים הרצים. באמצעות שכבות גבוהות יותר אפשר לדאוג לכך שהרקע יישאר רקע.

מעניין למה המורה לא אמרה את זה...

האמת שאני לא יודעת איך מתעסקים עם שכבות באינדיזיין עדיין לאל= למדנו אבל תודה בכל זאת..
אני מבינה שאין דרך נוספת..?

pulse11

New member
נוהל עבודה שלי באינדזיין לגבי שכבות

כל מסמך חדש מקבל 3 שכבות: השכבה ה"כחולה" הקיימת היא שכבת ביניים שאני קורא לה "TEXT". מוסיף שכבה חדשה ("אדומה") ומעביר אותה לרקע "BACKGROUND". ושכבה שלישית ("ירוקה") שהיא שכבה ג'נרית לכל מיני דברים שאני רוצה להניח מלמעלה. זה עוזר לעשות סדר בבלאגן כשיש הרבה טקסטים ותמונות (וטבלאות, ואיורים ואובייקטים של ה-MASTER PAGES).

כמו שכבר ענו לפניי

אם אין לך צורך בעימוד המסמך, אלא רק בייצוא לפידיאפ אין צורך להשתמש באינדזיין. אבל בעיקרון מה שקרה לך אם הבנתי נכון זה היפוך של כיוון הפיסקה. תגדירי בחלון הפיסקה שזה עברית וכיוון הפיסקה מימין לשמאל.

למעלה