שאלה באותיות

Jack Bauer

New member
שאלה באותיות

בעיקרון שאלה זו ניתנה בפרק של אותיות אבל נראה לי אפשר לפתור אותה עם קומבינוטוריקה,מה אתם חושבים: בכמה מספרים תלת ספרתיים ספרת המאות גדולה ב -5 מספרת האחדות? התשובה היא 50.. אוקי אז ככה,ספרת המאות יכולה להיות 5,6,7,8,9 5 אפשרויות. ספרה האמצעית יש 10 אפשרויות. השאלה איך אני מציג את הספרה האחרונה כי עם הפתרון זה 50 יוצא שזה אמור להיות 1 אבל לא בדיוק ברור לי למה? כי אם בחרתי אחת מ5 ספרות למאות זאת אומרת שנשאר לי רק אפשרות אחת לבחירת מספר היחידות? זה הגיוני,אבל משהו מפריע לי.

IDLVI

New member
?

אני לא הבנתי מה מטריד אותך, ומה בדיוק יוצא 1? אופציה ראשונה היא - ספרת אחדות 0 וספרת מאות 5, ואז יש 10 אפשרויות: 500, 510, 520, 530, 540, 550, 560, 570, 580, 590 כנל לגבי שאר האופציות (1 ו-6, 2 ו-7, 3 ו-8, 4 ו-9, לבד מאלה אין עוד אופציות נוספות), כל אחת תתן 10 אפשרויות. ביחד- 50.

gabimaor

New member
אם הבנתי נכון

את מה שבילבל אותך אז התשובה היא שברגע שבחרנו סיפרת אחדות או מאות השנייה כבר נקבעה אוטומטית.דוגמה:אם בחרנו ספרת מאות "7" אז סיפרת האחדות חייבת להיות 2 ויש לנו בעצם רק אופציה אחת לשבץ בה משהו.כמובן שזה גם עובד הפוך אם נבחר דווקא אחדות ואז המאות תיקבע לנו אוטומטית.

eliiiz

New member
משהו קצת אחר..

0_5 ב_ יכולות להופיע 10 ספרות (0-9) 1_6 -------- " ----------------- 2_7 -----------"---------------- 3_8 -------------"--------------- 4_9 --------------"------------- __________________________ 10 * 5 = 50!! מקווה שעזרתי

למעלה