ארסנל... נראה לי שזה מצבור נשק... זה מילה באנגלית... מחסו נשק אולי... משהו בסגנון... בקיצור קשור לנשק. חוסר תוחלת... נראה לי משהו חסר שימוש.. משהו שאין טעם לעשותו... מהו בסיגנון... נסתם הגולל... היה צאנ'ס וכבר אין אותו... נסתם הגולל.. כלומר אין כבר פתרון, אין מה לעשות... נסגר הפתח... טוב זה הניחושים שלי... ביי
אני לא בטוח שזה נוגע לעולם הנשק בלבד. אני לא יודע אם זו השאלה או לא אבל משתמשים במילה גם בהרבה הקשרים אחרים בדרך כלל לייצג מגוון של כלים/אופציות העומדות לרשות...
נסתם הגולל הוא ביטוי שלקוח מהתקופה בה קברו במערות וסתמו את הפתח עם אבן כבדה. שים לב ש"גולל" היא אבן כבדה על פי משהו שלא רוצים שיגעו בו, לרוב באר או מערת קבורה, והוא נקרא כך משום ש"גוללים"=מזיזים אותו. בהשאלה הביטוי משמש ל"אפסו הסיכויים, נגוזה התוחלת" וכדו' "תוחלת" דומה ל"תכלית" לא רק במצלול אלא גם במשמעות. זה יעזור לך לזכור את הפירוש. דרך אגב, לגבי מילים שאתה מתקשה בזכירתן-אולי כדאי שתשאלי למקורן בפורום בלשנות, וכך יהיה לך קל יותר לזכור. (כן, אני יודע שהשתמשתי בשני מינים במשפט אחד לאדם אחד- אני פשוט לא יודע את מינה ונראה לי הוגן לא לקרוא לו בלשון נקבה...