שאלה באוירודינמיקה.

sgret

New member
שאלה באוירודינמיקה.

לטיסן שלי יש מרכז כובד קצת אחורי ואני רוצה להעביר אותו קצת קדימה. השאלה היא האם עדיף לשים משקולות, נניח 40 גרם בחזית שיכבידו את הטיסן או... להזיז את המנוע ששוקל 400 גרם בערך קצת קדימה, נניח 10% מהמרחק ממרכז הכובד. האם יש משמעות אוירודינמית למיקום המנוע והפרופלור ?

TIKO3

New member
כל העולם ../images/Emo63.gif

התמונה הזו נוצרה על ידי מתמטיקה, היא קיימת רק בעולם המתמטי. בלי מתמטיקה היופי הזה לא קיים.

TIKO3

New member
אם אתה מבוגר דייך להטיס אתה מבוגר

דייך גם כדי לקרוא את הספר הזה "כאוס" של עמיתי ג'יימס גליק.

Rtitan

New member
וזה - רק בתור התחלה...

הספר הזה כבר קצת מיושן - כנס היום למאמרים הדנים בעולמוןת פרקטליים, ומובטחת לך הנאה מרובה - המדהים ביותר הוא, שהמשוואות שמייצרות אותם כה פשוטות, ושינוי פעוט באחד הפרמטרים - בונה עולם כל כך שונה...

danyra

New member
נכון מתמטיקה של בית ספר זה

מגעיל , רק באוניברסיטה זה מתחיל להיות יפה. לכן מי ששונא מתמטיקה של בגרות , שילמד מתמטיקה באוניברסיטה

YHS

New member
למיקום המנוע והפרופלור

יש משמעות אוירודינמית מסוימת, בעיקר כמובן לפרופ. המשמעות היותר כבדה מבחינת הזזת המנוע היא חוזק והעברת הכוחות. התקנה של המנוע קדימה יותר תאלץ אותך ל"עדכן" את קיר האש או לשים את המנוע רחוק יותר על הכן. הייתי ממליץ לך לשים משקולות, בנקודה הכי קדמית האפשרית (אפילו על כן המנוע). כל זה כמובן שאינך יכול לשפר את ה CG ע"י הזזת סוללות או מקלט.

masterbldr

New member
"נמק פרט ותן דוגמאות"

אתה יכול להסביר במספר קווים כלליים מה המשמעות לגבי אופן הטיסה ברגע שהפרופ "מטייל" קדימה או אחורה?

YHS

New member
פרוט ודוגמאות

המנוע, מבחינה אוירודינמית הוא משקולת בלבד, לכן אני מפריד בין הפרופ למנוע. מצד שני, מיקום המנוע כן חשוב, אבל במידה מזערית. אם אנו לוקחים את המנוע קדימה, אנו מאריכים את גוף המטוס, זה אומר הזזה מעט קדימה של המרכז האוירודינמי (כמה זה מעט, בסוף תהיה חידה...). למנוע יש גם משמעות פיזיקלית טהורה. המנוע מסתובב כמו ג'ירו, עם כל המשמעויות של מיקום ג'ירו במרחב ותגובת ג'ירו לשינויים. שינוי במיקום המנוע, גם משפיע על מיקום פעולת הכוח. אם כי נראה לי שנקודה זו מעט זניחה לתחושת היד של המטיס. הפרופ הוא בעל המשמעות האוירודינמית. האויר המסתובב פוגע בגוף המטוס, במייצבים ובכנף. שינוי המיקום יכול להשפיע. זרימה מתחלפת מלמינרית לטורבולנטית ומשפיעה בצורה שונה על המאפיינים האוירודינמיים. לתת תשובה מדויקת זה קשה.הרי באופן תיאורטי היינו שבכלל המנוע יהיה רחוק ואז נוכל לתכנן "מטוס נקי". איני חושב שבטיסן זה משמעותי. (לעצם השאלה בתחילת השרשור - עניתי כבר שלדעתי הבעיה היא חוזק ושינוי מבני). שוב נקודות אלו יתכן ותהינה זניחות, אבל קשה מאד לדעת. דרך אגב, זו גם הסיבה שמטוס, גם אם הוא עובר ניתוחים אוירודינמיים ממוחשבים מגיע בסופו של דבר למנהרת הרוח, רק שם אפשר באמת לדעת מה קורה מבחינת הזרימה. חידה. התשובה נוגעת לעניני דיוק.... מה אורך חופי המדינה בין ראש הנקרה לנקודת הגבול ברצועת עזה? או - מה המרחק בין שתי נקודות....

לב ד

New member
אההה?

שכשמזיזים את המרכז כובד קדימה ע"י הזזת המנוע מזיזים גם את המרכז האירודינמי ובעצם מקבלים פחות שינוי מהצפוי(כי המרחק בין שניהן עדיין קטן)?

Flat spin

New member
אז אשתדל לתקן ../images/Emo22.gif

המרחק בין ראש הנקרה ורצועת עזה 195 ק"מ. לאחר כיבוש החופים ע"י כרישי נדל"ן כאלו ואחרים נותרו רק 53 ק"מ חוף טבעי. תשובותי אלו נלקחו מאתר משרד איכות הסביבה. לפי הרמז שנתת, נראה כאילו 106 ק"מ (?).

YHS

New member
לא. עדיין לא טוב......../images/Emo11.gif

אולי תשאיר לנוער עם הגלשנים?

bs68

New member
אמנם אני קצת ../images/Emo48.gif ../images/Emo48.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif אבל

אני לא רואה איפה התשובה לחידה..... השרשור התדרדר לפרקטלים... אני דווקא רואה עכשיו פרקט-אלים |שיהוק|...(מצטער אין אמוטיקון לשיהוק...)
|
|
|

Rtitan

New member
רואים שאתה ../images/Emo9.gif../images/Emo48.gif../images/Emo72.gif../images/Emo65.gif

כי נתתי את התשובה, ומה לעשות - היא משדה הפרקטלים... לכן, אי אפשר לתת את אורך קו החוף המדוייק. הנה, כאן:

aniroosh34

New member
לא קשור, לגדעון:

איך, בחתימה של יש ניקוד?
פעם ראשונה ששמתי לב...

Ekrembo

New member
בעיה לנקד?

תנאי: עברית, קאפסלוק דלוק. לחיצה קבוע על שיפט...ועל אחד המספרים תהנה
...וכנס לאייסי...עוד לא בדקתי...אבל יש סיכוי שישה ידע את התשובה
אׂהָד

Rtitan

New member
למעשה - אין על כך תשובה חד משמעית..

מאחר וקו החוף הוא מבנה פרקטלי, הרי שככל שנשתמש בסרגל מעודן יותר ויותר, נקבל ערך שונה של אורך קו החוף. דוגמאות: אם ניקח את "נקודת ראש הנקרה" ו"נקודת עזה" ונעביר חוט ביניהן ונמדוד את אורכו, נקבל ערך X כלשהו... כעת, ניקח מוט באורך ק"מ - נמדוד בכל פעם אורך של קטעי חוף שאורכם ק"מונסכם כמה כאלו היו לנו - נקבל ערך אחר, גדול מ-X. כעת, ניקח סרגלים הולכים וקטנים וככל שנעדן את אורך הסרגל - כלומר נקטין אותו, נוכל למדוד פיתולים רבים יותר ויותר וכך אורך קו החוף יעלה ויעלה... עד שנגיע לקנ"מ של נניח... 10 בחזקת -33 ס"מ, שהוא אורך של חלקיק אלמנטרי בתורת המיתרים, ונקבל ערך גדול בהרבה - וסך הכל, מתמטית - גם זה אינו הסרגל הסופי בעידונו - תמיד נוכל לקחת סרגל בעל אורך אפסילון קטן כרצוננו... שיגדיל את אורך קו החוף ככל שנעדן אותו. למבנים המתמטיים הללו קוראים "חבורות מנדלברוט"...

למעלה