שאלה באוויר

וינונה

New member
שאלה באוויר../images/Emo121.gif

ולמה באוויר? כי יש לי מעט מאד נתונים "היסטוריים", בלי שום פרטים, רק ידיעה "טלגרפית". בתום מלחמת העולם השניה (בסופה או קצת לפני סופה), העמיסו הגרמנים יהודים (ואולי גם לא יהודים) על אניות והטביעו את האניות על האנשים שבהן בלב ים. מיקום? פעם שמעתי שאולי צפונית להמבורג. האם מישהו שמע, מכיר, יודע על אירועים אילו? ופניה friend9 - האם תוכל לבדוק עבורי בג´ואיש ג´ן או תוכל להנחות אותי באיזה מחלקי האתר אוכל להעזר במציאת מידע זה

הדס ח

New member
אנסה לבדוק עבורך את הסיפור

לא מבטיחה כלום אבל אנסה ביום ראשון.... הדס

friend9

New member
תשובה

לא חיפשתי בג´ואישגן. על הפרשה כתוב במקומות רבים. למשל פה וגם כאן. שמות האניות היו Cap Arcona, Thielberg, ואפשר לחפש לפיהם.

וינונה

New member
תודה! תודה!../images/Emo132.gif

לא קראתי עדיין את כל המאמר אך זהו קצה חוט לגורלה של דודתי. האם נראה לך שיש באיזשהוא מקום רישום של שמות הנספים באוניות אלו? (סליחה על הניג´וז)

עוד כמה פרטים מעניינים...

כדאי לקרוא גם את הדף הזה, בו יש - בנוסף לסיפור ותמונות על המקרה - גם רשימת מקורות נוספים. בנוסף, בפרוייקט בתי העלמין של ה - JewishGen מסופר על בית העלמין ב - Haffkrug, בו קבורים מי שנהרגו באוניה/ות. וכך נאמר שם:
HAFFKRUG : (Baltic Sea/Baltic Sea) (circle Ostholstein)(Schleswig Holstein): Cap Arcona Ehrenfriedhof (memorial and cemetery for the victims OF the "Cap Arcona" and "Thiebeck" ship disaster OF the 3rd OF May, 1945 RKS the "Luecker bay" (bay). This is emergency official Jewish Cemetery but on Jews of acres thus buried here. Location: (at the edge of the place close of the station; near the train station RK federal highway 76 into the direction OF Eutin. SOURCE: Heidrun Zeidler; [email protected]

וינונה

New member
תודה ובקשה מfriend9 או ממישהו אחר

ניסיתי לאתר רשימות של נספים+ניצולים ולא מצאתי. האם בכלל יש כזה דבר (ואיני יודעת לחפש או למצוא)?

friend9

New member
פנקס הניצולים

לגבי נספים אין לי מידע. בטח יש ביד ושם. בשנת 1945/46 פרסם המדור לחיפוש קרובים בסוכנות היהודית את פנקס הניצולים: כרך ב´ - 58,000 שמות מפולין, כרך א´ - 60,000 שמות משאר ארצות. לפי libnet הספר נמצא בספריה הלאומית (כנראה רק כרך ב´) ; ביד ושם; באונ´ בר אילן. ברור שהספר הזה כולל רק חלק קטן מכלל הניצולים. הרוב לא טרחו להירשם, בעיקר אלה שמיהרו להגר לאמריקה.

וינונה

New member
תודה. האם הינך מכיר רשימות ספציפיות

הקשורות באותם האירועים בים הבאלטי?

friend9

New member
ארנון כבר הזכיר......

....את בית העלמין שבו נקברו נוסעי הספינות, ושם נזכר/ת Heidrun Zeidler [email protected] אולי תפני אליו/אליה. ייתכן שיש חומר מפורט כתוב.

וינונה

New member
תודה. שלחתי כבר מייל אליה/אליו

חשבתי שיש אולי משהו שלא הצלחתי להגיע אליו.

הדס ח

New member
לגבי פנקס הניצולים

אם אתם זוכרים לפני כשבועיים סיפרתי על מה שמצאתי בתיק חיפוש הקרובים בארכיון הציוני.... שם חיפשו סבי ואחותו בני משפחה ובאמת הם מציינים שם שמות ואת מקום רישומם בספר הניצולים, שכנראה היה פתוח לעיון הציבור. כיום אני מעריכה שניתן לקבל מידע באמצעות בנות השירות הלאומי בארכיון הציוני. ביחס למי שמיהרו להגר לארה"ב .... האם ידוע לכם איך אפשר לבדוק דברים אלה? אני יודעת שישנן רשימות של אליס איילנד, אבל איך מגיעים אליהן? הדס

ישנם כלי חיפוש יעילים ברישומים אלו

ב - JewishGen (איך לא
). יש שלוש אפשרויות חיפוש: חיפוש עבור יהודים בלבד, חיפוש "נוקשה" וחיפוש "פשרני" יותר, יש הסברים בשורה הראשונה. הדבר מאפשר חיפוש לפי שמיעה ולפי קריטריונים נוספים אשר יכולים לסייע במציאה.

הדס ח

New member
חברים, תודה.... אבל ....

אני מחפשת ניצולי שואה.....ב-1924 אפילו לא חשבו על הזוועה העומדת להתרחש.... אין מקום של רישומים מאוחרים יותר?????? הדס

wow1

New member
הדס שלום. כנקודת פתיחה נסי את

האפשרויות הבאות: FIND A GRAVE .1 2. SOCIAL SECURITY DEATH INDEX מצורף קישור לאתר של הכנסיה המורמונית הקישי את שם קרוביך ובדקי את התוצאות המתקבלות תחת קטגוריות שונות אחת מהן יכולה להיות רישום בקובץ המתים של הביטוח הלאומי האמריקאי אחרת יכולה להיות מופע של השם באחד מעצי המשפחה שפורסמו בפרויקט של המורמונים ועוד קטיגוריות. 3. ובנימה אופטימית יותר הקישי את שמות קרוביך במקבילה האמריקאית לדפי זהב (YELLOW PAGES) או בספר הטלפונים האמריקאי. איל.

הדס ח

New member
תודה

כרגע לא מצאתי את שחיפשתי אבל אולי בעתיד זה יעזור. הדס

EYהודית

New member
תודה... נכנסתי

ומצאתי אנשים מהולנד עם שמות המשפחה שלי. עכשו צריך לעשות בדיקה אם אלה שייכים למשפחה, אם כן, השמיים הם הגבול... נחיה ונראה.

כשאת מוצאת רישום של איש, את יכולה

לראות את הכרטיס המלא של הגעתו לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות (אוי, כמה שזה נכון...). לפעמים, יש שם הערות מועילות - אם כי בכתב יד קשה לקריאה בד"כ - לגבי מטרת הגעתו, מקום מוצאו, הרכב משפחתו וכו´... ארנון

נחי

New member
רשימות ניצולים

אני מניח שכאשר ארנון יתפנה במקצת ניתן יהיה לפרסם מאמר שלם בנושא זהץ בינתיים רק כמה נקודות חשובות בענין זה: בנוסף לספר הניצולים קיימים עוד מספר מקורות לחיפוש ניצולים: 1. כתב עת בשם "לקרוב ולרחוק" שיצא מידי שבוע בשנים 45-47 ובו מאות ואולי אלפי רשימות של ניצולים.ניתן למצוא כמיקרופילם בבר אילן ובספריה הלאומית.בהתחלה גם אינדקס לחיפוש ע"פ ארצות -מומלץ להעזר כי החיפוש מאד מיגע. (אחד המסמכים הכי עצובים שישנם,עיתון שכולו שמות על גבי שמות) 2.ביד ושם בספריה ישנם ספרי ניצולים רבים שהוכנו על ידי הקהילות שקלטו את הניצולים (שוודיה ,איטליה, צרפת וכו´) 3.לגבי ניצולים שהגרו לארה"ב המקור העיקרי הוא HIAS שהוא ארגון יהודי שסייע בהגירת מרבית הניצולים לארה"ב.ניתן לפנות דרך האתר באינטרנט,הטיפול כרוך בתשלום. 4.רשימות ניצולים פורסמו גם ע"י הלנדסמנשאפט (ארגון יוצאי ה...) בישראל ובארה"ב.

למעלה