שאלה אתית

talia251

New member
שאלה אתית

עברתי אימון אישי במשך ארבעה חודשים כאשר לקראת סוף התהליך המאמן שלי החל לומר 'כבדרך אגב' שהוא מאוהב בי. אני מאמינה שהוא התכוון לכך שהוא מאוהב באישיות שלי ואולי מאוהב בי גם בזכות ההישגים שלי. לפני זה הוא גם אמר לי שהוא אוהב אותי. הוא חזר על ההתבטאויות הללו מספר פעמים. אותי זה הרתיע ובעקבות ההתנהגות הזו הפסקתי את האימון. רציתי לשאול את המאמנים המקצועיים כאן בפורום האם לדעתם זה"נורמלי" שמאמן אומר למאומנת שלו שהוא מאוהב בה או שיש כאן משהו לא אתי. תודה מראש

isaacm

New member
הממממ, חושב.

קצת קשה לי לענות לך ממקום של מאמן מקצועי, אני לא. אבל, תרשי לי להתייחס למה שכתבת, כאדם, בסדר? לפני כל דבר אחר, פשוט בשבילך, אני רוצה להזמין אותך לשיחה עם המאמן שלך, ושבשיחה הזו תסבירי את עצמך. זה לא קשור רק לאימון המסויים הזה - זה קשור לגישה שלך כשאת מתמודדת עם מצב שאינו נעים לך. בהצלחה. מבחינת התגובות שאת צפוייה לקבל - אל תיבהלי. יהיה מי שיאמר שזה נורמאלי. אל תשתמשי בדיעות למדוד אנשים. בעיקרון - אם זה לא מתאים לך זה לא צריך לקרות. חשוב - האחריות שלך להודיע שזה לא נעים לך מיד כשזה קורה משמעותית מאד. אם את לא מגיבה בצורה ברורה (לא חייבת להיות גסה - פשוט ברורה), את נותנת פתח לאי הבנה. אל תשכחי שהתקשורת שלכם היא תקשורת של פתיחות ואֶמון. זה יכול לתת מקום לאי הבנות בכיוון הזה. בדיון שהשתתפתי בו לפני מספר חדשים עלה הנושא. אספר לך שהיו שם, בין כל שאר המאמנים, שני משתתפים (גבר ואישה) וגם הם מאמנים מקצועיים. שני אלה שיתפו את הקבוצה בסיפור זהה. שניהם התאהבו במאומנים שלהם. פנו לייעוץ של מאמנים בכירים ובעצתם החליטו להפסיק את האימון ולהעביר את המשך האימון לקולגות. ושם הנושא היה באמת אתיקה מקצועית. אז, אם המאמן שלך התאהב בך, זה לא שונה מהמצב שהשותף, או זה שעובד איתך מתאהב בך. איך מתמודדים עם העניין - זה כבר משהו אחר. אפשר להכביר מלים - אבל אני מקווה שיש כאן איזושהי תשובה לתהיה שלך איציק

talia251

New member
ועוד משהו

אני לא מסכימה איתך בקשר לזה שכששותף שלי או עמית שלי לעבודה התאהב בי זה אותו דבר, כיוון שמאמן הוא סוג של סמכות ואנחנו לא נמצאים באותו מעמד. הוא מאמן ומדריך אותי ואני מאומנת ו"מחזיקה ממנו". יש כאן הבדלי כוחות. עם שותף לדירה זה אחרת, ועם דמות סמכות שמדריכה אותך זה אחרת.

isaacm

New member
את צודקת בהחלט

וזו הסיבה שיש כאן בעייתיות. מה את חושבת היה קורה אם היית מרגישה כלפיו מה שהוא מרגיש כלפייך? היית רוצה שזה יתפספס כי הוא שומר על הכללים? הנקודה היותר חשובה בהתייחסות שלי היא שאימון זו עבודה עם המון אמון ושותפות, ורציתי לשאול אותך אם נהגת במאמן שלך בהתאם. כי אם לא היית ברורה, יכול להיות שהוא חשב שאת מרגישה בצורה דומה כלפיו. זו ההצדקה היחידה שאני יכול להעלות בדעתי לפניה (או לפניות) שלו. מה את אומרת? כך זה היה? היית ברורה והוא בכל זאת המשיך לפנות אלייך?

talia251

New member
לאיציק

בוא נגיד שאני בערך באמצע שנות ה-20 שלי ושהמאמן שלי בן 60 פחות או יותר. זה לא שהוא בגילי. לכן אני מאמינה שזו לא התאהבות באמת, אבל לא משנה מה זה, נראה לי שזה לא היה במקום. בכל אופן, באותו רגע שזה קרה הייתי קצת בהלם ולא ידעתי איך להגיב. רק לאחר מכן, בבית, עיכלתי את זה והבנתי איפה אני עומדת. קשה לי לבוא ולדבר איתו אחד על אחד ולהגיד לו מה אני מרגישה - גם בגלל שהוא מבוגר ומנוסה ממני ויכול לסובב את זה איך שהוא רוצה (אל תשכח שהוא מאמן ומבין בפסיכולוגיה) וגם בגלל שאני לא מרגישה בנוח לשבת איתו לבד, בחדר סגור ולדבר על זה. מבחינתי זה כמו לעשות שיחה עם מישהו שהטריד אותי מינית......

isaacm

New member
תמונה ברורה שווה אלף מלים

טוב שהפסקת את זה. אבל נראה לי שמה שכתבתי להודעה האחרת שלך תופס. ובהחלט יש מצב לאי הבנה - טוב שיצאת משם.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מבט אל הקוד האתי ../images/Emo63.gif

השאלה שלך מעלה את אחת הסיבות שבגללן חשוב קוד אתי - הנה כמה סעיפים שרלוונטים מהקוד האתי של ICF (מצוי במלואו בקישורי הפורום). 10 . אני מצהיר שאציב גבולות ברורים הולמים בעלי רגישות תרבותית, אשר ימנעו מגע פיזי עם לקוחותי. 11. אני מצהיר שאמנע ממגע מיני עם לקוחותי 12. אני מצהיר שאערוך הסכמים ברורים עם לקוחותי ואכבד את ההסכמים שנערכו בנוגע למערכת היחסים בין מאמן ללקוח. את מוזמנת לקרוא את כל הסעיפים - רבים מהם מתייחסים לנושא באופן זה או אחר. ולמען הסר ספק - לי ברור שההתנהגות שלו לא אתית. להתאהב יכול לקרות לכל אחד. במקרה הזה כמו שאיציק ציין הפתרון הוא להפסיק את האימון בו ברגע, ולהעביר למאמן אחר. לא להשליך עלייך את הרגשות שלו, ובוודאי לא לצפות ממך שתשארי באימון. אין ספק שהו היציב אותך במקום מאוד לא נוח. אני חושבת שיש לך הרבה מודעות וכח כדי לעצור את זה בזמן. מאחר ואת מרגישה שבשיחה זה לא ילך למקום שאת רוצה - אני מזמינה אותך לכתוב לו מכתב. לאו דווקא בשביל לשלוח - את יכולה אם את רוצה, אבל את יכולה גם להשאיר אצלך או לפרסם כאן. המכתב הוא בשבילך, כדי לעבד את הרגשות והתחושות שלך בנושא. ועוד בקשה - בבקשה לא לפתוח הודעה ראשית חדשה בנושא קיים. אני נאלצת לשרשר ואז במילא הסדר לא כמו שרצית.

זה לא מקצועי מה שהוא עשה.

וטוב שהפסקת את האימון

לסמך

זה להיות קשובה למה שתחושת הבטן שלך משדרת. הסמכות היחידה במפגש מעין זה היא אך ורק את ובהקשר הזה את לא צריכה אישור של אף אחד בעולם כדי להבין ולדעת מיהו האדם העומד לפניך.ויפה שעה אחת קודם צר לי בשבילך שנתקלת בכזו תופעה. רבקה בן אלי כישורי חיים holystCoach 052-2436685

מעבר לשאלה האתית

(וברור שלדעתי זה לא אתי) יש פה גם שאלה מוסרית. תחושתי נודף ממעשיו ריח של ניצול. כי כאנחנו חובשים את הכובע של המאמן אנו יודעים שאנו גם חובשים את כובע המנטור ונחווים ככאלו על ידי לקוחותנו (לפחות באופן חלקי). משהו בסיפור פשוט לא נראה טוב. ממש. אלא אם כן אני מפספסת משהו. טוב עשית שהלכת.

למעלה