שאלה אתית

השאלה בן כמה אתה

ובאיזה תנאים אתה רואה תסרט בזמנו זה היה סרט ממש טוב כיום הוא נחשב לבינוני. זה ערפדים מגעילים מהסוג שאתה חושב סה"כ כמה רע כבר יכול להיות טום קרוז?.. אם אתה אוהב את בראד פיט אז כדאי. "CALL ME ARMAND" כלל לפני כל סרט -- אל תשאל אף אחד על מה מסופר. לסיכום: אם אתה אדם שרואה הרבה סרטים - תראה. אם אתה מצמצם את עצמך רק לסרטים מושלמים אז אל.

בו נאמר שאני בן 25 ומעלה ../images/Emo6.gif

ניראה לי, אוותר, לא בא לי על ערפדים, עכשיו. אני רואה את הסרטים, על המחשב(לא הכי שווה שיש, אבל איכשהוא ניסבל, אם מחשיכים את החדר לחלוטין
). אני מחבב דווקא את טום קרוז
(איזה חתיך. טום קרוז שולתתת!!!1
) בקשר לכלל שלך, אני נוטה לתמוך בו. אני החלטתי דבר כזה, לתת צ'אנס לסרטים של 3 כוכבים ומטה ומצד שני, בוודאי שלתת צ'אנס לסרטים של 4 כוכבים ומעלה
(חוץ מאשר הסרט תיבה רוסית שלדעתי קיבל 4 כוכבים ומעלה ומאיר שניצר חשב שהוא הסרט הטוב של השנה, באותה שנה שהוא יצא. לפי מה שקראתי מאנשים פשוטים שראו, לא ניראה לי שאתקרב למרות שחשבתי לעשות זאת
. אני מדבר על 3 הביקורות שכאן) המבקרים של הקולנוע, אני ממש נפעם מהביקורות שלהם. במיוחד של מאיר שניצר(ממעריב). מדי פעם, אני קורא אותו. שמע, ללא ספק האיש בעל ידע כללי נרחב ורואה דברים שלא חלמתי שאי פעם אחשוב עליהם
. אין לי מושג איך הוא רואה את הדברים הללו בסרטים, אבל יישר כח לו(בלי ציניות). עכשיו, בקשה קטנה. אני מחפש סרט יפה. סרט מרגש, אנושי שרואים בו את יופי האדם(סליחה על הפלצנות). לא אקשן, לא קיטש(למרות שאני מחבב קיטש, אבל כרגע אני מעוניין במשהו אחר) ולא אימה. אני לא יודע איך להסביר. ראיתי למשל את garden state שהוא סרט נחמד, לא דמיוני, משהו פשוט(אמנם לא מאוד מרגש ולא ממש רואים בו את יופי האדם, אבל סרט חביב). ראיתי גם את a walk to remember שהוא גם מרגש ויש גם קצת קיטש(אבל הם הצליחו להימנע מזה עד הסוף
). גם magnolia היה חביב, אם כי קצת מפרך לעבור אותו, אבל יש בו קטעים נחמדים. בקיצור יש לך המלצה לסרטים נחמדים שכאלו, פשוטים וטובים ללא יומרות נשגבות של הבמאי להיות מיוחד? אגב, אם אפשר שיהיה משהו משנות ה- 80 ומעלה(יודע מה, משנות ה- 70 ומעלה, אם כי עדיף משנות ה- 80 ומעלה). תודה רבה רבה לך

"אני מחפש סרט יפה.

סרט מרגש, אנושי שרואים בו את יופי האדם" על תבונה ורגישות מלהולנד דרייב - זה סרט גאוני - אבל רק למי שמיתחבר - אם לא סיוט- כי זה סרט מיוחד של מציאות ואשליה חומות של תקווה - המפורסם רוקד עם זאבים - בזמנו היה ממש טוב -אני לא יודע איך הוא יראה עכשיו(יש סרטים שההשקפה אליהם שונה עם הזמן) איש משפחה - עונה להגדרה: "מקסים" האחרים - מתח טוב - בחושך+ווליום גבוה האמת שמתחת לפני השטח - כנ"ל רוחות של תשוקה -הורס אבל..יש מי שיעיר עליו הערות את הסרטים שהיזכרת אני לא מכיר וגם, אני לא סומך על המלצות של מבקרים - כנראה שראיתי יותר סרטים מהם או שסתם אין לנו את אותו טעם

תודה לך ../images/Emo13.gif

שמעתי באמת על מלהולנד דרייב(הרבה ]עמים הוא מוזכר בתור הסרט של לינץ'. יש מצב שאראה. דווקא השבוע ראיתי את קטיפה כחולה שלו, שהבנתי שעשה הרבה רעש כשיצא ושם את הבמאי על המפה(וגם את השחקן הזה, שאיני זוכר את שמו, אבל זה החוקר מטווין פיקס). לא ממש התלהבתי מהסרט, סרט חביב , אבל לא יצאתי מואר בטירוף
חומות של תקווה, אחלה של סרט(ראיתי כבר כמה פעמים). רוקד עם זאבים , נדמה לי שגם ראיתי
. איש משפחה
. איך קלעת לטעם שלי, סחתיין. ראיתי את הסרט הזה כמה וכמה פעמים ואני אוהב לראות אותו כל פעם מחדש(יש בו קטעים נחמדים מאוד שאני מתחבר אליהם). את האחרים ואת האמת שמתחת לפני השטח, לא ראיתי. את רוחות של תשוקה אני מעוניין לראות(במיוחד בגלל הערתך לגבי אנשים שיעירו עליו הערות)
תודה לך על ההמלצות. אני ממליץ לך על being there סרט לא ממש מושך , אבל הרעיון יפה מאוד וגם הביצוע
וגם, לא יודע אם ראית את "לקום את אתמול בבוקר" או groundhog day . סרט מצחיק מאוד, אני ממליץ לך בחום. ולסיום נסה גם את broken flowers . סרט חביב ומוזר. כמו שמישהו כבר כתב באיזה מקום, הסרט מזכיר את האווירה של אבודים בטוקיו. בשני הסרטים משחק ביל מאריי(אה, כן , הוא משחק גפ ב- groundhog day) מחבב קצת את השחקן הזה
יום טוב ותודה לך שוב

ענתי44

New member
בהחלט היה צריך לקבל את רשותה

האם היא מסכימה שינתחו את כתב ידה? אומנם נכון שהיא רשמה בכתב ידה על גבי החשבון שמיועד עבורכם כלומר לא לקחתם במרמה מהמלצרית כלום, ברם, מה שהיא רשמה נועד כדי לשרת אתכם ולצורכי החשבון בלבד. לא כדי לשרת את סקרנות ידידתך. אני בטוחה שהשימוש בכתב היד לצורכי סקרנות גרידא ולא נוצל לרעה, אבל , בכל אופן, לדעתי, על הגרפולוגית היה להעיר הערה על כתב ידה של המלצרית באוזניה ולקבל את הסכמתה לנתח אותו. בסיר להניח שהיא היתה מקבלת אישור.

העניין כאן בכוונה.

שלום חדשה כאן, אבל לא בתחום . מקווה שאשתלב. לשאלתך - בוא ואשאל אותך יומי- האם אתה היית מעוניין שיעשו זאת לך? האם היית מעוניין שכולנו נעשה זאת לכולנו? לא בטוחה. האם ידידתך הייתה מעוניינת שכל פעם שהיא כותבת צ'ק וחותמת עליו, האם העסק /חברה/בנק רשאים לנתח את כתב ידה? ובשביל מה? מה הייתה כוונתה של ידידתך? למה השימוש? . כולנו מפזרים רסיסים מהאישיות שלנו בחברה : החל משפת גוף וכלה בפירסומי הגיגים אישיים. אנו צריכים לקחת בחשבון זאת אבל לטעמי, מן הראוי להודיע לפני. באם עקבות הוויתינו השאירו את רושמן ומישהו הסתקרן, ליידע את המסקרן ולקבל את הסכמתו מעבר לזה ,לטעמי, זו איזשהו סוג של גניבה.

yommi

New member
ברוכה הבאה - אפריורית

סה"כ העמדה שאת מציגה חופפת במידה רבה לעמדה שאני הצגתי. בניסוח שלי נקודת המבחן היתה - במקום שאדם סביר ירגיש שיש לו פרטיות, כל פעולה מכוונת המיועדת לחשוף אותו דורשת את הסכמתו. אני מקבל את גישתך שהמבחן צריך להיות "אם כולם ינהגו כמוני - האם העולם יהיה ידידותי יותר או אולי פחות" ו"ינהגו כמוני" בעניין הזה אינו אומר דווקא "ינתחו את כתב ידי ללא הסכמתי", אלא "יחשפו פרט מעולמי שאולי הייתי רוצה להצניעו". את עושה שימוש באנלוגיה וסימטריה מה שמקובל גם עלי, אבל ידידתי מאמינה שציפיה לסימטריה היא דבר פסול שכן "היא יוצרת כללים נוקשים במקום בו עדיף להפעיל שיקול דעת". בעוד שלדעתי עם זאת שחיפוש נוקשה אחרי סימטריה אינו תמיד רצוי, ואנו רשאים להרשות לעצמנו את שיקול הדעת לחרוג מכך, הרי שהחריגה בפועל תהיה נדירה שכן אנלוגיה וסימטריה נותנים ברוב המוחלט של המקרים את התשובות הטובות ביותר להפוך את העולם ידידותי יותר.

אכן, קאנטיאני אתה ../images/Emo9.gif

כמו שחשבתי. עיקרון ההדדיות חייב להיות חלק מהסובייקט או שמא אנסח זאת אחרת: ראיית האחר, התחשבות באחר . לעולם לא לקחת אותו כאובייקט בלבד. וידידתך קצת חרגה ממנהג זה בראותה שאותה מלצרית שמשמשת כאובייקט ברגע נתון , כמלצרית , יתכן ולא ראתה בה גם תכלית . נראה לה טרוויאלי כי בדרך כלל מלצריות כחלק מתפקידן "מפיצות" גם את כתב ידן. בוא נאמר ואין כאן עניין של עקרון הסימטריה . חייב להיות כאן עקרון לקיחת האדם כתכלית ולא אמצעי בלבד.

yommi

New member
לצערי אין לי רקע בתחום הפילוסופיה

את כל הרעיונות אני מוציא היישר ממוחי הקודח. נחמד לגלות שהמחשבות שלי חופפות לאיזו שהיא אסכולה (קאנט?) מכיוון שאין אני מתכוון לחרוש את כתבי קאנט בעתיד הקרוב, אני מניח שבענין הבא אני עלול לקפוץ לאסכולה אחרת לגמרי

nehud

New member
אשמח לדעת

מהיכן אתה שואב את הביטחון באמירה "...שכן אנלוגיה וסימטריה נותנים ברוב המוחלט של המקרים את התשובות הטובות ביותר להפוך את העולם ידידותי יותר. " ? לטעמי מבט קצר ומהיר על העולם מראה גם את ההפך אישית אני מעדיף לחיות בהתאם לדברי חברתך "....שציפיה לסימטריה היא דבר פסול שכן היא יוצרת כללים נוקשים במקום בו עדיף להפעיל שיקול דעת" למרות הערנות והחדות הרבה הנדרשת בכל רגע ורגע בחיים וזאת לעומת החיים על פי אנלוגיות וסימטריה. באהבה אהוד

yommi

New member
אם תעיין בדברי תראה שלא הבעתי בטחון

אלא אמרתי את דעתי בלבד, המבוססת על נסיון חיי לעניות דעתי הדוגמאות שתוכל להביא שסימטריה מביאה תשובה לא טובה, שייכות ליוצא מן הכלל, אך אשמח להשכיל ידידתי טוענת שיש להימנע לחלוטין משימוש בסימטריה לצורך יצירת כללי התנהגות, האם זו גם דעתך ?

nehud

New member
חוקי סימטריה בשימוש

"עין תחת עין שן תחת שן" , "נקמת דם" , "הפליה!!! מתקנת" .......... אין לי טענה נחרצת בכל הקשור לשימוש בסימטריה , קוהלת עזר לי בהצהרתו " לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים " באהבה אהוד

yommi

New member
אכן דוגמאות נאות העלית

ואפילו בעניין "אפליה מתקנת" אני איתך אך לעומתן אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך... ואהבת לרעך כמוך... כי גר היית בארץ מצריים... כבוד הדדי... דמוקרטיה... אני מתנגד לכל מילה שאמרת, אבל אלחם על זכותך לומר אותם... ואני בטוח שתוכל אתה להוסיף כהנה וכהנה דוגמאות ובמיוחד טובה הסימטריה למקרה שאדם מרשה לעצמו מה שהוא לא מוכן לקבל מזולתו, כי בעצם כל הדוגמאות שהבאת הם בתחום שאדם מנסה לפתור עוול בעזרת עוול ואני דווקא מכוון למקרים שאדם צריך להימנע ממה שלא היה רוצה שיעשו לו

nehud

New member
yommi בוקר טוב

כל הכוונה היתה להראות שהשימוש בסימטריה אינו כו מובהק בהובלה ובהנחייה של "עשיית טוב" לאנושות גם בפתגמים שבחרת יש אסימטריה "כי גר היית בארץ מצרים" מרמז לא לעשות את אשר עשו!! לך (אסימטרי) "דמוקרטיה" בנויה על חוסר סימטריה (רצוי גדול) בין אופוזיציה לקואליציה אחרת אין שילטון כמו כל דבר בהוויה יש שימושים טובים ורעים באהבה אהוד

yommi

New member
יום טוב לך אהוד

בכל זאת הבחנתי בין שני מצבים. סימטריה של תיקון עוול בעוול, ובו אני נוטה להסכים איתך וסימטריה של הימנעות מפעולה שעלולה לפגוע, לזה עדיין לא נתת דוגמאות, ולגבי המקרים האלה אני עדיין חושב שהשימוש בסימטריה הוא מובהק. לגבי המשפט "כי גר היית בארץ מצריים" הסימטריה נמצאת בדיוק באמירה "אל תעשה לאחר מה שלא טוב שיעשו לך" ואפילו שהמצרים עשו לך, אין שום סימטריה בכך שאתה עושה זאת למישהו אחר הסימטריה בדמוקרטיה נמצאת בהרבה עקרונות שלה: זכות בחירה לכל, זכויות אזרח בסיסיות וכו' סימטריה בעניין קואליציה-אופוזיציה לא אומר שתפקידם זהה, אלא שכשהאופוזיציה תגיע לשלטון תקבל את אותם כלים שהיו לקואליציה הקודמת.

דרדק66

New member
יומי שלום,

יש הבדל בין יחסים הדדיים (עליהם דיברה סינתטית אפריורית) לבין יחסים סימטריים. יחסים סימטריים נובעים מתפיסה נוקשה ולאו דווקא עניינית גם אם למראית עין מאוזנת. מערכת יחסים הדדית לא חייבת להיות סימטרית אך ראייתה אנושית, מכבדת, עניינית ומאוזנת (נניח יחסים בין מטפל למטופל). בסיפור שהצגת נראה שהנימוק המבוטא ללקיחת הפתק אינו חופף לסיבה האמיתית. איך ידידתך תוכל ללמוד על מאפייני אדם שאיננה מכירה אם אין היא יכולה, רוצה או מתכוונת אח"כ לאמת את אשר הסיקה מהכתב?

yommi

New member
מקבל את אבחנתך

ובטרמינולוגיה הזאת כוונתי היתה ליחסים הדדיים, לצורך כך יש לעיתים תרגיל מחשבתי האומר, "מה היית או לא הייתי רוצה שאחרים יעשו לי" יחסים שנשמרת בהם סימטריה, הם אכן יחסים מאולצים ולא לכך התכוונתי. הבהרה: ידידתי לא רצתה ללמוד על המלצרית, אלא ראתה בכתב שלה תופעה מעניינת לטעמה, איני יכול לומר אפילו מהי התופעה, ולכן לא הרגישה צורך מבחינתה לעמת את תוצאת הניתוח עם האופי האמיתי. איני יכול לומר אם העובדה הזאת בעצם הופכת את צעדה ללגיטימי. לטעמי היתה צריכה לבקש רשות, וכנראה שאילו עשתה כן, היתה מקבלת.

למעלה