שאלה אתית

ihtiyar

New member
"כשר, אבל מסריח"

זה המשפט שעלה בראשי בקשר לשרשור הזה ולתחומים אליו הוא מושך. "כשר" הוא התחום שעליו מסכימה החברה. זה מתבטא בראש ובראשונה בחוקים ובתקנות של החברה, ובנורמות המקובלות (בתוספת "כאן ועכשיו"). מתוך הגדרת ה"כשר" מובן גם התחום המהווה התחום האסור - הן בחוקים ובתקנות והן בנורמות. "מסריח" הוא תחום הביניים שבו עוסקת האתיקה החברתית

yommi

New member
הבנתי את אבחנתך

אתה משרטט את גבול הלגיטימיות בין מה שקיבלתי מרצון, לבין מה שהשגתי ללא רשות ואני וודאי מסכים איתך לגבי הדברים שהשגת ללא הסכמה , אבל מטיל סייג נוסף לגבי מה שקיבלתי ברשות, המלצרית נתנה את הפתק לשם העברת החשבון, ובעצם לא יכלה להעביר את החשבון ללא שימוש בכתב ידה. אני סבור שדרושה הסכמה מיוחדת כדי להשתמש בפתק שלא לדבר המובן שאליו נועד, אלא להשיג עליה פרטים נוספים. לפני מספר שנים נעזרתי באינטרנט כדי להכיר נשים, מידי פעם קיבלתי מהן מספר טלפון לצורך יצירת קשר, באותה עת היה באינטרנט שירות 441, שאיפשר לי לדעת כתובת לפי מספר טלפון, השירות הזה היה ידוע למעטים, ובעצם רוב הנשים לא ידעו שבעצם מתן הטלפון הן חושפות את כתובתן. טרחתי ליידע כל אחת מהן לגבי האופציה הזאת, הרבה מהן הביעו זעזוע, וחלקן אפילו לכעס.

ihtiyar

New member
מילה אחרונה שלי בשרשור ה-../images/Emo151.gif הזה

כל הקשקוש על הפתק מהמלצרית כבר באמת הופך להזוי: את הפתק הזה, לשיטתך, גם אם הוא היה ללא כתב ידה אלא רק משהו מודפס, יכלה ידידתך לנתח לא בשיטות המדעיות המדוייקות של הגרפולוגיה, אלא לקרוא את האנרגיות והאאורה שהותיר מגע ידה של המלצרית בנייר, או לנתח את אופי המלצרית לפי הנומרולוגיה של סכום התשלום, קשריו המיסטיים עם התאריך,השעה ומספר השולחן שלכם. שתהיה לך שבת נעימה

yommi

New member
אני מצטער שהעסקתי אותך בעניין

חטיאר, אל נא באפך, אני מבין שההבלים האלה מוציאים אותך מדעתך, ואני כפיתי עליך לעסוק בהם. אבל יש לי אליך עיצה לפעם הבאה שבה נכנס נודניק כמוני ומעלה נושאים תמוהים: דלג פשוט לנושא הבא

ihtiyar

New member
תחליט מה אתה רוצה

למעלה דיברת על "השאלה האתית" - וזה הכיוון שאליו התפתח השרשור. כעת אתה מדבר על "צנעת הפרט". זה נושא אחר. בישראל קיים חוק הגנת הפרטיות שהוא אחד מחוקי היסוד, ואחת מהשלכותיו היא הזכות לחופש הפרט ולצנעת הפרט. מדובר בחוק; לא בתהיות אתיות מופרכות על פענוח גרפולוגי של קבלה מבית קפה, או הזכות לנתח את הנומרולוגיה של שמה של אותה מלצרית, או עתידו של אותו בית קפה לפי האסטרולוגיה של תאריך פתיחתו.

yommi

New member
הכוונה כמובן לשאלה האתית

הכרוכה בפגיעה בצנעת הפרט לא במובן החוקי שלו, אלא במובן המהותי. צנעת הפרט הוא ביטוי שהחוק אימץ אותו, אבל יש לו קיום משל עצמו

אלי ו.

New member
את צודקת

חלק מהפרטיות נובע מהנחת הפרטיות. אותה מלצרית לא יכולה לצפות שמישהו ינתח את כתב ידה ולכן יש כאן מעשה לא אתי. אגב, גם אני לא מאמין בגרפולוגיה.

למעלה