שאלה "אתית"

amiak

New member
שאלה "אתית"

האם ראוי לנהל בשתי מערכות פורומים נפרדות בו זמנית? לי אישית יש הרגשה שיש בכך טעם לפגם. מעניין אותי לדעת מה דעתכם.

I am a freak

New member
שתי קהילות שונות../images/Emo35.gif

או, שני פורומים שונים

I am a freak

New member
אני לא מוצא בזה פגם....

אולי תעלי את עמדתך ואני אנסה להעלות דיעות נגד [במידה ואני אתנגד], לא יותר עדיף
הפריק.

amiak

New member
מממ. אין משהו מוגדר.

פשוט טעם לפגם. חלוקת הזמן לא יכולה להיות שווה, אחד הפורומים עלול להיות מקופח. וגם בעיה נוספת: מה אם הפורומים "יריבים", או באותם נושאים? יש ניגוד אינטרסים קטן, לא?

לדעתי, את מעלה שתי שאלות שונות:

השאלה הראשונה שלך הייתה שאלה אתית, ואפשר היה להבין, שאת שואלת על ניהול מס' פורומים הנמצאים באתרים/פורטלים שונים. והשאלה שלך כאן - היא שאלה פרקטית, בנוגע לחלוקת הזמן. זו שאלה שאפשר לשאול גם על ניהול מס' פורומים הנמצאים באתר אחד. אני לא רואה בעיה עם אף אחת מהאפשרויות הנ"ל. אני יודעת, שיש הנהלות, שלא רואות בעין יפה אפילו השתתפות פעילה, של מנהלי הפורומים שלהן, בפורומים באתרים אחרים, על אחת כמה וכמה ניהול של פורומים באתרים אחרים. בעיניי - זה מגוחך, וזה מעיד על חוסר הבנה של האינטרנט. מי שמתייחס לפורומים, בעלי נושא משותף, כפורומים "יריבים" - אלה גולשים והנהלות שחושבים שצריך להיות "נאמן" ל"בית" אחד, ושכתיבה במקום אחד באה על חשבון כתיבה במקום שני. באינטרנט - זה לא עובד ככה. אפשר לכתוב בכל מקום. ממה שראיתי עד כה, בלאו הכי לכל פורום יש אופי טיפה שונה, ומתפתחים דיונים שונים גם כאשר הנושא משותף.

סרפד

New member
את צודקת

פורומים בעלי נושא משותף אינם מתחרים, או אם נתייחס לכל האספקטים המעורבים (כמו השקעת זמן מצד חברי הפורום, רווחים מפרסומות וכו'), יש מידה קטנה של תחרות, אבל היא בד"כ מתאזנת ויותר ע"י הפרסום ההדדי וההזנה ההדדית (אלא אם כן אחד הפורומים נופל בהרבה מחברו), כמו שאמר פריק. כמו שאתרים בעלי נושא משותף אינם מתחרים - אם הם מחליפים קישורים ביניהם זה לא מפחית, אלא מגדיל את מספר המבקרים של כל אחד מהם, זו עובדה ידועה.

I am a freak

New member
אני מסתכל על החצי המלא של הכוס

במידה והפורומים הם באותו נושא- המצב הוא הכי טוב שיכול להיות. ניתן לפרסם את פורום אחד במשנהו וקח לקבל כמות קוראים גדולה יותר. בנוסף, זוהי עוד דרך לקבל מידע ומקורות לניסיון הכלל. ובקשר לחלוקת הזמן.... אני מנהל שתי קהילות בתפוז ולדעתי, כל פורום מקבל את כל תשומת הלב שהוא צריך. במידה והמנהל לא יכול לספק את צרכיהם של שני הפורומים- באמת יש כאן פגם. אבל, זה כבר תלוי בבנאדם ולא בקהילה או בפורום. שבת שלום, הפריק.

e-magine

New member
דעתה של הנהלת תפוז היא שמנהל

בתפוז לא יכול לנהל באתר אחר. בעינייהם סוג של חוסר נאמנות, מין ביגמיה כזאת

amiak

New member
ודעתך אימג'ין?

היא מעניינת אותי יותר מאשר הנהלת תפוז

e-magine

New member
דעתי

א. פורומים בנושאים לא חופפים ולא קשורים, באתרים שוני או מתחרים, לא צריכה להיות בעיה ולאמיתו של דבר אין בעיה כששומרים על אנונימיות. ב. פורומים באותו נושא או בנושאים קשורים או חופפים, כן יכולה להיות בעיה. גם במקרה של ניהול אנונימי. נכון שפורום איננו כלי תקשורת, אבל כמו שלא הייתי רוצה לראות את כל כלי התקשורת באותה יד, לא הייתי רוצה לראות את כל הבמות שעוסקות באותו נושא באותה יד. לא אוהב מונופולים. ג. אני לא כל כך מסכים שאתרים לא מתחרים בינהם. יתכן שפורום ספציפי לא מתחרה בפורום אחר, אך האתרים המסחריים כמו הפורטלים העבריים, מתחרים בינהם על רייטינג לשם השגת פרסומות, קרי הכנסות. יש בהחלט תחרות בין פורומים שעוסקים באותו נושא. לגיטימי שפורום רוצה להיות: הכי מקצועי, הכי חברותי, בעל התגובות הכי מהירות, הכי מעניין ולפעמים, בואו נודה, הכי פעיל והכי גדול במספר החברים. אני לא אומר שתמיד הכי גדול זה הכי טוב, אבל זה בטח הכי פופולארי. ד. נושא הנאמנות לפורטלים: מנהלי הפורטלים רוצים ליצור גאוות יחידה, גיבוש וכל מיני תופעות כאלה שלקוחות מעולם העסקים או הספורט. מבחינתם, מנהלי הקהילות הם שותפי דרך ושותפי סוד ולא נח להם שהשותפים שלהם הם גם שותפי דרך וסוד של המתחרים שלהם. אני מבין אותם ומכבד את עמדתם. ה. לנוסעת סמויה: האמירה שלך שהם לא מבינים את האינטרנט היא מבחינתי אמירה חריפה מידי, כי בעצם איך מודדים את ההבנה באינטרנט? אני חושב שאני מבין כמה דברים באינטרנט, אבל בכלל לא בטוח שיש לי את המתכון לניהול אתר מסחרי מוצלח. ראיתי הרבה יוזמות פרטיות שנראו מוצלחות ובכל זאת האתרים נפלו. את יודעת כאשר הקופה של הטאטרון הלאומי מתרוקנת, שולפים מהר איזה מחזמר בשביל למלא אותה. זה לא אומר שהמנהל לא מבין בתאטרון.

מה שהתכוונתי להגיד הוא,

שהמחשבה, שאם כותבים במקום אחד - זה על חשבון כתיבה במקום אחר - לא מתאימה להתנהלות באינטרנט. המחשבה על נאמנויות למותגים מסוימים לקוחה מעולם המסחר. אם נקח לדוגמא מנוי לעיתון: בד"כ עושים מנוי לעיתון יומי אחד (או למגזין חודשי אחד באותו התחום). ולכן, העדפה של מוצר אחד היא על חשבון מוצר אחר. באינטרנט זה לא עובד ככה. בהקלקת עכבר אחד אתה יכול לעבור ממקום למקום, ולכתוב בכל מקום שבו יש דיון שמעניין אותך. בהחלט יכולים להיות פורומים בעלי נושא משותף, שבכל אחד מהם מתפתחים דיונים אחרים, וגם אם יש דיון בעל נושא משותף - ההתפתחות שלו שונה מפורום לפורום. ולדעתי, מי שלא מבין את זה (שהבחירה היכן וכמה לכתוב נובעת מהעניין האישי ולא משם המותג/הפורטל) - לא ממש מבין את המדיום הזה.

amiak

New member
ובשורה התחתונה.. בעד או נגד?

את הנימוקים הבנתי. אני לא יכולה לסכם אותם כרגע בגלל שאני שפוכה לאללה מעייפות, אבל מה בתכל'ס? אתה מסכים או שולל?

e-magine

New member
כעיקרון אני לא נגד

בתנאי שלא ייוצר מונופול, למשל אם היה מתברר נניח שבכל הפורטלים, הפורומים העוסקים בסלולאר בחסות אחד המפעילים, הייתי נגד או אפילו שוקל "לצאת חוצץ"

e-magine

New member
עוד דוגמא מתחום התקשורת

(יתכן שהיום לא כל כך אקטואלית, כי אני לא עוקב אחרי מה שקורה בטלוויזיה) תופעת "הידוענים" שאני ממש סולד ממנה: רשת ידועני הטלוויזיה (בעיקר ערוץ 2) רשל של עשרות בודדות של אנשים שמראיינים/מזמינים אחד את השני לתכניות שלהם, יוצא שבכל תכנית אתה רואה כל הזמן את אותם אנשים, ומי שלא שייך לקליקה לא קיים. האנטיטזה של זה היא תכנית כמו חייל לילה של גלי צה"ל, אתה לוקח חיייל/חיילת שאף אחד לא מכיר ועושה איתו/ה תכנית מרתקת ונפלאה. ולענייננו, לא הייתי רוצה לראות אינטרנט ישראלי נשלט ע"י קליקה.

למעלה