דעתי
א. פורומים בנושאים לא חופפים ולא קשורים, באתרים שוני או מתחרים, לא צריכה להיות בעיה ולאמיתו של דבר אין בעיה כששומרים על אנונימיות. ב. פורומים באותו נושא או בנושאים קשורים או חופפים, כן יכולה להיות בעיה. גם במקרה של ניהול אנונימי. נכון שפורום איננו כלי תקשורת, אבל כמו שלא הייתי רוצה לראות את כל כלי התקשורת באותה יד, לא הייתי רוצה לראות את כל הבמות שעוסקות באותו נושא באותה יד. לא אוהב מונופולים. ג. אני לא כל כך מסכים שאתרים לא מתחרים בינהם. יתכן שפורום ספציפי לא מתחרה בפורום אחר, אך האתרים המסחריים כמו הפורטלים העבריים, מתחרים בינהם על רייטינג לשם השגת פרסומות, קרי הכנסות. יש בהחלט תחרות בין פורומים שעוסקים באותו נושא. לגיטימי שפורום רוצה להיות: הכי מקצועי, הכי חברותי, בעל התגובות הכי מהירות, הכי מעניין ולפעמים, בואו נודה, הכי פעיל והכי גדול במספר החברים. אני לא אומר שתמיד הכי גדול זה הכי טוב, אבל זה בטח הכי פופולארי. ד. נושא הנאמנות לפורטלים: מנהלי הפורטלים רוצים ליצור גאוות יחידה, גיבוש וכל מיני תופעות כאלה שלקוחות מעולם העסקים או הספורט. מבחינתם, מנהלי הקהילות הם שותפי דרך ושותפי סוד ולא נח להם שהשותפים שלהם הם גם שותפי דרך וסוד של המתחרים שלהם. אני מבין אותם ומכבד את עמדתם. ה. לנוסעת סמויה: האמירה שלך שהם לא מבינים את האינטרנט היא מבחינתי אמירה חריפה מידי, כי בעצם איך מודדים את ההבנה באינטרנט? אני חושב שאני מבין כמה דברים באינטרנט, אבל בכלל לא בטוח שיש לי את המתכון לניהול אתר מסחרי מוצלח. ראיתי הרבה יוזמות פרטיות שנראו מוצלחות ובכל זאת האתרים נפלו. את יודעת כאשר הקופה של הטאטרון הלאומי מתרוקנת, שולפים מהר איזה מחזמר בשביל למלא אותה. זה לא אומר שהמנהל לא מבין בתאטרון.