שאלה אתית

שאלה אתית

אני נמצאית בטיפול פסיכולוגי בחצי שנה האחרונה,
בנוסף, אני יוצאת גם גבר, שגם התחיל לאחרונה טיפול אצל אותו פסיכלוג (הוא הפסיכולוג מטעם מחלקת הרווחה של היישוב שלנו, אין הרבה ברירות).
האם זה בסדר לדבר בפגישות שלי עם הפסיכולוג על אותו גבר?
מצד אחד-הוא חלק מרכזי מעולמי, ואני מאוד צריכה לדבר עליו עם הפסיכולוג
מצד שני-לא נשמע לי בריא לדבר עם הפסיכולוג על מטופל אחר שלו... לא הייתי רוצה שיבוא לפגישותיהן עם דעות קדומות עליו, או שינסה לתאם בין הגרסאות שלנו... (אני יודעת שפסיכולוג טוב אמור להמנע מהנ"ל, אבל בני אדם הם לא מכונות).

אשמח לשמוע כיווני מחשבה.

שאלה מעניינת

איזו סיטואציה הזויה!

ביקשת לשמוע כיוונים למחשבה.
ובכן, אני הייתי חושבת בכיוון קצת אחר ממה שכתבת: מאאחר שאת יוצאת איתו, יהיה קשה לך להימנע מלדבר על האיש עם הפסיכולוג.
אז אולי במקום זה תדברי על הפסיכולוג עם האיש?
אם האיש שאת יוצאת איתו אמר לך שהוא בטיול, את יכולה להגיד לו משהו כמו "תשמע קטעים. אנחנו מטופלים אצל אותו פסיכולוג!"
תוכלו אפילו להחליף רשמיפ מהפסיכולוג.

כך יכול לצאת, שבמקום שהפסיכולוג יהיה משהו שמרחיק ביניכם וגורם לאי-נעימות, הוא יהיה גורם שמאחד ביניכם.

אחרי שתעשו את זה, תוכלו שניכם גם לעדכן את הפסיכולוג בכך.
"זוכר שסיפרתי לך שאני יוצאת עם מישהו? תשמע קטעים, מדובר על X Y שאתה מטפל בו".

כך תוכלו כולכם לדבר על זה בפתיחות, וזה לא יהיה יותר סוד.

מה דעתך על כיוון כזה?

אז איפה הבעיה?

כמו שיעל אמרה, מרגע שהפסיכולוג יודע על המצב, ההתלבטות האתית אמורה להיות בצד של הפסיכולוג. לא של המטופל.

אז אחדד את הבעיה:

הפסיכולוג יודע על המצב ולא אמר על זה כלום (בנתיים)

לי אישית קשה עם המצב בגלל שאני מרגישה שאני כבר לא יכולה להיות פתוחה עם הפסיכולוג-בגלל שעל חלק מרכזי ממה שקורה לי עכשיו אני לא יכולה לדבר, לא נעים לי לדבר בפני הפסיכולוג על מטופל אחר שלו...

מי שמחוייב לאתיקה

זה המטפל.

מבחינתך מדובר על "דיסקרטיות" או איזה מונח אחר שמוצא חן בעיניך.
לאנשים מן השורה, מותר לדבר ולרכל אחד על השני ועל אדם שלישי. הם לא מחוייבים לשמור על כללי אתיקה.

גרא.

New member
כבשת הרש1,לא מקובל ששני בני זוג יקבלו טפול

בנפרד מאותו מטפל.הקושי הוא בחששות שעולים לעיתים של יצירת קואליציה של המטפל עם אחד מהמטופלים,בדיוק מאחר
וכל אחד מבני הזוג עשוי להיות נושא מרכזי בתהליך הטיפול של בן הזוג המנוגד.במצב הזה שיש רק מטפל אחד מקומי,אפשר
לחשוב על טיפול זוגי שבו עולות הבעיות של כל אחד בנוכחות בן הזוג,ויחד עימו.

כבשת הרש - לדעתי,אכן ייפגע טיפולכם אם תמשיכו

עם אותו מטפל,וחבל. איני חסיד של "טיפולים זוגיים" ,מה גם ,שאינכם נשואים אלא חברים בלבד.בטיפול אינדוודואלי אופק ההצלחה האישית גדול לעין שיעור מטיפול משותף.

הצעתי,תפני למשרד התחנה לטיפול של הרווחה,שם את מטופלת,ותבקשי להיפגש עם פסיכולוג התחנה / מנהל התחנה (זה שאחראי לכל צוות הטיפולי

במקום) ותפרשי בפניו את מצב העניינים,בו את מאוד מעוניינת בהמשך הטיפול,אך במצב בו שניכם עם אותו מטפל,את יודעת שטיפולך יכל להיפגע,ובקשי את עזרתו לפיתרון

הבעיה .אני בטוח שהוא יצטרך לדבר עם הפסיכולוג שלכם לפני שיכריע בעניין.תני להם לטפל בבעיה בצורה מקצועית ולמצוא פתרון לשניכם.

לדעתי ,טוב תעשי למען עצמך והטיפול אם לא תשתפי כעת את בן הזוג עד שיימצא פיתרון מערכתי לשניכם.בהצלחה.

לא חושבת שיש בעיה עם זה

כל עוד את לא מנסה "לדלות" מהמטפל פרטים על מה שבן זוגך מדבר איתו בפגישות, את עדיין יכולה לדבר איתו כפי שהיית מדברת עם כל מטפל אחר על אותו בן זוג.
הוא מצידו, אם הוא מטפל טוב, אמור לעשות הפרדה ביניכם ובכל פגישה להתייחס רק אל מי שנמצא מולו באותו רגע (את או הוא).

גרא.

New member
נטע,אכן מטופל מיומן יודע לעשות את ההפרדה,לה

הוא מחוייב בקוד האתי שלו,אלא שבמקרים כאלה בדרך כלל הסקרנות,והחיטוט,מה הוא אומר/אמר עלי
ולהפך,מטרידה די הרבה את המטופלים,ועלולה לפגוע במהלך הטיפול.לכן רצוי שטיפול כזה לא ייעשה,
וכפי שצויין למרות שאינם נשואים,יש להם כנראה בעיות אופייניות כל בני זוג שיטופלו בטיפול לצד
תשומת הלב הטיפולית שתוקדש לכל אחד,בנוכחות השני.

נטע - טיפול בשניים לא יכל למצות את מכסימום

מאפייניו האישיים של כל מטופל ולקדמו ע"פ צרכיו,ללא קשר לבן זוגו שעימו הוא נמצא בטיפול.לכן,מטופל המעוניין להתקדם עם עצמו ממשית ,ולא תוך כדי התאמה לבן זוגו,מומלץ לו להיות מטופל בנפרד. הטיפול בשניים ,מבוסס על מציאת "גשרים" בין השניים בשאיפותיהם האישיות והנפשיות כדי למצוא את היחד האפשרי,אך זה יכל לבוא בהחלט על חשבון הגשמת מאווייו של כל אחד מהשניים לעומת טיפול בנפרד.

למעלה