שאלה אתית-עיתונאי חמדן

• פותח הנושא li79
  • פורסם בתאריך

li79

New member
שאלה אתית-עיתונאי חמדן

שלום רב אשמח לשמוע דעות לגבי דילמה מקצועית הסיפור בקצרה: עיתונאי העורך מדור צרכנות בעיתון דתי גדול ומוביל אותו עיתונאי מתנה (כמו במקרים רבים) פרסום ידיעה צרכנית בקבלת מוצר, נושא שלכשעצמו נדון רבות. מקרה ראשון: סרבתי לשלוח לעיתונאי מוצר (שיקולי עלות ותפוצה של העיתון)לאחר מספר ימים התברר שהעיתונאי בחוצפתו צילצל ישירות ללקוח וטוען כי הפנינו אותו ואישרנו לו לקבל מוצר!!!! מדובר בשקר טהור, והוצאת מוצר בשווי של כמה מאות ש"ח במרמה (כמובן שגם הלקוח אשם שלא בדק זאת עם המשרד) מקרה שני: העיתונאי מקבל שובר טעימה לארוחה זוגית במסעדה- כחלק ממדור ביקורת מסעדות. העיתונאי מנצל את השובר ומעוניין לארוז ארוחה זוגית ולא לשבת במסעדה- כמובן שסירבנו- מדובר בביקורת מסעדות שאמורה חסקור גם אווירה,שירות וכד'... לאחר כחודש העיתונאי מגיע שוב למסעדה עם השובר המקורי (שלהזכירכם נוצל כבר ןמשום מה נשאר בידו) ומזמין ארוחה נוספת לו ולשלושת ילדיו!!!. מתברר כי לא מספיק שהשובר נוצל הוא אף זוייף- תאריך התוקף של השובר תוקן בעט! ע"י העיתונאי בטענה שלא הספיק להשתמש בו, אז הוא החליט על דעת עצמו להאריכו.... סליחה על הסיפור הארוך אבל מה עושים????. ניסיתי להשיג את עורך העיתון, שמתעלם מכל ההודעות ומסרב לדבר בטלפון! מה עוד אפשר לעשות????

Einatm

New member
אין פה ממש שאלה אתית כי העיתונאי

לא פועל לפי כללי האתיקה וכנראה שגם לא העיתון שלו, שלא יכול להיות שלא יודע איך דברים אצלו מתנהלים. יש לך 3 אפשרויות. 1. לפוצץ את הסיפור. בתקשורת, באגודת העיתונאים (ספק אם אותו עיתונאי/עורך חבר בה). ההסתכנות היא בשם מתלהם שייצא לך בקרב קולגות שלו... ואולי החרמה.. לך תדע. מקרה דומה שאני זוכרת היה פניה חריפה של "בר תקשורת" נגד אירית ורונית מטיאס. רני רהב מיהר להוציא מכתב המגונן עליהן וסותר את כל הטענות. כל אחד ודרכו. 2. להתעלם מאותו עיתונאי ולוותר על הקהל שלו. 3. לאתר גורם אחר בעיתון שכן אפשר לתקשר איתו ברמה אתית ואמינה. בכל מקרה, תשקול את שיקולי הבעד והנגד... אני יכולה לצטט יחצנית ותיקה ומנוסה שאמרה לי פעם "עדיף לריב עם לקוח. הוא מתחלף. עיתונאי נשאר". בהצלחה.

ronenlev222

New member
לא כל העיתונאים נשארים !!

הרבה פשוט מתחלפים בשל תנאי השכר. יותר נכון לומר: "לקוח מתחלף. עיתון בדרך כלל נשאר וממשיך"

Einatm

New member
תתפלא

יש לקוחות שעובדים עם אותו משרד 10-15 שנה. קשה להגיד על זה מתחלף. גם 3 שנים זה זמן יפה. ומרבית העיתונאים, לפחות אלה הרציניים, בעלי המילה במערכת, לא מתחלפים כל כך מהר, מקסימום מחליפים שם עיתון. נכון שלא צריך לוותר על עבודה מקצועית ובשמה לעבוד עם כל עיתונאי אבל אין הרבה חלופות.

לשמחתי לא נתקלתי בכאלו

אבל שמעתי סיפורים דומים. העצה הכי טובה אל תעבוד איתו יותר. לי טורסטון עדני

avigan

New member
לא לפחד

תגיד לי קולגה יקרה שלי מדוע ויש לך את האומץ ואתה מוכן להתקשר לעורך (שלא עונה לך) אבל מפחד לחשוף את שם העיתון ואת העיתונאי החמדן כא בפורום שלנו כדי שנדווע אליו גם אנחנו?

li79

New member
אבי שלום

אין פחד כלל פשוט לא מעוניין להכפיש עיתון וציבור שלם חוצמזה לאותו כתב יש ילדים (והרבה) הם לא אשמים.... בכל אופן תודה לכל העונים. החלטנו כרגע להחרים את אותו עיתונאי ליעד.

Einatm

New member
נדמה לי שכל מי שעוסק בתחום

יודע בדיוק על מי מדובר. אין צורך בריש גלי. בהצלחה ויופי של החלטה.

למעלה