שאלה - אשפוז

yoniyoni12

New member
שאלה - אשפוז

אהלן, אחותי הולכת להיות מאושפזת במחלה של הפרעות איכלה-בעקבות הפרעת אכילה שיש לה.חשוב לי לציין שהיא לא בולמית ולא אנוקטית אלא שיש לה מעין" התקפי אוכל" - בהם היא אוכלת הרבה.היא לא במצב חמור אך , עדיין המליצו לה על אשפוז. ביררתי קצת באינרטנט וקראתי על סדר יום קבוע כלשהו שמתאים לבולמים ואנורקסים , האם אחותי תשתייך לאותה המחלקה כמוהם? , האם תיהי איזהושהי הפרדה? כי הבעיות של אחותי הם שונות מאשר אנורקסיה ובולמיה. בנוסף אחותי לא במצב של סכנת חיים הן מבחינת משקל , והן מבחינת מחשבות אובדניות. תודה מראש , יוני.

היי יוני

בולמיה זה בדיוק מה שאתה מתאר כ"התקפי אוכל". כלומר, שמבחינת האבחנה, אחותך מגיעה למקום הנכון - ומכיוון שכך, הפרדה, אם תהיה, קשורה לאיך שמתנהל המקום הזה.

Shazi

New member
זה לא נכון

בולמיה מוגדרת כהתקפי אכילה פלוס התנהגות מפצה, שהיא הקאה או צום ממושך לאחר התקף אכילה. ההפרעה שיוני מתאר היא ככל הנראה Binge Eating Disorder, שמתוארת רק כהתקפי אכילה ללא התנהגות מפצה. זה לא אותו הדבר כמו בולמיה. עוד מידע על ההפרעה בקישור. לשאלתו של יוני אני לא ממש יודעת לענות, אינטואיטבית לא נראה לי שהיא תאושפז באותה מחלקה. אולי תשאל בפורום הפרעות אכילה.

מכיוון

שאנחנו לא יודעים אם יש או אין התנהגות מפצה אצל אחותו של יוני, ומכיוון שהיא התקבלה למחלקה להפרעות אכילה, אני מניחה שהמחלקה נוטה לקבל אליה אנשים המתאימים לתכנית הטיפול שיש להם להציע בקו המומחיות שלהם.

מישוהית

New member
יש הפרעת אכילה נוספת בשם

"הפרעת אכילה כפייתית", מאשפזים גם מי שלוקה בה (אפילו שהוא לא מקיא / משתמש במשלשלים / עושה ספורט מופרז, תריץ חיפוש בגוגל על ההפרעה הנ"ל ותקרא, היא מסוכנת גם ויכולה לגרום למחלות וצרות

אני סובלת מזה גם, ואושפזתי במחלקה להפרעות

אכילה. הייתי באותה מחלקה של האנורקסיות והבולמיות, על אף שאני "רק" אכלנית כפייתית. כמובן שהייתי במיעוט. האישפוז לא הועיל לי בשום דבר, ולטעמי האישי הוא גם הזיק. אני מדברת בשם עצמי בלבד.

למעלה