שאלה - אשמח לקבל עזרה

קשת13

New member
שאלה - אשמח לקבל עזרה

אני עובדת כסייעת עם ילד מדהים, בן 3.5 שהוא בעל עיכוב התפתחותי ולאחרונה הוגדר ע"י זימן כפ.ד.ד. הילד מתאים בהתפתחותו לגיל 1.8 לערך (לפי מה שנאמר לאמו), וכן הוא אינו מדבר (נבדק נושא השמיעה וזה לא מקור האיחור). קיימת גם בעיה של קשב וריכוז, על אף שבגיל זה ידוע כי אין אבחנה ברורה בנושא. האם מבקרת במכון התפתחות הילד של קופ"ח כללית ושם הם מקבלים מספר טיפולים אך העובדת הסוציאלית מעליבה את האם וגורמת לה לספקות בקשר לטיפול שלה בבנה. בין היתר היא אמרה לה כי הילד מבחינתם עדיין אינו פ.ד.ד ומוקדם עוד לדעת (???), שההורים רוצים לתבוע את ביטוח לאומי רק כדי לקבל כסף עבור כל הטיפולים הפרטיים שהם מעניקים לו ושהוא כלל לא צריך אותם(???), שהבעיה היא בבית ובחינוך של ההורים, שהם לוקחים לו מטפלים כי אינם רוצים להתמודד איתו ועוד דברים מזוויעים. האם גם כך עוברת תהליך מאוד קשה והסכימה ללכת לאבחון רק אחרי חיזוקים רבים מצידי והזדעזעתי לשמוע מה מעוללים לה. אני אמנם לא אשת מקצוע אבל מכירה ילדי פ.ד.ד, ובנה אכן מתאים בהתנהגותו לספקטרום לדעתי לפי כל מיני התנהגויות (הרבה סטימים וגרייה, קשר עין לקוי, קשב משותף בעייתי/ מועט מאוד, חוסר דיבור וכו' וכו'). זימן המליץ על גן תקשורתי שנה הבאה. היום נאמר לאם בהתפתחות הילד כי אם בנה יוכר בביטוח הלאומי אז היא לא תהיה זכאית יותר לטיפולים דרכם והיא שאלה אותי אם אכן כך הדבר? אשמח לעזרתכם, ולקבלת עצה בכלל, איך לדעתכם עליה לנהוג מול התפתחות הילד ולמה הם נוהגים בה בצורה גועלית שכזו? תודה לכל מי שהגיע עד כה(-:

yonitbrk

New member
קשת בוקר טוב

אני בשוק מהסיפור הזה. יודעת שאכן, גם במכבי, בהתפתחות הילד, עשו בעיות להורים, שילדם שובץ ולמד בגנים טיפוליים, מתוך נימוק, שהילד מקבל את כל הטיפולים שהוא צריך במסגרת הגן. אבל - אם יש לאמא ביטוח מושלם, יש מכסה של טיפולים, שמגיעים לילד על פי חוק, דרך המושלם, וכדאי שהאמא תפנה למשרד הראשי , של הקופה שלה, תברר זאת, ותדרוש את המגיע לה. לגבי הזכאות לקיצבה של ביטוח לאומי, והכרה שם, אין לזה שום קשר, לנושא. טל שלי, קיבל טיפולים במכון, גם לאחר האיבחון, ולאחר שהוכר בבט"ל . כדאי לגשת למשרדים הראשיים של הקופה, ופשוט לבדוק שם את הנוהלים . ובמקביל לפנות למשרד הבריאות, ולהתלונן על האיומים הללו. שלא תעז לוותר.

dd19

New member
../images/Emo10.gif איך אפשר להתעלל ככה בבן אדם?

האם את יכולה להפנות אותה לפורום כאן?

ל י ל ך פ

New member
קשת, אני בהלם ממה שסיפרת

אם אפשרי אנא הפני את האם לכאן. בלתי נסבל מה שאת מתארת. לגבי אי השתתפות בהוצאות טיפול לילד בגן תקשורתי, לצערי זה עלול להיות נכון, תלוי איזה ביטוחים יש לאם. אני יכולה להגיד שבמכבי המצב גרוע מאד, לא מאשרים מימון טיפולים פרט למספר טיפולים שבעיני לא רלוונטים לבן שלי. לגבי הכללית דווקא שמעתי שכן מממנים מספר טיפולים, צריך לבדוק כמו שאמרו לך בתקנון לפי סוג הביטוח.

קשת13

New member
אכן האמא אמרה שתכנס

לפורום. היא ביקשה ממני להשאיר עבורה את השאלה כי אין לה עוד שם משתמש בתפוז וכו'. אני הרחקתי לכת וחשבתי שאולי היא צריכה להתלונן על העובדת הסוציאלית? הסיפור הזה ממש מרתיח, ואני עוד יודעת שמדובר באמא משקיעה שאוהבת את הבן שלה וגם ככה זה לא פשוט בשבילה ורק לאחרונה היא השלימה עם האבחון אז אותה עובדת סוציאלית מפנה אצבע מאשימה אליה כהורה ומפקפקת באבחון שניתן ע"י איש מקצוע מהשורה הראשונה. גם לטעון שעוד אי אפשר לדעת ושכרגע זו רק בעיית שפה קשה? בגיל 3.5 כבר אפשר לדעתי לדעת טוב מאוד. מה גם שעובדת סוציאלית היא לא נוירולוגית או פסיכיאטרית ואין לה שום זכות לאבחן או לתת דיאגנוזות כלשהן. אני המלצתי לה מנסיוני האישי לשכוח מהתפתחות הילד כי חוץ מעוגמת נפש לא יצא לה משם כלום אבל במקרה שלה יש להם מרפאה בעיסוק ממש מעולה וחבל לה לוותר על הטיפול היחיד שעוד נותנים לה. אנא השאירו כאן תגובות עבורה היכולות לעזור והיא תכנס לקרוא. תודה לכם(-:

yonitbrk

New member
אני חושבת שיש בהחלט מקום

להתלונן על אותה עו"ס. מעליה יש עוד אנשים. צריך לבדוק שוב, במשרד הראשי של הקופה, מי עומד מעליה, ולהתלונן. ולגבי גיל האיבחון, כדאי לה לאותה עו"ס להתעדכן, כי היום גיל האיבחון יורד , וכיום מאבחנים גם תינוקות בני שנה +, ושנתיים . לגבי התפתחות הילד, היא חייבת לברר מה אומר החוק, ומה הנוהלים של הקופה, כי אם מגיע לה, אסור לה לוותר להם. הם חייבים לתת לה את כל מה שמגיע. הם פשוט מנצלים את התמימות של האנשים, וכך חוסכים כסף ועלויות. מה אכפת להם לגרום לה לעזוב, ולהוציא כסף מכיסה הפרטי? העיקר שזה לא יצא מכיסם הם .

yonitbrk

New member
כנסי לקישור

סל השירותים של התפתחות הילד, מהאתר של משרד הבריאות. ניתן להדפיס, ולהביא לאותה עו"ס לקרוא . קישור-

למעלה