שאלה ארוכה

שאלה ארוכה

אחרי שנה ורבע של נסיונות הגענו לרופא הנשים שלי, מומחה פוריות, וכפי שצפיתי הוא אכן סירב להפנות אותי למרפאה בתל השומר וטען שגם אם יש לי אנדומטריוזיס זה לא משנה את הטיפול (אני אמורה להתחיל להזריק גונאל F, ללא הזרעות). האם זה נכון. האם אין הבדל בין טיפולי פוריות בנשים עם וללא אנדומטריוזיס? יש לי כמה תסמינים של אנדו' ונראה לי מיותר לעבור בדיקה פולשנית בהרדמה מלאה. אני מנסה לקבוע תור בתל השומר באופן פרטי לשם התייעצות, אבל במקביל אשמח לקבל תשובות מנסיונכן...

זואילי

New member
שאלה חשובה ותשובה מורכבת

מומחה לפוריות עבור אנדואיות שמנסות להרות - זה מאסט. אחד שגם מבין באנדו - על אחת כמה וכמה. כשמדובר ברופא פריון, שרואה מולו דבר אחד בלבד - רחם, והוא אינו מתייחס לתמונה הכוללת - זה יכול להיות בעייתי. דוגמא מהחיים: הטיפול הראשון שלי היה בדיוק כמו של נשים "רגילות". התוצאה של זה אצלי הייתה פגיעה קשה ומרה באיכות החיים. מתחילת הטיפול ועד חודשיים לאחר מכן, ובאותה נשימה - פגיעה בבריאות שלי. את יכולה לחפש פה שירשור שלי שפירטתי את מה שעבר עלי אז. יש הבדל וההבדל הזה תלוי בשני דברים - בך וברופא שאת בוחרת. את צריכה להבין וללמוד כמה שיותר את עולם הטיפולים, את צריכה להוביל את הטיפול - כי את היחידה שמרגישה (מעבר למה שקורה בפועל במהלך הטיפול מבחינת זקיקים והורמונים) ואת זו שיודעת איך הגוף מגיב לטיפול (מבחינת סימפטומים של אנדו). הרופא - הוא צריך להיות קשוב ויצירתי. הוא צריך לבנות פרוטוקול שלא יהרוג אותך בדרך לשאיבה. הוא צריך להיות עם היד על הדופק בדיוק כמוך. הוא חייב לדעת שהאיכות אצל אנדואית עולה על הכמות, והפרוטוקול הראשון חייב להיות מינורי ומצד שני מבטיח. רצוי שימליץ על פרוטוקולים ארוכים שגם מתחילים בדיכוי ארוך. הוא צריך גם להמליץ במידה והדרך מתארכת - על הפסקות ארוכות ע"ג דיכוי ורק אחרי שהגוף נח קצת - אז ממשיכים לסיבוב הבא. הוא צריך לדאוג לך עם אנטיביוטיקה כדי שלא תפתחי זיהום במהלך השאיבה. מקווה שלא שכחתי עוד כמה דברים... חוץ ממה שכתבתי, את תצטרכי לעבור כל מיני בדיקות לפני תחילת IVF וגם בנזוגך. ואל תשכחי ששאיבת ביציות גם היא בהרדמה. בלי קשר לטיפולים, כמובן שכדאי להגיע ליעוץ במרפאת האנדו ואם לא השגת ט. 17 אז תשלמי 98 ש"ח על בדיקת רופא.

זואילי תודה, ושאלה נוספת.

עברנו כל מיני בדיקות, העיקריות - דם, זרע וצילום רחם. לדברייך נצטרך לעבור כל מיני בדיקות, את מתכוונת לאלה או שיש נוספות?.. תודה פ.

זואילי

New member
אז אחרי שנה ורבע של נסיונות

וכשהכל נראה תקין ועדיין לא הצלחתם, בטח יגדירו אתכם כ "לא מוסברים". ואז מתחיל הניסוי והטעיה/תהיה... המון המון

זואילי

New member
צריך לברר עם רופא הפריון

כי לכל יח' פריון יש רשימת בדיקות משלה. לא זוכרת את הכל אבל יש גם בדיקת שד, פאפ , HIV ושאר בדיקות הדם לבדוק כל מיני חיסונים של האישה, והטייזקס לגבר וכו'. יש גם איזה מסמך מעו"ד שנותנים לזוגות למלא - אין לי מושג בזה, על כך יענו המנוסות.

למעלה