שאלה ארוכה והזויה

rivermen

New member
שאלה ארוכה והזויה

נניח שהקלטתי תופים על שני ערוצים/ערוץ אחד עם 2 מקרופונים(עקב מחסור בכניסות בכרטיס קול*) ואני רוצה ליצור מזה קשת סטריאו רחבה: כלומר שהסנר יהיה בצד שמאל, המצילה קיצונית ימנית, הטמטמם מעט ימינה וכו'. מה שאני עושה זה פשוט גוזר כל ביט/מכה ושולח אותו לערוץ חדש שבו אני משחק עם הצידוד. כל תוף לערוץ אחר.(הבעיה שיש ביטים חופפים לדוגמא הסנר והמצילה יחד, ששם אני צריך לבחור לאן לשלוח את הביט) שאלתי: א) האם פעולה זו רווחת בציבור הרחב? והאם ישנה דרך אחרת? *בכרטיס קול שיש בו מספיק כניסות האם ניתן לשלוח כל כניסה לערוץ נפרד? ולא רק left / right תודה

נוכח

New member
ציבור רחב...

יכול להיות מילה נרדפת לבינוניות. ככה שאולי הציבור הרחב פועל כך, אבל מי שמחפש להקליט בסטנדרטים קרובים ככל שניתן לרמה מקצועית - לא פועל ככה! בכרטיס קול שיש בו מספיק כניסות אפשר לשלוח כל כניסה לערוץ נפרד! זה בדיוק הרעיון. במקרה שלך: אם יש לך מספיק מקרופונים בשביל להקליט סט שלם, ויש לך מיקסר עם מספיק כניסות, אתה תוכל ליצור את הפאנינג במיסר ובכל זאת להקליט על ערוץ סטריאו את כל התופים.

נוכח

New member
אה.

פשוט כתבת עקב מחסור בכניסות בכרטיס קול. גם אם היו לך מספיק כניסות, לא היה לך איך לנצל אותם בלי מספיק מקרופונים. הקלטת תופים מתבצעת על ידי הענקת מיקרופון לכל תוף (אולי חוץ מהמצילות). ככה יוצא שיש לך ערוצים שונים עם כל תוף, ואתה יכול לשלוט על כל הפרמטרים של כל תוף בנפרד. אני לא מקליט תופים (אין לי), אלא מתכנת תופים, ומפריד אותם לערוצים שונים. שזה מה שעושים כשמתכנתים תופים. אם ש לך אפשרות, אתה יכול להקליט כל תוף בנפרד. או רק את המקצב בנפרד, ואת המעברים בנפרד, כשאתה ממקם את המיקרופונים ביחס למה שאתה מקליט. בכל אופן, אם אתה מקליט עם שני מיקרופונים, אתה יכול למקם אותם בצורה כזו שיהיה לך תוצאה סטריופונית ממילא, על ידי מיקומם באותו מקום שהיו נמצאים שני אוזניו של מי שמקשיב לתופים.

gatinho

New member
תכנות תופים

אני מתכנת גם עם איזידרמר. מה זה אומר להפריד אותם לערוצים?

למעלה