שאלה אפשר?

M o k a

New member
שאלה אפשר?

אין לי מושג אם זה המקום..אבל נראה לי שזה הכי קרוב שאני אמצא...חחחח...מסכימה עם ההוא שנתן לפורום את הכינוי-הזוי! לעניין-אני אמורה לטוס לפולין עוד מעט ורציתי לדעת אם יש שם חנות HMV של די וי די וכאלה... למישהו יש מושג?? שתהיה שנה טובה לכולם!

יש שם הכל אך מתוך פורום זה אין מנוס

מלשאול הלשם כך את נוסעת?אז למה דוקא לפולין????????????????????????????

M o k a

New member
../images/Emo6.gifלאאא

אני לא נוסעת בשביל זה!חוץ מזה שמה רע בפולין???? אני נוסעת מטעם ביצפר...כל העניין של השואה...

אין רע בפולין, היא ארץ יפה ונפלאה

יש לנו שורשים בה והמון זכרונות, שלצערינו חלקם מרים. "כל העניין של השואה" הוא משמעותי מאוד לכן צריך להזהר בהתבטאות, ה"טיול" שאת וחבריך עומדים לעבור לא קל רגשית. ניסיתי לחפש את החנות אך לא מצאתי כזו בפולין (זה לא אומר שאין אני לא מצאתי)

M o k a

New member
../images/Emo12.gif

לא התכוונתי להגיד את זה שזה ישמע רע או משהו...אני האחרונה שתזלזל בעניין השואה וכל מה שקשור אליה.. בכולופן-תודה רבה על החיפושים!

חנות גדולה למוזיקה וכאלו במרכז ורשה

הולכים לכוון מזרח 200 מטר מהככר המרכזית ביותר בעיר, ליד מלון NOVOTEL הצהוב. רחוב ראשון שמאלה ותיכף חנות שניה נכנסים בפנים 3 קומות של ספרים, CD וכד'.

בהמשך לדבריו של חתול זקן

בכל מדינות "מזרח אירופה" לשעבר, יש כיום הכל, מותגים רבים כולל מותגים ישראליים ("פריגת", "כןולא", "עלית" ועוד), רוב הקניונים ומרכזי הבילוי נבנים על ידי חברות ישראליות. רשת האינטרנט לא מסוגלת להתמודד עם פערים בשפה, לעיתים החנויות והמוסדות מפרסמים באינטרנט אך בשפה מקומית, לכן קשה לאתר.

talia olav

New member
תודה מוקה שסייעת לי בדוגמא

מדוע צריך לבטל את נסיעות הנוער לפולין, ובמקום זה לשבת בכיתה וללמוד לשם שינוי.

ghatto

New member
../images/Emo45.gif מי שבאמת רוצה שייסע לבד

זה לא יכול להיות כזה מסובך.

רוית ב

New member
טליה זה לא במקום מה שאמרת../images/Emo46.gif

צריך לעודד את נסיעות של הנוער לפולין ההתנהגות של מוקה טבעית ואין דרך טובה יותר ממללמד את בני הנוער ציונות וערכים ועל השואה מערמת נעליים ומזוודות באושוויץ אני מאוד מקווה שאת לא מורה בישראל. ואני חושבת שמגיע למוקה התנצלות.

talia olav

New member
רוית,

אינני רוצה להלהיט את הרוחות באווירת ערב החג. אשמח להמשיך בדיון לאחר מכן. בינתים שנה טובה ט-א

רוית ב

New member
אני לא רוצה לריב זה היה מקומם

מה שכתבת ונורא התעצבנתי כי זה מרחיק את הנוער ממקום = פורום שדווקא הייתי שמחה לראות אותם פה. והויכוח הוא לא אישי הוא יותר של תפיסה חינוכית וערכית של הדברים וכן, גם קצת של צורת פניה ודיבור. שנה טובה והרבה בריאות!!!!!!!

M o k a

New member
על מה לעזאזל כל הבאלגן?????

בסה"כ כתבתי-כל העניין של השואה כי לא מצאתי דרך אחרת להגיד את זה...אז כן אני אולי קצת טיפשת אבל מה לעשות... והחנות?אין בארץ אז חשבתי וואלה,אם אני כבר בפולין... זאת ממש,אבל ממש ממש ממש לא הסיבה שבגללה אני נוסעת. אני לא מתכוונת להצדיק את עצמי בכלל,אין טעם. סליחה שבכלל שאלתי... אבל מה..אל תגידו שלא הבאתי קצת אקשן לפורום שלכם
שתהיה שנה טובה לכולם..

מוקה! אין בעיה, חשוב לנסוע וגם

לבלות אני מצטער שלא יכולתי למצא לך את החנות, אך בטוח שתמצאי חנויות אחרות אין לך צורך להתנצל זה ברור שמי שמבקר בכל מקום בעולם ירצה לראות הכל ולא רק נושא אחד (למרות שהוא חשוב מאוד). חשוב ללמוד ולראות את מחנות הריכוז וההשמדה (והאמיני לי שזה קשה) וכן חשוב לראות וללמוד תרבויות אחרות, וכן להסתובב ואם אפשר גם ללכת לדיסקו. סובלנות זה דבר חשוב, וכמו כל עם אחר בין הפולנים ניתן למצא שונאי יהודים ואוהבי יהודים (אם תבדקי טוב תראי כי הרוב לא מתעניין כלל ביהודים או בכל עם או דת אחרת) תחזרי בשלום ותשתפי אותנו בחוויות, אל תשתי חשיש ותיצגי אותנו בכבוד

רוית ב

New member
הערה חשובה לפולני הראשון!!!!!

בלי לפגוע כמובן בזכויות ניצולי השואה המקסימים (שאני מכירה לפחות ואני מכירה את החבר'ה של חולון) אני בטוחה שמוקה התיחסה לניצולי השואה באופן הכי טבעי ורגיל היא עברה מן הסתם את ההכנה למסע הזה ואין כל פסול בהתענינותה לגבי מידע על חנויות דיסקים. ולידיעתך - הידעת שבני נוער לאחר יום באושוויץ לוקחים אותם לדיסקוטק???? כדי שיוכלו לעבור את החוויה הנוראה שם בלי להתמוטט??? ולגרום להם להבין שהחיים ממשיכים. אצלינו בבית - בית משפחת קיכלר - מותר גם להתבטא בצורה צינית ואף הומוריסטית על השואה אנחנו לא רואים בזה כל פסול ולא פחיתות כבוד כי יש לנו כבוד לניצולי השואה ולנושא בכלל וחוצמזה כולנו ניצולים בדרך זו או אחרת. יש אפילו את הסרט החיים יפים שמתיחס ככה לשואה - בהומור וזה סרט נפלא. אין נוסחת התיחסות לשואה מותר הכל כל עוד לא מכחישים את השואה או מבזים. ואני אומרת את זה בלי להתבייש דור שלישי לשואה ודווקא צריך לעודד את בני הנוער להתבטא בחופשיות שוב כל עוד הם לא מבזים. סתם אנקדוטה בלי לפגוע כמובן אבל בכל זאת ראיה קצת יותר פתוחה.

למעלה