שאלה - אפליה?

Imaginary Hero

New member
שאלה - אפליה?

שלום, רציתי לדעת ואשמח לתשובה כינה, לטוב ולרע, עד כמה שאתם יודעים/מאמינים.
האם קיימת אפליה כלשהי על בסיס סיבת שיחרור? כלומר, האם יש מקומות שיפסלו מראש אנשים על סיבות מסוימות? ואשאל יותר לעניין מה שבאמת מעניין אותי, אם שוחררתי על פרופיל 21, יש סיכוי שלא יקבלו אותי במד"א? מה לגבי גן ילדים? ואם כן, ואני מוסר סיבה אחרת לשיחרורי (נגיד, טעמי מצפון), האם יש "סכנה" שמגלים ופוסלים את השירות או כל דבר אחר? תודה מראש.

pure_as_fire

New member
השאלה הזו נענתה ממש לא מזמן.

באחת ההודעות כאן למטה.. אבל הנה התשובה שוב... אם דרך השחרור שלך הייתה 21 רק כדי לצאת מהצבא, ואין לך בעיה אמיתית ורצינית, פיזית או נפשית, שמגבילה אותך בחיי היום יום ומסכנת אותך או אחרים - אז זה לא מעניין אף אחד איך ולמה יצאת מהצבא. אולי ישאלו למה, אבל זה לא יהווה גורם משמעותי כלשהו, כי יש המון כמוך כבר בשירות, והקטע הזה מובן כבר לעמותות.

כן

זה קורה, ולצערי לא מעט, שלא מקבלים מתנדבים לשירות לאומי כי הם בנים, או כי הפטור התקבל בגלל בעיה נפשית. אם ישאלו אותך מה הבעיה הרפואית שבגללה שוחררת מהצבא, אל תגיד. זה מידע אישי ואתה לא חייב לחלוק אותו עם אף אחד.

HiPpiE Boy

New member
המפ...

''שלא מקבלים מתנדבים לשירות לאומי כי הם בנים'' אני כרגע בתהליכי שחרור(פרופי 21 אבל אין לי באמת בעיה נפשית או משהו,נראה לי לפחות) אני בן,ואם אני אשתחרר אני מעוניין בהחלט לעשות שירות לאומי במד''א(למרות שמעבר להתעניינות רפואית אי לי ממש ניסיון) או משהו עם בעלי חיים את אומרת שלא יקחו אותי רק כי אני בן?,למה?

pure_as_fire

New member
אין לי מושג מאיפה הוא רשם את זה

אני בן, בשירות לאומי, בקרוב מסיים לפני שנכנסתי דיברתי עם המון בנים, במשך השירות פגשתי מלא מקרים. ובחיים לא ראיתי מקרה של מישהו שיצא מהצבא והשתמש בקבן בשביל זה, ועשו לו מזה עניין.

אני משרת ועם 21

ולא הסתרתי את זה מהעמותה, ואין להם שום בעיה עם זה! זה קשקוש מה שנאמר כאן על ההגבלה של בנים ועוד עם 21...

אני חושב שלא הובנתי נכון

אני בן, וזו השנה השניה שלי בשרות הלאומי. בשנה שעברה הייתי גם במקום אחר. זה לא שבאופן גורף לא מקבלים בנים כי הם בנים, אלא שיש כמה מקומות שירות שנתקלתי בהם שלא מקבלים בנים בגלל דעות קדומות בנוגע לבנים שלא הלכו לצבא.

beniNC

New member
נכון

לי יש פטור רפואי ולא קיבלו אותי לשירות לאומי סתם שילמתי כסף נוכלים אבל לא נורא הרווחתי 3 שנים של לימודים אסיים ללמוד מוקדם ואקים משרד :p

EgeBamayasi

New member
אין שום דרך לגלות על איזו סיבה יצאת

לכן השאלה לא רלבנטית, גם אם יהיה איזשהו גורם שירצה להפלות אותך. אין לו שום דרך להפלות אותך בגלל שהוא לא יכול לדעת אם יצאת על מחלה פיזית, נפשית או סתם כי לא בא לך. מפני שהגורמים היחידים במדינה שיש להם מידע על הפרופיל הצבאי שלך זה משרד הבטחון ומשרד התחבורה.

מיטלי 201

New member
זה לא כ"כ מדויק

כי משרד הביטחון קשור גם לשירות הלאומי ואם הם רוצים מידע הם יכולים לברר

מיטלי 201

New member
כן

זו אכן בעיה פרופיל כזה גם אם מבחינה נפשית וגם אם פיסית זו בעיה... אנשים נרתעים מהדברים האלה.. מה רמת התפקוד? אתה נייד? אתה איטי/מהיר? לוקח תרופות כלשהם? לשרות לאומי יותר קל לקבל בחורים שרוצים לשרת בעמותה מסוימת בגלל מצפון ודעות פוליטיות מאשר לקבל משהו כביכול "מוגבל" ואני חלילה לא מנסה לפגוע! כל אחד עם הבעיות שלי ואני הסתרתי דברים על מנת להתקבל והאמת שאני לא בעד לשקר אבל אולי יש דברים שלא חייבים לדעת ואנ אומרת לך את זהב בתור אחת שעובדת עם השירות הלאומי כבר תקופה ויודעת על אנשים שהסתירו דברים לא חשובים מדי ובזכות זה הם משרתים כיום... לא יודעת לגבי מדע אני מכירה מישהו שיש לו פיגור קל שמתנדב לצבא ואמנם קשה אבל הוא עושה את זה בגני הילדים הביקוש גדול הן מהמשרתי והן מהצוות עובדים אבל שווה לנבות ולבדוק דרך האינטרנט דרך מכרים ואפליו טלפונית אל תפחד לבדוק אם זה לא מועיל זה גם לר מזיק! אל תקח ללב אם לא מקבלים אותך! אלא שיקבלו אותך יהיו אנשים טובים ומויחדים שאין הרה כאלה לצערי אבל עדיין קימיים! אל תתיאש!!

מיטלי 201

New member
אנא קח קובץ זה בערבון מוגבל

אני לא רוצה לפגוע כי הנה אתה רואה גם לי יש בעיות ואולי גם גדולות משלך... אני רק רוצה לשמח אותך! בהערכה, מיטל.

למעלה