שאלה ( אני מבולבל )

avilike

New member
שאלה ( אני מבולבל )

הייתי עם חבר בטמפל בר ( לא האוריגינלי, זה שבמתחם גלילות
) והזמנתי לראשונה בחיי בנדיקטין. הבעיה היא כזו: כחכחתי, גרגרתי, הסנפתי וטעמתי ובכל זאת הייתי 95.3 בטוח שנתנו לי דרמבויי!!. ובכן הלכתי לבר ושאלתי את הברמן את השאלה המתבקשת והתגובה הייתה "זה באמת דרמבויי ". לאחר מכן הוא אמר חכה רגע וניגש לפינה שם הוא רחרח לו את בקבוק הבנדיקטין ואז אמר " זה בסדר זה לא דרמבויי " . השאלה היא א. האם המשקאות כל כך דומים או שפשוט לא היה לו "ז" להחליף ב. באם התשובה לא היא לא כיצד יתכן שהוא טעה כך בכזו קלות ( יש לציין שאני מצונן קלות ) תשובות יתקבלו בברכה ( ישראלים שונאים ש*דופקים אותם*
)

MidNight Flame

New member
כל קשר בין בנדקטין לדראמבוי הינו...

מקרי בהחלט!!! הטעם והארומה אפילו לא מזכירים אחד את השני... אני אישית הייתי בודק מאיזה בקבוק מוזג הבארמן.

D r a m b u i e

New member
דווקא יש קשר הדוק

שני הליקרים הם ליקרים על בסיס משקה איכותי (דרמבוי = סקוטש, בנדיקטין = קוניאק). בשני המקרים לוקחים את משקה הבסיס ומוסיפים לו עשבים, ובמקרה של הדרמבוי גם דבש. התוצאה המתקבלת היא שני משקאות שונים אבל בעלי ארומה שמאוד מזכירה אחד את השני. ארומה מתקתקה, עם השפעה דומיננטית של עשבים. בנוסף לכך המרקם של המשקאות די דומה, הוא סמיך מאוד. כמובן שמדובר במשקאות שונים (שניים מהטובים ביותר לדעתי) אבל בהחלט יש קשר ובהחלט אדם ששותה פעם ראשונה בחיים שלו בנדיקטין ומקבל זמן קצר אחרי זה דרמבוי יכול להתבלבל בזיהוי או לחוש בדימיון בין השניים.

D r a m b u i e

New member
הוויכוח הזה מטופש

כי זה עניין של טעם. מבחינת מרכיבים, הרכב, סוג משקה, רב הדמיון על השונה בין המשקאות. אף אחד בעולם לא יודע בדיוק ממה עושים את הבנדיקטין, אבל יש לו הרבה עשבים שמשיקים לעשבים של הדרמבוי, זה בטוח. המרקמים מאוד דומים, שוב, אפשר בהחלט להתבלבל בין השניים, בעיקר אדם לא מנוסה.

MidNight Flame

New member
אני אדם לא מנוסה! אני...

שתיתי את שני המשקאות בדיוק פעמיים על אף שיש לי בקבוק של זה ובקבוק של זה בבית ולדעתי אלא אם כן אדם ממש ממש עם בעיות חמורות בטעם ובריח אי אפשר להתבלבל במשקאות.

למעלה