שאלה\אמירה

I Me Mine

New member
שאלה\אמירה

מה המטרה של הפורום? זה יפה ונהדר שיש אנשים שהם נגד אלימות, וגם מדברים על זה, אבל כאן זה נגמר בעצם? הסתכלתי בשלושת העמודים האחרונים, ובאף אחד מהם לא היה כתוב על אפילו פעילות אחת שהתבצעה, תתבצע. אני לא יושבת על הטוכעס שלי ומתלוננת שאף אחד א עושה כלום, להיפך, אני מוכנה לעזור להירתם למשימה (למרות שאני עדיין קטנה
). בברכה, רותם.

s h o o s h a

New member
מטרת הפורום

מטרת הפורום היא אכן לדבר על הדברים, לנסות להבין את המניעים הנסתרים, להדגיש את העוולות שהמערכת שאמורה להגן על אזרחיה נוהגת על פיהן, את העונשים ה'מצחיקים'. אם נדבר בפורום ונגביר את המודעות, נעודד נוער לצאת להתנדבויות במקום לדקור עם סכינים, אם נצליח לגרום לשינוי בקו המחשבה של הצעיר והמבוגר שגדיעת חיי אדם אינה הדרך, שחיי אדם ערכם לא יסולא בפז, אם נצליח בזה, הרי שאנו עולים על דרך המלך. והדרך ארוכה ולא פשוטה. מעידים על כך כל הידיעות בתקשורת. אנו, אני, כאן, מנסים ליצור במה אחרת, להראות שישנם דרכים אחרות. לא באלימות! המשימות שהפורום הזה מעמיד בפני הכותבים והקוראים הוא להעביר את המסר ולעשות כמיטב יכולתו למגר את התופעה הנוראית אשר הולכת ומתפשטת כאש בשדה מוקשים. כן, אנו מסוגלים לעשות זאת. אני באמת ובתמים מאמינה שיש בידינו את הכוח לחולל שינוי. ולדעתי הוא מתחיל. ואני תקווה כי יצבור תאוצה וקולנו יהפוך להיות קול זעקה רמה.

I Me Mine

New member
תגובה

אוקיי, נניח וכולנו הבנו את "המניעים הנסתרים", מה עכשיו? אנחנו יודעים שיש אלימות, אנחנו יודעים שיש רצח, אונס, חטיפות, גניבות, אבל מה עכשיו? "אם נצליח לגרום לשינוי בקו המחשבה של הצעיר והמבוגר שגדיעת חיי אדם אינה הדרך, שחיי אדם ערכם לא יסולא בפז" לפני מיטב הבנתי, דיברת על זה שאנשים יכנסו לכאן ו"יבינו". אבל למה שכל אותם האנשים שזקוקים להסברה הזאת יהיו כאן? אלה שנכנסים הם בד"כ אלה שמבינים ומכירים את הנושא, הם לא זקוקים להסברה הזאת. אני גם מאמינה שאפשר ליצור שינוי, ושביחד אפשר להשפיע, אבל אני לא רואה שמישהו ממש עושה משהו.

s h o o s h a

New member
אלו שזקוקים להכוונה

אותם אלו שזקוקים אינם מגיעים לכאן. צודקת. מגיעים לכאן אלו שאינם אלימים ומחפשים מקום לפרוק בו את תסכולם מהמתרחש. אלא שאחת ממטרות הפורום הוא להביא את התובנות המועלות אל אלו שזקוקים להם. קרי, נוער שמשתתף בפורום יעביר את המסרים בבתי הספר, ינסה ליזום קבוצות שיפעלו במסגרות השונות נגד האלימות, מבוגרים שיפנו ויכתבו לגורמים המתאימים, יזמו קבוצות שיעבירו את המסרים בכלים העומדים לרשותם, יוכשרו עוד עו"ס ומדריכי נוער אשר יעבדו עם קבוצות רחוב (או איך שוקרים להם...פרח מזכרוני כרגע). בפורום מדברים, כמו מין הכנה לקראת הפעילות שאמורה להתרחש בחוץ. כרגע הפורום אינו בשל להתארגנות פורומית לעשיה. אבל, ימים יגידו וייתכן שגם זה יקרה. ואנשי הפורום יהיה מספיק חזקים כדי לבצע בעצמם, הלכה למעשה, מהלכים שאולי יובילו, בתקווה ושאיפה, לשינוי.

אשליות

שלא תשלי את עצמך שאותם רוצחים משוטטים בפורומים אין להם זמן הם מחפשים איזה סכין או אולר לקחת לערב

למעלה