שאלה אם אפשר

dvide a

New member
שאלה אם אפשר

האם מישהו משתמש בתרופה טופמקס...ומה ידוע עליה תודה מראש

חייםלוי

Member
מנהל
מה שידוע עליה אפשר לקרוא במילון

המונחים - תרופות - טופמקס http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=975&t=16001&l=h&chr=%E8&dicid=981&tdNum=11 דינה השתמשה בטופמקס וכאן היא כותבת עליה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=975&t=16001&l=h&chr=%E8&dicid=981&tdNum=11 בחיפוש מתקדם בפורום אפשר למצוא עוד שרשורים על טופמקס כולל "אפקט ההרזיה" שבה. ורדה רזיאל המליצה עליה פעם בשידור חי כתרופה להרזיה. כמובן שהדבר עורר שערוריה בפורום ומחוצה לו. עד דמה שזכור לי אחת מתופעות הלוואי היא פגיעה בזיכרון.

לדוד

מה שלום הנער? למה אתה שואל על התרופה הזו? היתה אצל נוירולוג, בעוד פגישה? איזו סוג אפילפסיה יש לבן שלך? האם אתה יכול להגיד היכן אתה מטופל? יש לי סיבה לחשוב שהתרופה הזו לא מתאימה לבן שלך.

טופמקס..

מהניסיון שלנו: פגעה בתאבון (לא דרמטית, התאזן לא רע עם התאבון המוגבר של הדפלפט..), פגעה קצת בכושר הריכוז, גרמה לקצת יותר עצבנות, אבל בעיקר פגעה מאוד בכושר הדיבור, בזכירת מילים וביכולת השליפה שלהם. אבל אסור לשכוח שתופעות הלוואי מאוד משתנות ותופעה משמעותית אצל אחד יכולה להיות זניחה ואפילו לא קיימת אצל מישהו אחר. בהצלחה..

dvide a

New member
את כל מה שידוע עליה

השפעה..תופעות לוואי...אחוזי הצלחה...

hagitg5

New member
לא יודעת מה בקשר להשפעה

אבל תלוי גם במחלה אפילפסיה, התופעות הם עצבנות וזהו אני חושבת... מה זאת אומרת אחוזי הצלחה? (את רוצה את זה לדיאטה) אם כן אז אסור....

dvide a

New member
את ממש לוחמנית

איזה תגובות אלימות...איפה האסרטביות..???? ואיזה דיאטה אני עושה סקר לגבי התרופה לבני בן ה17 שחלה קיבל למיקטל והסתבך איתה וכעת צריך להחליף תרופה...יותר עדינות בתשובות לא תזיק תודה ושבת שלום

hagitg5

New member
בסדר לא הבנתי סליחה

נראה לי שבתופעות הלוואי הזה יש סוג של רגישות (נגיד אמא שלי מתרגשת על כל דבר וחוטפת התקף) אאהה ושאמא שלי שינתה את התרופה מ-דפלפט לטופומקס היו לה הרבה התקפים יותר ממה שהיה לה בעבר

moribat

New member
טופמקס-

בעלי נוטל אותה בערך כשנה כמעט, אבל מינון ממש נמוך, כרגע עולה במינון. מלבד העובדה שהוא רזה בתחילה,לא מורגש שום שינוי. כנראה שצריך לנסות כדי לדעת.. מה עם הפריחה?

dvide a

New member
היי ושבת שלום

ערב טוב לימור...שלומכם?? לא היית כאן כל השבוע?? אחלה על התשובה...לגבי הפריחה צתחיל להשתפר או בגלל הסטורואידים או בגלל הורדת המינון לאלהים הפתרונים... את השאלה לגבי הטופמקס שלחתי בגלל שאני מחפש וחוקר לגבי תרופה שאין לה תופעות לוואי על הכבד או מצריכה בדיקות דם תקופתיות.. תודה ושבת שלום..אשמח לתגובתך

moribat

New member
שבת שלום גם לך עמיר..

תראה, בעלי מטופל מזה 25 שונים בתרופות שונות. אני יודעת, שלא משנה אילו תרופות הוא נוטל, מדי פעם הוא מתבקש לבצע בדיקות דם תקופתיות, וגם תפקודי כבד וכליות.יש את העניין של רמות תרופה בדם, ובכלל תפקוד כללי, רצוי בלי קשר, לכל תרופה שהיא, למי שמטופל בתרופה באופן קבוע, לבצע את הבדיקות האלו.אם ישנה בעיה בתוצאות הבדיקה, אז נעשית הערכה מחודשת לגבי הטיפול התרופתי. אני בטוחה שהסטרואידים משפיעים, ואוטוטו הפריחה תעלם. לאיזה מינון למיקטל כבר הגעתם?

dvide a

New member
היי לימור

שמח לתגובתך...כעת ירדנו ל50 מ"ג בוקר ו50 מ"ג ערב...בעוד חמישה ימים ירד ל 50 מ"ג בלבד וזה עד יום א הבא שיש לו בדיקה אצל הניורולוגית... עם הסטרואידים סיים נקווה שהפריחה המטורפת לא תפרוץ מחדש.. תודה על תשומת הלב

עמיר...

אם הפריחה היתה כתוצאה מנטילת הלמיקטל,ורמת הלמיקטל בדם יורדת, אין סיבה שהפריחה תפרוץ שוב כך שאין סיבה לדאגה. בנוגע לטופמקס,כפי שבודאי הבנת אני נוטלת את התרופה במינון של 150 מ"ג ביום,המינון ההתחלתי היה לי גבוה מדי, הומלץ אם אינני טועה 200 מ"ג ונטלתי 100 מ"ג עד לפני כחצי שנה לערך, לפני כחצי שנה לערך העלתי בהדרגה מינון ל150 מ"ג. לטעמי יש לנוירולוגים נטיה לתת מינון גבוה כבר בהתחלה,אני מעדיפה את ההדרגתיות שבמינון ושומעת לגוף שלי. תופעות לוואי: חוסר תאבון זמני,בעיות בזכרון אך חסרות משמעות לא משהו שאין לאנשים שלא נוטלים טופמקס, משהו בסגנון של "תזכיר לי מאיפה אני זוכר אותך?"... בתקופה של מינון גבוה יותר היתה לי תחושה של כבדות בלשון וטעם מתכתי למזון,תחושה של נימול ברגליים היא תופעה מוכרת, היא היתה הגורם העיקרי לכך שירדתי במינון עד שהגוף התרגל לתרופה. לא ידוע לי על תופעות של עייפות, זאת הפעם הראשונה שאני קוראת בפורום על התופעות האלה וטוב לדעת שזה קיים... גם עצבנות. ניתן לשלב את התרופה עם תרופות נוספות אם לא מצליחים להגיע לאיזון המיוחל. שיהיה בהצלחה וסוף שבוע נעים, דינה

dvide a

New member
תודה רבה על התשובה המנומקת

ממש תודה ושבת שלום דינה

אני לוקח

יש בעיה בכליות אחרי שימוש ממושך(שנתיים ויותר). מומלץ לשתות יותר מ-50 כוסות מים בשעה. או ליטר וחצי בקבוב שתיה. אני משתמש בה מגיל 12(ואני כבר בן 27) ופעם בחודש וחצי בודקים את רמת התרופה. עיפים יותר, עצבנים קצת, אבל זה יעבור.

למעלה