שאלה אליכן המבינות

שילת6

New member
שאלה אליכן המבינות

החלטתי שאין כבעלות ניסיון ורק אתן תוכלו לעזור לי . בבקירוי אצל רופא פרטי השבוע הוא אמראחרי בדירה גניקולוגית ש"הכל בסדר היה בביוץ תקין אך יש נוזל מאחורי הרחם" הוא הסביר לי עלהתופעה ואמר לי אני יחליט אם לעשות צילום רחם או הזרעות מה הכי כדאי ?אני מפחדת מהצילום ! זה הכרחי בכלל? .

שלום ונשמח אם תציגי את עצמך ../images/Emo39.gif

לגבי שאלתך, נוזל חופשי באגן (בדוגלס) אופייני לתקופת הביוץ. השאלה שלך נשאלת ב"חלל ריק".. מה ההסטוריה שלך? מתי אובחנת אם בכלל? האם עברת עוברת טיפולים? לכן... את מוזמנת לעיין בתקנון הפורום ואח"כ להציג את עצמך
יהיה יותר פשוט לענות לך לא?

שילת6

New member
אוקיי אז סליחה ..ומהתחלה...

אני מותיקות הפורום לפני הריון ..נשואה שנתיים ללא הריונות . אני כנראה מרגישה יותר מדי בבית ושכחתי לרגע שאני בפורום חדש . אז ככה..... אחרי טיפולי אקקלומין כושלים בקרתי אצל רופא פרטי ד"ר שולמן מרמת החייל שםלאחר בדיקה גניקולוגית הוא אמר " הכל בסדר היה ביוץ אך אני חושב שיש "נוזל מאחורי הרחם " ואז הסביר על תופעת האנדומטריוזיס .ואז הציע לי לעשות צילום רחם או הזרעות שאלתי היא אם הרופא לא ראה אתהנגעים בשחלות ואין שם או שלא יכול לראות ? האם במצב כזה אפשר להכנס להריון בהזרעות ?או שאין טעם? תודה........

זואילי

New member
שילת יקרה

לא חושבת שלמישהי מאיתנו תהיה תשובה לשאלתך... או שראו את הנגעים או שלא... האם אובחנת כאנדואית לאחר לפרוסקופיה? האם אי פעם הסתכלו בבפנוכו לראות מה המצב? השאלה היא - מה הכיוון שלך עכשיו, ולי נראה שהריון זה ראשון בסדר העדיפויות. אם כך גם הרופא שלך הבין - אז בהחלט כדאי לעשות צילום רחם לבדוק האם המעברים תקינים. לפי תוצאות הצילום יחשבו על הצעד הבא. פרופ' הוא מומחה פריון וגם מבין באנדו, דברי איתו על כל האופציות לגבי הריון ואז תקבלי החלטה איך להמשיך.

שילת6

New member
תודה ...אבל הפחד שלי מההשלכות של הצילום רחם .

והאם יש סיכוי בהזרעה.

הסיכוי להזרעה

זה כשהחצוצרות פתוחות ואת זה אפשר לראות בצילום רחם. דר' שולמן הוא בעצם פרופ' שולמן....

שילת6

New member
האם יש קשר בין ביוץ לסתימה בחצוצרות ?

במידה והגוף מבייץ כל חודש באופן מסודר יתכן שיש סתימה בחצוצרות אף על פי כן?

זואילי

New member
אין קשר ../images/Emo4.gif

ודרך אגב, גם לא בהכרח שמבייצים פעם ימין פעם שמאל. את מדברת על ההשלכות מהצילום, אבל אנדואית שלא הרתה לאחר כמה וכמה נסיונות +תוסיפי לזה איקקלומין שלא עושה לנו טוב - לא כדאי לבדוק מה המצב כדי להבין איך כן ניתן להשיג הריון, מבלי לבזבז זמן יקר, כאבי לב וכאבי גוף מווסתות רצופות? את מטופלת אצל אחד מהגדולים בתחום הפריון, שוחחת איתו על כל תהיותייך?

שילת6

New member
אני מטופלת אצל פרופ' שולמן

אני שמעתי על זה בפעם הראשונה השבוע אין לי מושע אם הוא מתמחה בזה אני מבולבלת ואין לי מושג מה זה ומה ההשלכות של זה. אני רק יודעת שאני סובלת מכאבים רצופים במשך שנתיים אחרונות ואף אחד לא הצליח להבחן את זה אצלי עד פרופ' שולמן . אם הוא ראה "נול מאחורי הרחם " זה לא בהכרח שזה רק שם ולא פגע בעוד מקומות? תודה לך ...

זואילי

New member
שילת, בואי נתחיל מההתחלה

קודם כל ברוכה הבאה.... בואינג כתבה לך שהנוזל יכול להתאים לביוץ. פרופ' שולמן אלוף באולטרסאונד והוא גם יודע אנדו' מהו. את צריכה להפריד בתור התחלה, רק בשביל האיבחון שלך - בין האנדו להריון. אם שולמן חושד באנדו, ואם קראת קצת את הפורום ועל אנדומטריוזיס - אז איבחון במאה אחוז הוא רק בלפרוסקופיה, כי לוקחים את המימצאים לבדיקה. מציעה לך ללכת גם לסקנד אופיניון - תקבעי תור למרפאת האנדו בתה"ש, כדי להבין באמת את עניין הכאבים. משם תמשיכי, ע"פ סדרי העדיפויות שלך. יש בינינו אנדואיות שהרו בצורה הטבעית, אם לפני הגילוי, תוך כדי או אחרי. אבל את צריכה איבחון וודאי, ואז לפי זה, עם רופא פריון - להחליט על אופן הטיפול בנושא ההריון. יש בינינו גם מי שניסו הזרעות וכמובן גם IVF. כל אחת החליטה על הדרך שלה, בהתחשב במצבה הגופני וברצונותיה. את מוזמנת לקרוא בטאגליינס על הריונות הפורום.

שילת6

New member
תודה רבה ,אתן מקסימות

מה ההבדל בין צילום רחם ל פרוסקופיה ? כי ה פרופ' הפנה אותי דווקא לצילום רחם !

זואילי

New member
הבדל גדוללללל

הוא הפנה אותך לצילום רחם כי דיברתם על הריון והזרעות. הוא רוצה לראות שהחצוצרות פתוחות. כי בהזרעה מזריקים את הזרעים לרחם ומשם הם משייטים לחצוצרות לפגוש בביצית. לכן חשוב לבדוק שיש מעבר תקין בחצוצרות. לפה' זה דבר אחר לגמרי. זה ניתוח בשיטה אנדוסקופית. אבל נראה לי שכבר יש לך פה עודף אינפורמציה, ואין טעם לבלבל אותך יותר.... מציעה לך בחום - תעשי גוגל על צילום רחם, תקראי על לפרוסקופיה, תקראי על אנדומטריוזיס ואת כל הפורום שלנו כולל כל הקישורים. תחליטי אם להישאר אצל פרופ' שולמן שהוא מהרופאים המומלצים שלנו, ואז לעשות כעצתו, או ללכת לשמוע עוד דעה ואז תראי מה הלאה. שיהיה לך הרבה הרבה

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני יכולה רק להגיד לך שבעזרת "הנוזל מאחרי הרחם" סוף סוף התבסס החשש שיש לי אנדו', ואני אומרת סוף סוף כי זה אחרי שנים רבות של כאבי בטן, ריצות למיון מיליון בדיקות וללא תוצאות, אז המעט נוזל ברחם שגילה הגניקולוג שלי בבדיקת US וגינלית רגילה סוף סוף הורידה לו את האסימון (כי הוא עדיין בימי אנו באנו) והוא שלח אותי להתייעצות בבי"ח אצל רופא שמבין. אני מאחלת לך המון בהצלחה אני מקווה בשבילך שזה לא זה ושבמהרה תקבלי את המתנה שלך...

למעלה