שאלה אליכן...בבקשה!

txytr

New member
שאלה אליכן...בבקשה!

אני אם חד הורית , ונודע לי שנוסף סכום כסף לסיוע בדירה האם זה נכון? תודה מקרב לב.

לאישה גרושה שאין ברשותה דירה

יכולה לקבל סיוע בשכר דירה עד מקסימום 80% לרוב הם מסייעים ב 50% תצטרכי לפנות לעו"ס שלך שתפנה אותך ותעזור לך לברר אם יש סיכוי שמגיע לך בהצלחה אגב לסיוע בשכ"ד זכאית אם גרושה או פרודה מעל שנתיים שנמצאת בהליכים מוכחים.

s h o o s h a

New member
סיוע בשכר דירה

כדאי לדייק- כדי לקבל סיוע יש לעמוד במספר קריטריונים ולקבל תעודת זכאות מתאימה. סכום הזכאות נקבע עפ"י מבחן הכנסות. ראי את המסמך המצורף. את הבקשה ניתן להגיש בכל בנק למשכנתאות.

לא הצלחתי לפתוח את המסמך...

ואלו הפרטים שקבלתי מהעו"ס שלנו תוכלי לסכם לי בקצרה בבקשה????

המסמך נפתח....תודה אבל

אין שם דברים חדשים...לרוב הסיוע הוא עד 80% ופרודים לפחות שנתיים כשהליכים מוכחים לפחות שנה... לא סותר...חשבתי כבר שהוטעתי והטעתי...סורי

mishimashu

New member
michali

אם זאת לא טירחה, הסקרנות שלי מבקשת, אם יש לך מידע כללי על אחוזי זכאות שמקבלות אימהות חד הוריות (לא גרושות)אשר מתפרנסות בגובה השכר הממוצע בשוק (האמיתי לא זה של ביבי). אני לא רוצה לנדנד אך את הבדיקה אוכל לעשות החל מהחודש החמישי וכעת אני בתחילת הרביעי עם המון שאלות לא פתורות. תודה על כל מקרה

m i c h a l i

New member
יש חישוב מאד מפורט

זה תלוי בהמון דברים... אני זוכרת שלקחו בחשבון מס' אחים/אחיות, שרות צבאי,מס' ילדים, ועוד פרטים. גם אם הזכאות היא מהחודש החמישי את יכולה להתחיל בהגשת הטפסים והאישורים מעכשיו. לשכר ממוצע (בתנאי שאת עומדת בשאר התנאים) הסכום הוא כ 500 ש"ח לחודש ומקבלים 3 חודשים מראש בכל פעם . זה בתנאי ואכן נמצאת זכאית והונפקה לך תעודת זכאות של משרד השיכון

mishimashu

New member
אנסה לבדוק זאת-תודה

מה שנורא בכל העניין הזה הוא זה שלמרות שאני עובדת ולא מתכוונת לבקש הבטחת הכנסה אחוזי הזיכוי שלי לשכ"ד נמוכים למרות שבאמת אין לי מושג כיצד אסתדר (הורי המדהימים כנראה). אני לפני סיטואצית ההורות אך עניין הכסף משגע אותי. אני רוצה לתת לבוטן הקטן את המקסימום אבל כרגע זה נראה לי בלתי אפשרי.

s h o o s h a

New member
זכאות ומבחני הכנסה = גובה הסיוע

לא ברור לי היכן ראית כי הסיוע הוא עד 80% אפרט מתוך המסמך: מבחן הכנסה:- סך כל ההכנסות ברוטו של כל בני המשפחה, ל - 3 החודשים האחרונים, למעט - קצבת ילדים, קצבת ניידות, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ילד נכה, הבראה, ביגוד, תשלומים לעובד זר בגין אי תפקוד. רמת ההכנסה המרבית המזכה לסיוע בשכר דירה מעודכן ל 9/2003 הנו 6003 ש"ח. הזכאות היא לפי קבוצות כאשר לכל קבוצה הקריטריונים שלה. קביעת הזכאות לסיוע, כרוכה לעתים בבדיקות הנערכות מטעם משרד הבינוי והשיכון (כגון חקירות לאימות נתונים) המאריכות את זמן הטיפול בבקשה. תעודת הזכאות היא המסמך המאשר את זכאותכם, רמת הסיוע לה הנכם זכאים וכן את התנאים והמגבלות שנקבעו.

mishimashu

New member
מתי אפשר להגיש בקשה

לזכאות? אני הבנתי שמהחודש החמישי. נניח ואני מקבלת זכאות מסוימת אז את הקיצבה אני מקבלת רק אחרי הלידה. יש המון דברים לא ברורים. האם אתן תוכלו בטובכן וסבלנותכן המקסימה להפנות (טלפון)אותי למקום ששם אוכל לשאול את השאלות הקטנות והמעצבנות ועד הגדולות והחשובות בעניין שכר הדירה. תודה מראש

m i c h a l i

New member
את יכולה לפנות לכל בנק למשכנתאות

פשוט להתקשר לבנק ולשאול האם הם מטפלים בתעודת זכאות של משרד השיכון לסיוע בשכר דירה. אם כן - פשוט תגיעי לשם ותקבלי את כל התשובות לשאלות בהתאם למצבך וכן למידת זכאותך בהצלחה

למעלה