שאלה אליכם...

נגמלת1

New member
שאלה אליכם...

אם אפשר: כיצד מגישים עזרה לאדם שנחנק מגוף זר- או אוכל , מה בדיוק עושים ? תוך כמה זמן? אני מתכוונת למצב שאדם נחנק ממאכל מסוים למשל ומתחיל להכחיל או מגיע לאיבוד הכרה.. אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר. תודה לכם.

PFM

New member
בעקרון...

בס"ד לנסות להבחין אם זאת חסימה מלאה או חלקית... במקרה של חסימה חלקית: סימנים: חרחורים, שריקות, שיעולים, כחלון, מצב אי-שקט(חרדה), קושי בנשימה(אבל הבנאדם ימשיך לנשום)... טיפול: טפיחות גורדון, עידודד שיעול או במקרה קיצוני: ניסיון להוציא עם אצבע עו פינצטה... במקרה של חסימה מלאה: סימנים: כחלון, חרדה, שרירי צוואר נפוחים\מכווצים, לא מדבר ולא נושם(!!!). טיפול: עידוד שיעול וטפיחות גורדון, ואם זה לא עוזר במשך ממש דקה-שתיים, אז עושים לו היימליך(עיסוים בבית החזה כלפי מעלה)...

הערה!!!

כמה שזכור לי PFM, כבר לא מבצעים גורדון, ואני מאמין שאתה דיי ותיק אם אתה זוכר את הטפיחות הללו. טפיחות גורדון יצאו מהפרטוקול של מד"א.

PFM

New member
לימדו את זה לפני שנה...

בס"ד ואם לא הית אומר לי עכשיו, הייתי נשאר בטוח שזה תקיף עדיין
תודה על העידכון... מה עושים במקום? פיטר

Ally E

New member
מוצ´קיטו תבדוק ת´מידע שלך שוב

כי אחי כרגע עבובר קורס חובשים באחת התחנות והם למדו שעושים עדיין תפיחות גורדון.

תמיד ישנם שינויים בתו"ל של מד"א

כל קורס לומדים משהו אחר, פעם כן גורדון פעם לא גורדון, פעם 1/5 פעם 2/15 תמיד יש ותמיד יהיו שינויים, אני למדתי לפני שנתיים בקורס חובשים שלא עושים גורדון. אם בנתיים זה חזר לתו"ל של מד"א אז סליחה וחוזר בי אך שווה וצריך לבדוק את המידע הזה ובנתיים לפעול לפי מה שלמדתם בקורס.

ועוד הערה....

פינצטה?????????? מה אם היא גורמת לחתך בפה ואז נוספים לרשימה גם נוזלים בחלל הפה ועוד הרבה סיבות לאי-הצלחת החזרת הנשימה. נניח שהיא הצליחה להוציא את הגוף הזה, והנוזלים (דם בדר"כ) חוזרים לאפיגלוטיס וסוגרים את קנה הנשימה שוב???? חשבת על זה??? ואצבעות, אם יש ספאזם היא לא תצליח להכניס אותם ואם כן אזי מה קורה אם הוא סוגר את הפה על האצבעות???? ואם האצבעות שלה יעוררו הקאה??? אז הוא יקיא לתוך צינור סתום ואז חבל"ז.

PFM

New member
נכון...

בס"ד למה אף פעם כשמזמינים אמבולנס, לא חושבים שהנהג בדיוק באמצע אוכל, אז הוא ממש יתרגז שיש לו קריאה דווקא עכשיו, אז הוא ינהג בצורה מאד עצבנית, ידרוס כמה חתולים בדרך, יכנס באוטו עם אישה בהריון ותינוק(ח"ו!) ויהרוג(ח"ו!!) את שניהם... ומה אם זה יהיה בכלל בחורף?... אז תהיה תאונת שרשרת, ועוד ייפצעו מלא אנשים... ובגלל הגשם לוח גב יהיה רטוב, והפצועים יפלו מלוח גב על הרצפה, כי אולי מישהו ישכח לקבע אותם... וזה עוד לא הכל!! תחשוב מה אם באותו הרגע סדאם יחליט להתחיל בהפצצה נגד ישראל?! והטיל הראשון יפול באמצע הכביש והאמבולנסים לא יכלו לפנות את הפצועים... וזה עוד לא הכל... הטיל השני ח"ו יפגע בבי"ח... אז גם לא יהיה לאן לפנות... כל הפחדים כולם...
שיהיה לך שבוע טוב ורגוע! ואל תכניס אצבעות לפיות של אחרים!

איך מצילים אדם שנחנק

בגדול הדבר מצריך ידיעת עזרה ראשונה אבל הדבר הבסיסי שאת יכולה לעשות זה: או לנסות (במידה ואת רואה ממה הוא נחנק, להוציא את הגוף הזר ללא החדרה של האצבעות שלך פנימה לתוך הפה, או לחליפין לבצע תמרון היימליך שזאת פעולה אשר גורמת לאדם בד"כ לפלוט הגוף זר. את עומדת מאחורי האדם שנחנק (במידה ועדיין עומד) מחבקת אותו בשתי ידיים כאשר הגוף שלך תומך בגופו מאחורה ומאשפר עמידה יציבה שלו, כאשר הידיים שלך נעולות כאשר האחת מאוגרפת והשניה עליה עוטפת, מעל ה"פופיק" שלו באיזור הרך של הבטן ובעזרת לחיצות פנימה ומעלה מנסה ליצור לחץ שיעיף את הגוף הזר מפיו. במידה והאדם איבד הכרה אז הפעולה הנ"ל תיעשה כאשר את יושבת על האדם כשפניך כלפיו ובעזרת שתי הידיים האחת על השניה לוחצת על בטנו באיזור הרך (מעל ה"פופיק") פנימה ומעלה כלפי הגרון כביכול. וכמובן לא לשכוח להתקשר 101, ולנתק אחרי שהמוקדן בצד השני מנתק ולא לפני.

ועכשיו ממישהי שכן יודעת

וקצת מדריכה את העיניין.... בחסימה חלקית הבנאדם יהיה בהכרה ונועדד להשתעל במידה והחנק הפך לחסימה מלאה נבצע היימליך (ובאנשים מסויימים צ´סט טרסט) אם הבנאדם מחוסר הכרה נתחיל סכמת החייאה... במידה ובשלב הנשמות הפתיחה בית החזה לא עולה נשפר קיבוע ראש ובמידה וזה לא מועיל נחשוד בגוף זר ואז נבצע את הדברים הבאים: נסיום גריפה (רק אם הגוף הזר נראה ורק בעזרת האצבעות!!!) נסיון הנשמה בלחץ צ´סט טרסט בתינוקות זה שונה אני מניחה שאת התכוונת במבוגרים

ועכשיו ממשהוא שחושב שהוא יודע ../images/Emo13.gif

אכן טפיחות גורדון הוכחו כלא יעילות במבוגר אך נשארו בילדיפ . פרט לכך ,באדם בהכרה לא יבוצעו עיסויי ההימליך על החזה (צ´סט טראסט) כי אם מעל הקורקבן (פופיק) תוך מעיין תנועת גריפה פנימה ולמעלה כלפי החזה. יום טוב

נגמלת1

New member
סליחה חברים...

אבל אני אישה פשוטה ויומיומית. מאוד חשוב לי הידע הזה ..אבל אם תוכלו לחזור על דיבריכם בעיברית - אני אודה לכם מאוד. כל המינוחים המקצועיים אינם אומרים לי דבר ולכן אודה לכם על שימוש בשפה פשוטה יותר והבהרת דבריכם... פשוט הוראות ביצוע והושטת עזרה יעזרו לי מאוד, ואולי גם לאנשים בסביבתי אם חלילה יקרה כדבר הזה. תודה שוב

במקרה כזה

אני ממליצה לך ללכת לקורס נאמני החייאה שם תלמדי ותביני בדיוק את התהליך. בעמוד הפורום למעלה עוברת הודעה על קורס שעומד להתקיים בסוף החודש-מאוד מומלץ... בקשר ללחיצות מעל הפופיק במחוסרי הכרה אני מניחה שהדובר (סורי אבל ממש לא זוכרת מי כתב) דיבר על אפדומינל טרסט (היימליך בשכיבה).... במידה וכן זהו פרוטוקול שלא מלמדים בקורסי 60 ומטה יותר (אין לי מושג באשר לקורס 88 אך אני מניחה כי העיניין חופף) אלא מלמדים צ´סט טרסט באשר לטפיחות גורדון- הן אכן אובחנו כלא יעילות כיוון שהן מחניקות את השיעול אשר נמצא יעיל יותר. בילדים גם הורדו טפיחות גורדון אך בתינוקות העיניין נשאר באיזור פברואר 2002 פורסמו פרוטוקולים חדשים בנושא השתנקות (חנק מגוף זר)... כל הדברים שהבאתי מהודעתי הקודם ומהודעתי הזו הם מהפרוטוקולים האחרונים.

paradan

New member
פרוטוקולים חדשים?

על איזה פרוטוקולים חדשים מדובר? במד"א לא הופץ בתחנות שום שינוי מאז העדכון של דוד טחן בהתאם להמלצות ועידת ACLS מאוגוסט 2000. שם השינוי היחיד בנושא זה היה שלא עושים יותר את הטפיחות במבוגרים ובילדים (בתינוקות כן). ככל הידוע לי במבוגרים ובילדים, מחוסרי הכרה על רקע חנק מגוף זר, מבצעים אבדומינל פרסט בשכיבה (היימליך בשכיבה). צ´סט פרסט מבצעים בתינוקות, בנשים בהריון ובאנשים "מלאים"...

אני יודעת שאצלנו בתחנה היה

איזה מאמר די חדש על כל הנושא של חנק מגוף זר.... שלא מבצעים גורדון וכו´.... אם היית שם לב היית רואה שציינתי את הקטע של האבדומינל טרסט וגם ציינתי שבקורסי 60 ומטה לא מלמדים את העיניין ולכן התייחסתי לזה כאל צ´סט טרסט כיוון שאותה נגמלת אינה חברה בצוותי החירום....

למעלה