שאלה אליכם חברים!

שאלה אליכם חברים!

המכון הזה קינן שפי (שאני חייב לציין לא משקף הרבה) כל כך משפיע על החלטת הצבא כך שהם החליטו לדחות למרות ציוני סכם גבוהים בהמון מסף הקבלה? זה תמוה בעיניי.. הם עובדים איתם שנה ראשונה וכבר הם שולטים?

LordR

New member
כנראה שכן

תראה, ציונים זה חשוב מאוד אבל לפי דעתם התכונות האישיות חשובות לא פחות. העתדואים מיועדים לקצונה, אז דבר ראשון הם בודקים איך כל אחד מתפקד בצוות האם הוא מסוגל להנהיג, האם הוא מסוגל להניע את הדברים קדימה, ולא להיות עציץ! מה יעזור להם אנשים שיפעלו לבד ולא ישתפו אף אחד? הם לא צריכים אנשים סוציומטים! הם גם לא צריכים אנשים שסתם שקטים ובצד תמיד. אנשים שיכול להיות להם בראש הפיתרון הגדול ביותר לבעיה הכי ענקית שיש לצה"ל, אבל מה? הם ישמרו אותו לעצמם כי זה פשוט האופי שלהם. לכן לקינן שפי הזה, יש הרבה משמעות, ואני חולק עליך בכך שהוא חסר חשיבות.

pl84

New member
זאת טעות נפוצה

לחשוב שקינן שפי מסנן רק את הלא מתאימים לקצונה, סוציומטים וכו´. אחת המטרות החשובות שלו זה לבדוק מוטיבציה, ביטחון בבחירת מקצוע, מוכנות להתחייב ולשרת בקבע וכו´ ולא רק לנפות סוציומטים.

מכוני בדיקה למיניהם

נראה לי שאתם מסתכלים גבוה מדי ורחוק מדי. "הפתרון הגדול ביותר לבעיה הכי ענקית שיש בצהל", לא צריך להגזים. תחשוב על חבריך לכיתה (כי אלו אנשים שאתה מכיר היטב), ותחשוב שהיית צריך להרכיב צוות, לא לפתרון בעיית היקום, אלא למשהו סביר יותר, נניח פיתוח אתר אינטרנט או מסד נתונים לבית הספר. עכשיו תחשוב על האנשים המתבלטים והכריזמטיים, אנשים שיודעים לדבר היטב, להרשים, "להנהיג". ועכשיו תחשוב על האנשים שהיית רוצה שייעבדו אתך: שיעזרו לך, שיידעו על מה הם מדברים, שייתרמו מקצועית. אני מניח שהחפיפה בין הקבוצות היא לא גדולה. אין לי מושג מה המכונים האלה בודקים, אבל אני מקווה מאוד שהם בודקים מוטיבציה ורצון להתמד במסלול, ולא כריזמה ן"הנהגה". הנהגה זה דבר שאי אפשר לבדוק או למדוד, והוא נבחן בשטח ולאורך זמן. קשה מאוד גם להגדיר את המושג הזה. לא צריך לייחס חשיבות יתר לכל המכוני אפיון למיניהם, שקמו בתקופת הבהלה להייטק, ועכשיו מחלטרים בכל מני עבודות מיון, כדי לספק עבודה לבוגרי פסיכולוגיה-סוציולוגיה-אנתרופולוגיה, שיושבים שם, ומאבחנים את המהנדסים לעתיד. כמו שאמרתי - אני מקווה שהם בודקים מוטיבציה ולא מנהיגות, אחרת העתודה מפספסת כאן ובגדול מסה אדירה של אנשים מוכשרים.

ofirgaon

New member
אולי זה בגלל הסכם שלא הספיק לך..

לאן ניסית להתקבל ומה הסכם ?

הסכם

יש לי סכם גבוה בהרבה מהדרישות..... הסכם גבוה ביותר מ-20 נקודות, זה לא עקרוני כי חברים עם סכמים נמוכים יותר התקבלו אגב, מי שאמר שלדעתו המכון קובע משהו, אני חולק על דעתך לדעתי בן אדם שלא יכול להנהיג יכול להיות מהנדס מושלם, הוא יכול לפתח דברים, הוא לא חייב להיות מנהיג הצוות אלא להיות בתוכו ולתרום מרעיונותיו

wiz

New member
אבל צה"ל לא מחפש כאלה.

תסתכל על הצד החיובי - בעוד 3 שנים אתה תלמד בדיוק מה שתרצה, בלי צה"ל ומדור עתודה על הראש, תחליט באמצע שאתה רוצה סמסטר חופש - תיקח את החופש, ותעשה הכל בקצב שלך, ואיך שבא לך. אתה תהיה מהנדס מצטיין בלי להנהיג פרוייקטים (ואולי כן
קינן שפי הוא לא אלוהים, ואתה לא צריך להמעיט בערך עצמך בגללם). החיים לא נגמרו במכתב הזה. לעתודה יש המון פלוסים, עליהם צריך לחשוב כשאתה מועמד. יש גם הרבה מינוסים, עליהם תחשוב עכשיו
.

Hawk17

New member
../images/Emo8.gif מה שגם אני מנסה לחשוב...

""תסתכל על הצד החיובי - בעוד 3 שנים אתה תלמד בדיוק מה שתרצה, בלי צה"ל ומדור עתודה על הראש, תחליט באמצע שאתה רוצה סמסטר חופש - תיקח את החופש, ותעשה הכל בקצב שלך, ואיך שבא לך. אתה תהיה מהנדס מצטיין בלי להנהיג פרוייקטים (ואולי כן קינן שפי הוא לא אלוהים, ואתה לא צריך להמעיט בערך עצמך בגללם). החיים לא נגמרו במכתב הזה. לעתודה יש המון פלוסים, עליהם צריך לחשוב כשאתה מועמד. יש גם הרבה מינוסים, עליהם תחשוב עכשיו . "" לזה קוראים - להסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה, או : בכל באסה יש גם צחוק....

pl84

New member
אכן תמוה

התברר שלקינן שפי אכן יש שיניים. אבל אם לחשוב בהגיון - אז זה היה צפוי. הצבא יעדיף עתודאי עם סכם נמוך בנקודה או שתיים שלא יעשה להם בעיות (יבקש להחליף מקצוע, להשתמט מהקבע וכו´) מאשר עתודאי עם סכם יותר גבוה אך ללא מוטיבציה לשרת בקבע למשל. פאשא

למעלה