מכוני בדיקה למיניהם
נראה לי שאתם מסתכלים גבוה מדי ורחוק מדי. "הפתרון הגדול ביותר לבעיה הכי ענקית שיש בצהל", לא צריך להגזים. תחשוב על חבריך לכיתה (כי אלו אנשים שאתה מכיר היטב), ותחשוב שהיית צריך להרכיב צוות, לא לפתרון בעיית היקום, אלא למשהו סביר יותר, נניח פיתוח אתר אינטרנט או מסד נתונים לבית הספר. עכשיו תחשוב על האנשים המתבלטים והכריזמטיים, אנשים שיודעים לדבר היטב, להרשים, "להנהיג". ועכשיו תחשוב על האנשים שהיית רוצה שייעבדו אתך: שיעזרו לך, שיידעו על מה הם מדברים, שייתרמו מקצועית. אני מניח שהחפיפה בין הקבוצות היא לא גדולה. אין לי מושג מה המכונים האלה בודקים, אבל אני מקווה מאוד שהם בודקים מוטיבציה ורצון להתמד במסלול, ולא כריזמה ן"הנהגה". הנהגה זה דבר שאי אפשר לבדוק או למדוד, והוא נבחן בשטח ולאורך זמן. קשה מאוד גם להגדיר את המושג הזה. לא צריך לייחס חשיבות יתר לכל המכוני אפיון למיניהם, שקמו בתקופת הבהלה להייטק, ועכשיו מחלטרים בכל מני עבודות מיון, כדי לספק עבודה לבוגרי פסיכולוגיה-סוציולוגיה-אנתרופולוגיה, שיושבים שם, ומאבחנים את המהנדסים לעתיד. כמו שאמרתי - אני מקווה שהם בודקים מוטיבציה ולא מנהיגות, אחרת העתודה מפספסת כאן ובגדול מסה אדירה של אנשים מוכשרים.