המטרה שלי זה לשתף.
כמובן שתזונה נכונה ויעילה רצוי שתהיה בנויה לאותו בן אדם לבחינת הגעה למטרה שלו בין אם זה ירידה במשקל, עליה במשקל, בעיות עיכול, כו' . אך היא לא מבטלת את הכלל הבסיסי של תזונה נקיה ובריאה שזה אומר ירקות, פירות, עלים ירוקים ועוד. כמובן שרצוי וצריך לעבוד על דברים אינדיבידואלים כמו חוסרים ובעיות ספציפיות אחרות אבל זה לא מבטל את מה שרשמתי, להיפך, מה שרשמתי רק יכול לתרום לתזונה יותר בריאה, עיכול תקין של מערכת העיכול. מוצרים מהחי מאוד מקשים על עיכול (או הרבה דברים אחרים שכן קשורים או לא קשורים לתזונה), סתם דוגמא. יש גם שילובי מזון שיכולים לתרום לעיכול טוב, עוד דוגמא. כתבתי באופן כללי מבלי להתייחס לבעיות הספציפיוות שלך אך מה שכתבתי תקף גם לך. יחד עם הבעיות הספציפיות שלך את בן אנוש בדיוק כמוני. עוד דוגמר, זה שירקות חיים עושים לך בעיות לא בהכרח אומר שזה מהם. אני למשל משלב עלים בשייק ירוק ואם אני אוכל אותם בסלט אז אני חותך אותם דק דק, כך הם מתעכלים הרבה יותר טוב. רו פוד באופן מבוקר רק עוזר לעיכול יותר תקין. את כנראה עשית את זה לא נכון. סתם דוגמא, כאשר אכלתי הרבה ירקות לא הרגשתי טוב. הבנתי שאני צריך לתעדף את הפירות או דגנים וקטניות ולא את הירקות והשומן ואז העיכול שלי נעשה הרבה יותר טוב. רו פוד זה ממש לא אומר לאכול הרבה מאוד עלים. לצורך העניין, בלנדר "על" (כמו ויטה מיקס), מסחטה, וחיתוך דק של העלים אם זה בסלט מאוד מאוד עוזרים בצריכה גבוהה שלהם. עוד דוגמא. זה קצת יותר מורכב מלכניס מזונות חיים לגוף ולקוות שכל מה ש"רע" בעולם יעלם. מי אמר ש"ויתרתי" על טבעונות? מי אמר שויתרתי על משהו? איזה מן ויתור יש בתזונה שאני מרגיש טוב איתה? (וגם בדיקות הדם טובות). האם טרחת לחשוב האם אני עושה זאת לטעמים מוסריים או בריאותיים? זה לא מטעמים מוסריים אצלי. אני אוכל ביצה מבושלת יום כן יום לא ודג פעם בשבוע. אני רואה בזה יותר יתרונות מחסרונות, בריאותית נטו כמובן ואם אני גם תורם לסביבה, זה מצוין (ואני תורם). הגדרות זה דבר ריק מתוכן ואבל הן כן עוזרות לצורך הדיון. הרבה אנשים מגדירים צמחונות רק ללא אכילת בשר (אצלי גם ללא חלב) וזו היתה הכוונה שלי כמובן. את יכולה לקרוא לתזונה כמו שלי איך שאת רוצה. לא אני לא תזונאי ולא מתיימר להיות (לפחות עדיין לא). "רק" בן אדם עם מודעות לתזונה שלמד הרבה מניסיון אישי. לא צריך להוציא תעודה כדי לדעת דברים בסיסיים וכל מידע אחר, הכל קיים, רק צריך לקרוא ולהתנסות. יחד עם זאת, אני ממליץ לכל אחד ללכת לתזונאי וגם אני אבקר את התזונאית שלי שבוע הבא ואחר תקופה ארוכה שלא הייתי, בין היתר כדי להראות לה את תוצאות בדיקות הדם הטובות שלי. אף אחד לא מכריח אותך לעבור לטבעונות, אבל צריך להעמיד לדברים על דיוקם.