שאלה אישית

iced tea

New member
שאלה אישית

האם המעבר לצמחונות \ טבעונות השפיעה לכם על הבריאות (בעיקר מעניין אותי בתחום העיכול)? אם כן, פרטו , לטובה ולרעה. תודה :)

תשובה שלי

מאז היותי צמחונית (ללא מוצרי חלב כלל) אין לי כלל(!) PMS (קודם לכן היו מעט תופעות..) במחקרים אגב נראה שנשים צמחוניות פחות סובלות מPMS. מה שכן, הבי 12 צנח פלאים ואין לי ממש בררה אלא לקחת תוסף, אבל זה לא מחייב, מכירה צמחוניים שלא מראים חוסר. לגבי העיכול (נושא חביב עליי מאוד), לא מרגישה הבדל, מעבר לעובדה שהורדתי מוצרי חלב בגלל רגישות ומאז המצב יותר טוב. שירי

אצלי

במעבר מאכילת בשר לצמחונות לא הרגשתי הבדל בבעיות בעיכול (הבעיות שהיו לי נשארו כשהיו). כשניסיתי לעבור מצמחונות לטבעונות (וניסיתי כמה פעמים) בכל פעם כשהפסקתי לצרוך מוצרי חלב שמתי לב שיש לי כאבי בטן מכמעט כל דבר שאני אוכלת, כולל בחילות והקאות. כשחזרתי לאכול מוצרי חלב התופעות האלו נעלמו. אם כי אני יודעת שיש כאלה שאצלם זה הפוך. אבל אני כנראה למרבה הצער לא יכולה להיות טבעונית..

AmirProg

New member
כל אחד יכול להיות טבעוני, זה כולל גם אותך.

מה גורם לך לחשוב שמעבר לתזונה טבעונית בלבד תפתור לך את כל תופעות הלוואי שאת מרגישה? גם בוטנים קלויים זה טבעוני, אז מה? זה אומר שהם תורמים לך לעיכול? סתם דוגמה. זה שאת מרגישה תופעות לוואי כאשר את לא שותה חלב לא אומר שזה בגלל שהגוף שלך צריך חלב מהחי. מה שאת מרגישה זה פשוט סימפטום של שורש של בעיה. במקומך הייתי עובר לתזונה חיה בלבד לתקופה מסויימת (raw vegan), מנקה את הגוף מכל מה שמפריע לפעילות תקינה שלו, הרבה פירות וירוקים, ירקות במידה קטנה יותר ועוד, אחרת לא היו לך בעיות במערכת העיכול. רוב האנשים שקראתי או שאני מכיר שעברו לתזונה טבעונית תמיד הרגישו תופעות לוואי כי הגוף צריך להתרגל לתזונה מהצומח. אני לא הרגשתי טוב תקופה קצרה לאחר שעברתי לטבעונות. זה נורמאלי וידוע. לחץ תוך עיני שהיה לי נעלם, אני מרגיש יותר אנרגיה, מרגיש פחות כבדות אחרי ארוחות. כרגע אני צמחוני וכנראה שאשאר כך (מהחי רק ביצים ודגים, ללא מוצרי בשר וחלב). הגדרה של טבעונות.צמחונות או כל הגדרה אחרת לא אומרת בהכרח שום דבר על תזונה בריאה שתורמת לגוף. בעיה מסויימת שאפשר להרגיש בכלל לא חייבת להיות קשורה לתזונה. יש כלכך הרבה פרמטרים שבונים בריאות תקינה שבכלל לא קשורים לתזונה כמו אנרגיה מהשמש, שתיה מספקת של מים, שינה טובה ולא מאוחרת, פעילות גופנית, לחץ (סטרס), ועוד אלף ואחד דברים. דרך מצויינת להתחיל בה זה לאתר איפה החוליה החלשה שלך ולהתחיל משם.

יפה שאתה מייעץ לי

ייעוץ תזונתי בלי להכיר אותי. (ואני בכלל לא נכנסת לשאלה אם יש לך ידע מקצועי בכך או לא כי גם אם אתה תזונאי מקצועי זה קצת הרבה לא אחראי לתת יעוץ תזונתי למי שאתה לא מכיר, דרך האינטרנט). raw food למשל זה לא משהו שאני יכולה להתבסס עליו בלבד כי גם זה מה שעושה לי לא מעט בעיות בעיכול, (למשל כשאני אוכלת ירקות חיים בכמות גדולה). מעבר לזה, אם טבעונות היא כל כך בריאה וטובה עבורך למה וויתרת אפילו על הצמחונות? (כי מי שאוכל דגים הוא גם לא צמחוני). הייתה לי מין הרגשה שהתגובה שלי תעורר כל מיני הערות של מייעצים למיניהם אבל לצערי, ותהיה הסיבה אשר תהיה אני לא מצליחה לעבור לטבעונות.

AmirProg

New member
המטרה שלי זה לשתף.

כמובן שתזונה נכונה ויעילה רצוי שתהיה בנויה לאותו בן אדם לבחינת הגעה למטרה שלו בין אם זה ירידה במשקל, עליה במשקל, בעיות עיכול, כו' . אך היא לא מבטלת את הכלל הבסיסי של תזונה נקיה ובריאה שזה אומר ירקות, פירות, עלים ירוקים ועוד. כמובן שרצוי וצריך לעבוד על דברים אינדיבידואלים כמו חוסרים ובעיות ספציפיות אחרות אבל זה לא מבטל את מה שרשמתי, להיפך, מה שרשמתי רק יכול לתרום לתזונה יותר בריאה, עיכול תקין של מערכת העיכול. מוצרים מהחי מאוד מקשים על עיכול (או הרבה דברים אחרים שכן קשורים או לא קשורים לתזונה), סתם דוגמא. יש גם שילובי מזון שיכולים לתרום לעיכול טוב, עוד דוגמא. כתבתי באופן כללי מבלי להתייחס לבעיות הספציפיוות שלך אך מה שכתבתי תקף גם לך. יחד עם הבעיות הספציפיות שלך את בן אנוש בדיוק כמוני. עוד דוגמר, זה שירקות חיים עושים לך בעיות לא בהכרח אומר שזה מהם. אני למשל משלב עלים בשייק ירוק ואם אני אוכל אותם בסלט אז אני חותך אותם דק דק, כך הם מתעכלים הרבה יותר טוב. רו פוד באופן מבוקר רק עוזר לעיכול יותר תקין. את כנראה עשית את זה לא נכון. סתם דוגמא, כאשר אכלתי הרבה ירקות לא הרגשתי טוב. הבנתי שאני צריך לתעדף את הפירות או דגנים וקטניות ולא את הירקות והשומן ואז העיכול שלי נעשה הרבה יותר טוב. רו פוד זה ממש לא אומר לאכול הרבה מאוד עלים. לצורך העניין, בלנדר "על" (כמו ויטה מיקס), מסחטה, וחיתוך דק של העלים אם זה בסלט מאוד מאוד עוזרים בצריכה גבוהה שלהם. עוד דוגמא. זה קצת יותר מורכב מלכניס מזונות חיים לגוף ולקוות שכל מה ש"רע" בעולם יעלם. מי אמר ש"ויתרתי" על טבעונות? מי אמר שויתרתי על משהו? איזה מן ויתור יש בתזונה שאני מרגיש טוב איתה? (וגם בדיקות הדם טובות). האם טרחת לחשוב האם אני עושה זאת לטעמים מוסריים או בריאותיים? זה לא מטעמים מוסריים אצלי. אני אוכל ביצה מבושלת יום כן יום לא ודג פעם בשבוע. אני רואה בזה יותר יתרונות מחסרונות, בריאותית נטו כמובן ואם אני גם תורם לסביבה, זה מצוין (ואני תורם). הגדרות זה דבר ריק מתוכן ואבל הן כן עוזרות לצורך הדיון. הרבה אנשים מגדירים צמחונות רק ללא אכילת בשר (אצלי גם ללא חלב) וזו היתה הכוונה שלי כמובן. את יכולה לקרוא לתזונה כמו שלי איך שאת רוצה. לא אני לא תזונאי ולא מתיימר להיות (לפחות עדיין לא). "רק" בן אדם עם מודעות לתזונה שלמד הרבה מניסיון אישי. לא צריך להוציא תעודה כדי לדעת דברים בסיסיים וכל מידע אחר, הכל קיים, רק צריך לקרוא ולהתנסות. יחד עם זאת, אני ממליץ לכל אחד ללכת לתזונאי וגם אני אבקר את התזונאית שלי שבוע הבא ואחר תקופה ארוכה שלא הייתי, בין היתר כדי להראות לה את תוצאות בדיקות הדם הטובות שלי. אף אחד לא מכריח אותך לעבור לטבעונות, אבל צריך להעמיד לדברים על דיוקם.

הגדרות לא קשורות לסיבה

אין שום קשר ללמה אתה בוחר בתזונה כזאת או אחרת, להגדרה שלה. צמחונות פירושה המנעות מאכילת בשר ודגים, כל דבר שיש לו "עיניים" אם תרצה וזה לא משנה אם היא נעשית מסיבות מוסריות או בריאותיות. כך גם לגבי טבעונות. ועדיין לא הבנתי את הסתירה בין הקביעה הגורפת שלך שכל אחד יכול להיות טבעוני לבין מה שאתה עצמך אומר שאכילת מוצרים מהחי עושה לך רק טוב. ואני לא אומרת לך איך לחיות או מה לאכול, לא נכנסת לאף אחד לצלחת, רק שאני הייתי נזהרת קצת יותר ממתן ייעוץ תזונתי באינטרנט, בייחוד לאור העובדה שאינך איש מקצוע בנושא אבל גם אם היית, אי אפשר לתת ייעוץ תזונתי באינטרנט. אני במקרה בוחרת להקשיב לעצמי ולגוף שלי אבל מישהו אחר, בפעם אחרת עלול להסתמך על עצות לא מבוססות וזה, מה לעשות, נראה לי קצת, חסר אחריות.

AmirProg

New member
את מוזמנת לרשום משהו אחד לא מבוסס שכתבתי

כן, הגדרה נכונה זה שהתזונה שאני ניזון ממנה בריאה ככל שמתאפשר לי, מגוונת, עם הרבה מזונות חיים לרוב. נכון, אם אני אוכל דג פעם בשבוע אז אני גם לא "צמחוני", לא שזה משנה משהו מבחינתי, אבל את צודקת לגבי זה מבחינת ההגדרה. אפשר לומר, תזונה צמחונית לרוב. אכילת ביצים ודגים. אני רואה בזה יותר יתרונות בריאותיים מאשר חסרונות בריאותיים, יחד עם זאת זה לא אומר שאני לא יכול להיות טבעוני, או כל אחד אחר. זה שלי נוח וטוב לאכול ביצים ודגים במינון קטן זו החלטה שלי. לא מסכים איתך לגבי ייעוץ. אין פה שום ייעוץ רפואי או תזונתי שמתיימר להחליף בעל מקצוע/לא בעל מקצוע. לכל אחד יש את הזכות ללמוד מהניסיון ומהלמידה של האחר ואפשר ללמוד המון מאחרים גם אם אין להם תעודת הסמכה, כמו שאני למדתי ויישמתי על עצמי בין אם מאלו שיש להם תעודות או מאלו שאין להם תעודות. אפשר ללמוד מכולם. ברוב המקרים התשובה נמצאת ממש לידך. כל מה שאת צריכה לעשות זה רק לשים לב אליה. הדברים שאת יכולה לייעל באורח חיים שלך בעזרת למידה עצמית וניסיון אישי הרבה הרבה יותר גדולים ממה שתזונאי יגיד לך, אין לו זמן בשביל זה והוא גם לא למד את זה. ויש פה דווקא הרבה אחריות, לא להסתמך על מה שבנדם אחד אומר לך ולשמוע דיעות שונות.

למעלה