שאלה אישית קצת...

• פותח הנושא duna
  • פורסם בתאריך

duna

New member
שאלה אישית קצת...

יש לי 2 שיניים קדמיות שעברו טיפול שורש לפני כ-5 שנים, ומאז השחירו ולפני כ-3 שנים עברו הלבנה פנימית עם חמצן(אם אני זוכרת נכון), השיניים כבר ממש השחירו וכיום הן ממש אפורות שקופות כאלה.... קצת מפחיד אותי מלעשות בהן כתרים כי זה שיניים קדמיות ממש באמצע הפה, האם יש פתרון אחר? קראתי כאן על ציפוי קומפוזיט...זה יכול לעזור לי? ובכלל אם כבר כתר שמעתי המון שמות כמו: כתר רנסנס?!, כתר דה וינצ'י?!, ועוד...(מה ההבדל ביניהם ומה זה מה?) איזה כתר הכי טוב ומומלץ(לא אכפת לי המחיר), אני מתכוונת איזה כתרים עושות הדוגמניות שזה כזה לבן בכלל? מישהו יודע ויכול לעזור לי...אני בהתלבטות קשה מאוד.......... תודה

MasterCeramist

New member
שאלה אישית קצת...

duna,שלום! כתר "רנסנס",המצאתם של שני ישראלים(ד"ר שוחר וטכנאי השיניים אהרון ויטמן)הוא כתר מצופה חרסינה דנטלית,המבוסס על רדיד פלטינה,פלדיום וזהב.כתר זה נחשב לבעל יתרונות אסתטיים אך גם חסרונות.שני החבר'ה,אשר אמונים על המצאתו,הספיקו "לשדרג" את ההמצאה ופיתחו כתר קפטק-CAPTEK.גם הוא טומן בחובו יתרונות אסתטיים.היום כבר לא עושים את ה"רנסנס" ואני מרשה לעצמי להסיק,כי מי שהציע לך אותו- "לא בעניינים" בנושא כתרים אסתטיים בכלל וטכנולוגיה דנטלית מתקדמת בפרט. כתר "דה- וינצ'י" למעשה אינו קיים,אין חיה כזאת.כוונתך כנראה ל "da-vinci veneer".זהו ציפוי חרסינה מרודד הנקרא באנגלית "PORCELAIN LAMINATE VENEER",המודבק על שן מושחזת קלות רק באזור הקדמי,לשיפור המראה האסתטי במונחים של אורך,רוחב,מנח,רווחים וכמובן צבע.מעבדת השיניים "דה וינצ'י סטודיוס",בצעד שיווקי הראוי להערצה,חתמה חוזה עם מפיקי "הברבור" ומייצרת עבורם את השחזורים הדנטליים.הוספת שמם אינה הופכת את הציפויים לנחלתם הבלעדית.הם מיוצרים על כל הגלובוס כבר כמה עשרות שנים.החומרים והדבקים השתפרו מאוד לאחרונה ומאפשרים ביצוע ווינירים עמידים ויפים לכלל האוכלוסיה ולא רק לשחקנים בהוליווד למס' שעות של צילומים. וכאן הנקודה החשובה יותר:יש לבחור רופא שיניים המנוסה בסוג קוסמטי זה של הרפואה ולבקש הוכחות מצולמות או חיות להצלחותיו בתחום האסתטי.מאוד חשוב גם הנושא של המעבדה או הטכנאי המבצע את העבודה.הכישורים האומנותיים של הטכנאי הם אלה שיקבעו את התוצאה האסתטית לאחר הכנה מעולה של הרופא. מומלץ לבחור בקפידה את הרופא המטפל,יתכן שכדאי לפנות למומחה בשיקום הפה. רק רופא שיניים טוב יוכל להחליט על סוג הטיפול הנכון ביותר ולהשיג תוצאה אופטימלית.

duna

New member
עוד שאלה שלי....

קודם כול תודה על התשובות ועוד משהו.... מה זה כתר זירקוניה ו7הגיוני שעלותו 4000 ש"ח לשן כולל המבנה???!!! זה הכתר הכי טוב שקיים היום בשוק לשיניים קדמיות? את יודעת?? ומישהי שמעה על מיכה האומן??

MasterCeramist

New member
עוד שאלה שלי.... - תשובה

שלום,duna! כתר זירקוניה:הודות לתכונות המכניות(חוזק וכו')והתכונות הביו-קומפטיביליות(התאמה ביולוגית לרקמות הפה)החומר מוצע ככיפת בסיס לכתר,אשר אותה מצפים בחרסינה דנטלית,כאלטרנטיבה אסתטית לכיפת מתכת(אצילה,אצילה למחצה או לא אצילה).אין זה נכון לקבוע,כי זהו הכתר הטוב ביותר לשיניים קדמיות-הכל תלוי במקרה הנתון:בריאות ויציבות השן והשיניים הסמוכות,צבעה של השן או המבנה ומצב החניכיים מסביב,סוג ההשחזה אשר נעשתה בשן(אם בכלל),סוג הסגר ויחסי הגומלין עם השיניים בלסת הנגדית וכו'.רופא שיניים טוב אמור להחליט,או להציע מס' אופציות רק לאחר בדיקה קלינית של המקרה הנתון.פרט לכך,כתרי ה "כל-חרסינה"(ALL CERAMIC) אכן הומצאו ע"מ לתת מענה לדרישות אסתטיות גבוהות,ויש נוספים פרט לזירקוניה:INCERAM-ALUMINA,PROCERA-ALUMINA וכו',אך שוב:לא בכל מצב. אולי תשקלי לבצע ציפויי חרסינה,הדורשים השחזה מינימלית בלבד?גם זה כמובן כפוף לבדיקה והתאמה למקרה,לא תמיד אפשר. המחיר שנקבת נשמע "הגיוני",אם כי כל רופא וכל טכנאי מתמחרים את עבודתם כראות עיניהם,כשרונם,בטחונם העצמי וכיו"ב והמחיר הנ"ל צועק "איכות"! מי זה מיכה האומן?האם זה שם משפחתו?דרגתו המקצועית ע"פי משרד הבריאות? מה שבאמת קובע זה רק עובדות: ת ו צ א ו ת!!! אם ראית אצלו תוצאות אומנותיות משכנעות- אזי הוא אכן אומן.חשוב מאוד לבחור את הרופא והטכנאי שיודעים לבצע עבודה ברמה עילאית,אחרת גם כתר זירקוניה יראה לא טוב. בהצלחה!

ביפ17

New member
כתר ללא מתכת

כלל וללא זהב,רק חרסינה בלבד תתן את התוצאה הטובה ביותר,לא יודע מי זה הבנאדם שכתב את ההודעה מלפניי,הוא כנראה לא מבין כלום או שהוא מהחברה שלהם,רנסנס זה משנות התשעים וקצת עברנו את זה,בכל מקרה פנה לטכנאי השיניים המוביל בתחום - רפי להב,שהוא מומחה מס 1 בארץ לכתרים,רק תתייעץ איתו אתה לא חייב ללכת אליו אבל אליו הולכים כל הדוגמנים,ובאמת רק כי אני מבין את מצבך,אין לי שום קשר ישיר אליו,כל רופא בת"א שתשאל עליו יסיר בפניך את הכובע שתגיד לו רפי להב, מקווה שעזרתי,אשמח אם הד"ר פה יאשר את דבריי יום טוב

כתר ללא מתכת ביפ17

שלום ביפ 17! 1) מהי הכשרתך ועל פי אילו פרמטרים החלטת מה יתן במקרה הזה את התוצאה הטובה ביותר?האם עשית בדיקה קלינית? צילום רנטגן כלשהו?ראית את המתרפאה?ראית את צבע השיניים מתחת לכתרים והגעת למסקנה מנומקת?ראית את סוג ההשחזה ואת העומק האפיקלי שלה,את מצב החניכיים,את עוביים וצבעם? 2)הבנאדם שכתב את ההודעה הנ"ל לא מהחבר'ה שלהם,אבל דווקא מבין דבר אחד או שניים:אם תרצה, תוכל לבוא לבקר ולהתרשם בעצמך. 3)רנסנס זה משנת 1980,החברה אשר קנתה בזמנו את הפטנט אינה קיימת היום,אולם בגלל שהשיטה מאוד פשוטה - ניתן לאלתר.השאלה היא בשביל מה? 4)כבודו של רפי במקומו מונח,אבל "מומחה מס' 1 בארץ לכתרים"?ההגדרה פשוט אינה נכונה.ושוב- כבודו במקומו מונח ויש כבוד. 5)נסחפת מעט עם ה-"כל רופא יסיר את הכובע" והעניין עם הדוגמנים. 6)קרא שוב בעיון את הפסקה הבאה ושים לב למשפט האחרון: "וכאן הנקודה החשובה יותר:יש לבחור רופא שיניים המנוסה בסוג קוסמטי זה של הרפואה ולבקש הוכחות מצולמות או חיות להצלחותיו בתחום האסתטי.מאוד חשוב גם הנושא של המעבדה או הטכנאי המבצע את העבודה.הכישורים האומנותיים של הטכנאי הם אלה שיקבעו את התוצאה האסתטית לאחר הכנה מעולה של הרופא. מומלץ לבחור בקפידה את הרופא המטפל,יתכן שכדאי לפנות למומחה בשיקום הפה. רק רופא שיניים טוב יוכל להחליט על סוג הטיפול הנכון ביותר ולהשיג תוצאה אופטימלית" 7)לא בכל מצב עדיף כתר כל חרסינה. cheers!

מילקי26

New member
גם לי יש בעיה דומה

שן שעברה טיפול שורש ליד שן עם כתר חרסינה ובמזן האחרון השן הרגילה (שן שלי) השחירה /האפירה רופאת השיניים שלי המליצה על כתר אבל לי חבל להשחיז שן שלא כואבת ושלמה האם אני טועה? או שזה פשוט ימשיך להשחיר וחבל על הזמן לעשות חרסינה או האם יש ציפוי עמיד? תודה

MasterCeramist

New member
ציפוי-מילקי 26

מילקי,שלום! באופן כללי,הולכים מהקל אל הקשה:קודם נסיון הלבנה של השן שהשחירה. במידה וההלבנה תכשל - אפשר לשקול לבצע ציפוי חרסינה מרובד,או באנגלית "PORCELAIN LAMINATE VENEER".משחיזים מעט את החלק החזיתי של השן ומדביקים עלה חרסינה דק,האמור לשחזר את החזית היפה אשר אבדה.נשמע פשוט,אך יש לבחור את הרופא המבצע בקפידה ולוודא נסיון מוצלח קודם.(לוודא בגוף ראשון,או בתמונות)כפועל יוצא,גם רמתו של טכנאי השיניים חשובה מאוד,ככלות הכל - תוצר ישיר של כשרונו יתנוסס בחזית פיך,במרכז תשומת הלב. למוטב לציין,כי גם התוצאה היפה ביותר שתתקבל עלולה שלא להאריך ימים,מכוון שציפוי החרסינה הינו שקוף למחצה ובמידה והשן תמשיך "להשחיר" - התוצאה תשתקף מבעד לציפוי.ניתן להתגבר על תופעה זו בעזרת שימוש בחומרים אטומים מעט יותר בתהליך יצור הציפוי.אולם גם כאן יש חסרון:ככל שהציפוי אטום יותר הוא נראה טבעי פחות,מכאן - יש צורך בפשרה מסוימת בבחירת הצבעים,תוך התחשבות בצבע הכתר בשן הסמוכה מצד אחד של הציפוי ובצבע השן הטבעית הסמוכה לצד השני של השן עם הציפוי.ישנן עוד מס' התוויות ופרמטרים רפואיים בהם יש להתחשב ולכן כאמור- כדאי לבחור רופא וטכנאי המנוסים בסוג זה של טיפולים, עם הצלחות מוכחות. האפשרות השלישית היא ביצוע כתר חרסינה (בעל אוריינטציה אסתטית),הכרוכה בהשחזה מאסיבית יותר של חומר שן ולכן מומלצת רק כש "כלו כל הקיצין". בהצלחה!

מילקי26

New member
תודה על התשובה המפורטת.....

אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות שכן אני גם לפני חתונה בעוד ב חודשיים אני אנסה להתחיל בהלבנה , אבל יש דבר כזה הלבנה רק לשן ספציפית? היא הלבנה שונה? השן השחורה היא שחורה מבפנים וזה לא ממש שחור זה גוון של אפור האם ההלבנה עושים אצל שיננית או אצל הדר'? מה אומרים לשיננית או לדר' אושהם כבר ידעו לבד?? האם צריך לקבוע תור מיוחד להלבנת שן אחת........? איזה סוג של הלבנה זו?

MasterCeramist

New member
הלבנה מילקי26

שלום,מילקי 26! הלבנה עושים רק אצל רופא.יש אפשרות להלבין שיניים מסוימות בלבד,אם כי לא תמיד זה מצליח.קודם כל בדיקה אצל רופא,רופא טוב כבר ידע מה לעשות ואיך.תנסי לקבוע תור לבדיקה ויעוץ אצל שניים או שלושה רופאים,יתכן ותצטרכי לשאת בעלוית הבדיקה,אבל תשמעי מס' חוות דעת ותקבלי הזדמנות להתרשם מהרופאים,ממראה המרפאות,מגישת הצוות וכו'.תוכלי לבקש לראות תמונות של "לפני ואחרי" ולהתרשם באופן כללי עד כמה מרפאה זו או אחרת הינה בעלת "זיקה" לרפואת שיניים אסתטית. בהצלחה!

למעלה