שאלה: איפה אפשר להשיג

yafa151

New member
שאלה: איפה אפשר להשיג

ויטמין D צמחי (כיוון שאני טבעונית), האם מישהו יודע אם אפשר להשיג בארץ ואם לא אז איפה אפשר להשיג בחו"ל ? ועוד שאלה לנטורופתים: בבדיקות דם שעשיתי ויטמין D יצא 4 והרופאה אמרה שהמינימום זה 10 ושהיא לא מבינה איך נשארו לי עצמות בגוף ומאוד הלחיצה אותי, האם יש סיבה אמיתית לדאגה ? הגעתי אליה עקב דלקת מפרקי ירך כרוניים והיא טוענת שזה בגלל שחסר לי הוטימין אבל יש לי את הדלקת במפרקים מאז שאני ילדה אז לא ניראה לי ממש קשור, בכל אופן אשמח לעוד נקודת מבט.
תודה !

yafa151

New member
תודה,

אני מבינה שהחברה זה ויטהשיין ? יש להם טיפות של הויטמין שעשוי מצמח חזזית, לזה הכוונה ? ואגב מה ההבדל בין D3 ל D2 , לפי מה שאני יודעת הטיפות הן D2

vegetalien

New member
החברה

של המוצר הספציפי הזה אינה ויטהשיין. ויטהשיין מספקת את הפטנט לחברה הזאת ולחברות אחרות שמוכרות את אותו מוצר תחת מותג שונה.

ויטמין D2 (הידוע גם בשם ארגוקלציפרול) נוצר בפטריות ובשמרים.
בעבר הוא היה בשימוש נרחב (כלומר, הוא היה ברירת המחדל), אך מאז שנודע כי האפקטיביות שלו פחותה לעומת האפקטיביות של D3, ולכן ממעטים למכור אותו (בארץ לא מוכרים בכלל).
קהל היעד שלו בשנים האחרונות היה בעיקר טבעונים. נראה שכעת הונחה עליו מכת המחץ האחרונה, ותוך מספר שנים הוא יהפוך להיסטוריה (בתור תוסף. בפטריות הוא עדיין יישאר.
).

yafa151

New member
תודה,

איך אפשר לדעת ממה עושים את הויטמין אם זה לא מצויין על הקופסא ? למשל, באתר שנתת לי את הקישור שלו ראיתי שלסולגאר יש ויטמין D3 צמחי, נכנסתי לאתר של סולגאר ולא כתוב ממה זה עשוי, איך אני יכולה לדעת אם זה עשוי מפטריות/שמרים או מצמח כלשהו ? למשל חברת VITASHINE מציינת במפורש שהויטמין D שלה עשוי מצמח החזזית, השאלה היא אם היא חברה מספיק מוכרת ואמינה ואני יכולה להיות שקטה לגמרה להזמין מהם בהתחשב בכך שמשרד הבריאות הישראלי לא בודק את המוצר ולי אישית אין שום פיקוח עליו ועל מה באמת מכניסים בפנים ?

ויטמין D

שלום רב,
לחברות סולגאר בארץ קיים ויטמין D3 המופק מכבד דגים.
בארצות הברית הינו מופק מלנולין-רק הכמוסות הם צמחיות ולא התכולה.

בברכת בריאות שלמה,
אביבית צפריר
נטורופתית צוות סולגאר-סופרהב.

למעלה