שאלה אימונית

coachdavid

New member
כשאנו שואלים את היקום הוא עונה בעוצמה רבה

לא סתם השיר מתנגן ברשת ג'. היו לי עשרות מקרים בהם הרגשתי כל כך מחובר ליקום ולאנרגיה המדהימה שלו שכל שיר ברדיו דיבר אלי בדיוק כאילו שנכתב עבורי (בדומה להתאהבות שכל שיר ברדיו מדבר עלינו....) למה לוותר? את השאלה הזו אני אוהב במיוחד.... שימי לב שאת כבר יודעת את התשובה (בדומה לכך שאמרתי שאת יודעת את הדרך, כי ברגע שענית לי כ"כ מהר וזה דיבר אלייך זה בגלל שכבר זה היה בתודעה שלך ורק היה צריך למקד את תשומת הלב שלך לזה. אז איך אני יודע שהתשובה הבאה כבר אצלך. אם תרגישי שהיא קלעה בול היא לא באה ממני אלא ממך....) מנגנוני ההגנה שלנו נוצרו אי שם בעבר להגן עלינו מפגיעות מסוימות. הבעיה עם מנגנוני הגנה שהם יוצרים מקובעות מחשבתית מסויימת שמתאימה לסיטואציות שכבר לא רלבנטיות לחייך. אותה מקובעות מחשבתית יוצרת את אותה מציאות שוב ושוב וכך נדמה לנו שזו המציאות באמת ואכן אנו זקוקים להגנה. בעוד שההפך הוא הנכון, מנגנוני ההגנה האלו רק משמרים את המציאות שממנה הם אמורים להגן ולא רק שהם מגנים עלינו הם פוגעים בנו שוב ושוב. למה הדבר דומה - אשה שנבגדה במערכת היחסים שלה מחליטה "להגן" על עצמה במערכת היחסים הבאה. היא הופכת להיות תלותית, חסרת בטחון, Needית, מציקה ולמעשה יוצרת את התשתית המעולה לכך שיבגדו בה שוב פעם וכשזה קורה היא מסיקה מסקנה "כל הגברים הם בוגדים" או "לא ניתן לסמוך על גברים" והיא חיה שהמסקנה הזו היא מציאות והיא לא קולטת שעצם החשיבה שלה על כך שזו המציאות יוצרת את המציאות בצורה הזו. למה לוותר? כי הפעולות והמחשבות שלך עד היום הובילו אותך למקום שאת לא מרוצה בזוגיות שלך. זה בדיוק הזמן לנקוט במחשבות ופעולות שונות.... וזה יבוא, אתה תראה, הידיים הקפוצות יתארכו והלב השומר לא להיפגע - יפעם בקצב רגיל, זה יבוא כמו שהטבע רגיל להיות שלם עם עצמו

mumu5

New member
תשמע.....

השארת אותי עם פה פעור... עם חיוך מרוח... ועם תחושה שקלעת חץ בדיוק למטרה. אני יותר ממתחברת לכל מילה שרשמת ובמיוחד ל"מנגנוני ההגנה שלנו נוצרו אי שם בעבר להגן עלינו מפגיעות מסוימות. הבעיה עם מנגנוני הגנה שהם יוצרים מקובעות מחשבתית מסויימת שמתאימה לסיטואציות שכבר לא רלבנטיות לחייך" ולמשפט אחריו. אני מרשה לעצמי אם זה בסדר מצידך להעתיק את התשובה שלך ולשים לי במקום שאני אוכל לקרוא שוב. ואני עדיין מתעקשת על האיך עושים את זה בפועל או יותר נכון איך מעיפים את השדונים בכל פעם שהם קופצים?

coachdavid

New member
איזה כיף....

בכיף, תעתיקי את זה ותשמשי בזה לשימושך ..... איך עושים את זה בפועל - יש שתי תפיסות אימוניות שאני נוהג לשלב עם לקוחותי את שתיהן. תפיסה אחת אומרת - בואי נאתר את המקור בעבר של יצירת אותו מנגנון הגנה, כלומר: חזרה לאותו אירוע שבו נוצר אותו מנגנון הגנה והסתכלות עליו מנקודת מבט שונה כיום. עפ"י תפיסה זו ברגע שקלטת שדפוס התנהגות מסוים הוא מנגנון הגנה שנוצר בגלל אירוע X אז למעשה כבר הצלחת לעקוף את אותו דפוס התהנגות כי קלטת למעשה שהוא כבר לא משרת אותך. בת'כלס זה לא הכי מדויק, כי הרבה אנשים קולטים את הדברים, חווים שיפור משמעותי ולעתים אף קיצוני בהתנהגות ובתוצאות ולאחר תקופה מסוימת חוזרים לאותם דפוסים, בשביל זה שאני משלב את התפיסה השניה שמדברת על יצירת דפוס חשיבה ודפוס התנהגות מחליף ואימון יומיומי עפ"י אותם דפוסים עד אשר זה הופך להיות חלק ממך, ועל זה נאמר: Practice, Practice, Practice. התפיסה השניה אינה יורדת למקור אותו דפוס אלא ישר נותנת מענה שיעקוף אותו. ומכאן שגם היא קצת חסרה בפני עצמה. השילוב של שתי תפיסות אלו נותן תוצאות משמעותיות יותר וארוכות טווח. אמרת שאת הולכת ללמוד אימון, אחד מהמתנות הכי נפלאות שקיבלתי בלימודי האימון היתה ההבנה שאני בעצמי זקוק למאמן. אני מזמין אותך לפרגן לעצמך מתנה כזו שתתמוך בך בתהליך המרתק שאת עוברת.....

mumu5

New member
אני כבר נמצאת עם מאמן

אכן זו מתנה גדולה מאוד עבורי- יש לי מאמן מדהים שאכן התחלנו להתאמן על זוגיות ובשיחה השלישית אמרתי לו שאני מרגישה שאין לי על מה להתאמן מבחינת הזוגיות כי לראשונה ( בעזרתו כמובן) חשתי בטוחה להתמודד עם הבאות . הוא כמובן אמר שאם אחוש בשלב כלשהו של האימון צורך לחזור לזה אז נדבר שוב. אני בחרתי בבניית קריירה את הדבר השני החשוב להתאמן עליו ואכן התחלנו לעבוד על זה. הוא גם אמר שהוא לא פוסל שיהיה קשר בסופו של דבר בין שני התחומים. אז התחלנו במרץ כמו שאמרתי להתאמן על הזוגיות כולי בשמיים ובעננים כי זה הדבר המאתגר ביותר עבורי( הקמת עסק התחום האימון ועוד דברים נפלאים בפנים) ולראשונה ( ז"א בימים האחרונים) אני חווה שוב תקיעות עם היחסים. אני בהחלט אספר לו על זה היום( זה היום שלנו- מחכה כל כך). אך משהו בפנים אומר לי שעלי להמשיך בקריירה והפתרון עבורי בתחום הזוגיות נמצא ממש כאן , קרוב, לידי... ואני יכולה לעשות עבודה עליו לבד.. כאילו חסר לי עוד משהו אחד קטנטן בשביל לעלות לרכבת ולהגיע לזוגיות מופלאה. אגב, האם אני צריכה לספר לו על ההתכתבות שלי כאן? עד לרגע זה לא חשבתי על זה. אין לי מה להסתיר ממנו להיפך, השאלה אם זה רלוונטי. אני מרגישה שאתם כאן עושים שירות נהדר עבורי, מקדם ומעצים. בעניין החלפת שדפוס חשיבה ( על מנת להיות ממוקדת) זה נושא של שינוי פרידגמות ו? ויתור על המעכבות ותפיסת מקומן של פרדיגמות חדשות ומקדמות?

coachdavid

New member
לספר למאמן

אני שמח מאד שאת נתרמת מהפורום. אין חובה לספר או לא לספר למאמן אבל חשוב שתעלי דברים שמציקים לך בתקופת האימון גם אם זה לא מתקשר ישירות לאימון הן בכדי לעלות את זה רק בשביל "לנקות" את התחושות ולחזור ולהתמקד במה שבחרת או הן על מנת להשקיע בזה פגישה ולראות האם ניתן ללמוד מכך משהו. לגבי שאלתך - אכן כן מדובר בשינוי פרדיגמות.... בהצלחה ... דרך אגב באיזה בית ספר את הולכת ללמוד? דוד

mumu5

New member
אני כבר לומדת

בקאוצ' מי. ואומרת תודה לאיש שהגה את הבית ספר ומלמד אותי אישית

מיצפטל4

New member
../images/Emo140.gif דיויד ומומו

דיויד אמר פה משהו שרציתי להגיד מאז אתמול... לא היה לי קצה חוט וגם המקלדת לא פעלה...חחח אז ... יש רגע מסויים שבו אתה לא מרוצה. וכמהה לשינוי. לוחק זמן עד שאתה מבין את הכמיהה הזאת, וממקד אותה למשהו שאפשר ליצור אליו דרך ( אימון, כן?) . בן הזוג שלך עוד לא זיהה את התהליך, עוד לא דיווח על רצון לשינוי ואתה כבר שני צעדים בפנים. קראתי את כל מה שסיפרת פה. וכל הזמן שאלתי את עצמי.. איפה הקול שלו? את יודעת, את ראית...את מכוונת , העולם יפה יותר מהמשקפיים שלך. ( את מזכירה לי את עצמי ועוד כמה שאני מכירה.. אוניברסלי כזה... זוגיות !). ואז את מאמנת אותו, והוא לא ביקש אפילו . ואז את כועסת, והזוגיות לא מכילה את כל מה שיש לך להראות, והלביע - את השינוי שלך ! אז דוקא כמאמנת את יודעת שיש שונות סין אנשים - בתפיסת העולם ובקצב. לכל אחד זכות לטעויותיו. והתהליך ! כמה תמיכה נדרשת בתהליכים? גם אני חושבת שאין בעיה ב"ארגון" שלכם. אני חושבת שיש צורך בעדכון ה"חוזה"... את עושה פרת חוזה , את משתנה, את רואה את האור. ובעלך "תקוע" במרחב הבטוח שלו והאור שמגיע אליו מספיק לו. ( אלא אם כן הוא מתלונן.. אז יאללה לעבודה? ) . כשאת משתנה את צריכה אהבה ותמיכה. ולכן את רוצה שהוא ישתנה כדי לתת לך את מה שאת צריכה. האם כשאת דורשת ממנו להשתנות את מביעה את אהבתך ? ( סתכלי על זה משני הכיוונים!) . שינוי הוא דבר מורכב. הציבי לך מטרות קטנות. הנהיגי את השינוי שלכם. וכשאת מתאכזבת שהקצב איתי מדי תזכרי שיש לך אנרגיה "מדהימה" ... את מומרת - המשקפיים עם היהלומים עושים לך את זה ( כמו שאמר לי חבר טוב, כשהתחלתי לחולל שינויים)

מיצפטל4

New member
יו כמה שגיאות מקלדת סורי

וגם ... יש אנשים שרואים את העולם בקטן יחסית לאלה שרואים בגדול... האם זה אומר שהם פחות? או יותר? הוא אמר שמפריע לו באלאגן... בואי לרגע נוציא משם את האפשרות שאמר.. יא מטונפת, מזניחה, מגעיל פה איתך... בואי נתייחס רק לאמירה שהבית מבולגן ! וצריך לסדר אותו. את אמרת שאת רוצה "שותפות" חצי חצי, משהו לפחות... כשאני הולכת לפי הערך שהצעת... עולה לי "אז בוא נארגן אותו ביחד היום"?! וכך כל פעם שהוא מעלה משהו שמפריע. לראות אותו כמו שהוא. כי יש סיכוי שהוא רואה אותו כמו שהוא. גיליתי לאחרונה שבכל זוג.. יש את ההוא שהולך לאיבוד במשהו ואת ההוא שמוצא... שחושב בשניה את הדבר הפשוט, בלי לחפור ו\או לשאול שאלות עוצמה. ככה פשוט כי זה ככה. זה לא אומר שהוא גדול יותר, או קטן יותר. זה אומר שהוא מביא לזוגיות משהו שהאחר לא. לפעמים התפקיד מתקבע ומישהו רוצה להשתנות ולכן נוצר "משבר" = "שינוי".

mumu5

New member
היי מיצפטל

תודה על ההתעניינות והשקעה בקריאת כל השרשור. מה שיפה פה שכל אחד מכם משלים את השני ובהחלט תורם. את צודקת בדברייך. ואני צריכה בכל זאת לקרוא שוב ביתר התמקדות. ובכלל... אני קוראת את הדברים שנכתבים כאן יותר מפעם אחת משום שיש להם משמעות ומשקל ולוקח זמן לעבד הכל ביחד... אז אני אקרא ואני אגיב... שוב..

mumu5

New member
../images/Emo51.gif לכולכם

שלום לכל מי שהיה כאן בשרשור ושיתף ...( סנדרה, דיויד, רונן, איציק ומיצפטל) אני רוצה להגיד שמתוך היומיים האלה+ שיחת מאמן שהיתה לי אתמול. הגעתי לנקודה אחת והיא.. זה הזמן להתבוננות פנימה, התבוננות אמיתית ולא התעסקות בדברים החיצוניים. תרמתם לי הרבה כל אחד מכם ושמרתי לי את כל האמרות החכמות שנאמרו כאן בדרכי קדימה.. מבטיחה להמשיך לעדכן( אחרי שלב של עיבוד ועיכול). ובינתיים שמחה שיש עוד כאלה שיכולים להראות את "האור"

למעלה