שאלה אימונית

mumu5

New member
שאלה אימונית

צריכה את עזרתכם מאמנים, אני חייה עם בן זוג ושני ילדים. הרבה זמן הזוגיות שלנו לא טובה. אני אוהבת אותו מאמינה שאנחנו יכולים להעלות על דרך המלך, עייפה מנסיונות חוזרים וכושלים לשפר את הקשר, יודעת שיש לו בעיה קשה של אמון ותקשורת, לא מצליחה להביא אותו למצב של לתקן ולא רוצה לחיות כך יותר. איזה שאלות אני צריכה לשאול את עצמי על מנת לדעת אם אני באמת צריכה לשים לזה סוף ולסיים את הקשר או לתת הזדמנות? אולי אם יש משהו שאני יכולה לשאול אותו וזה לא ייחשב בעיניו התקפה. אני רוצה להגיד שניסיתי כל מיני דברים וכמו שזה נראה עכשיו אנחנו שנינו עייפים מבמצב ומרוגזים מכך.

mumu5

New member
ועוד משהו

אני רוצה להגיד לו שהוא לא מתעמת עם הרגשות שלו ועם האמת הפנימית שלו לעומק, הוא לא מוכן להחשף וכנראה גם כלפי עצמו הוא לא מוכן להחשף ולגעת. תמיד שמגיעים לרגשות הוא בורח משם. זו בעיני אחת בעיות המהותיות בקשר בינינו הדיבור האמיתי העמוק והחושפני על הדברים וליבונם. איך אני יכולה להגיד לו את זה מבלי שזה יישמע שופט , מתקיף ומבקר?

bridges

New member
לדבר עם אנשים ללא שיפוט

היי מומו וברוכה הבאה לפורום האימון, נשמע מהודעתך שאת מאוד אוהבת את בן זוגך וגם מחויבת לקשר ואת מעוניינת לשמור עליו ולחזק אותו. במה שאת כותבת יש הרבה "הוא", והרבה נסיון לשנות את מה שהוא. לי כאדם מבחוץ זה נשמע שאת שופטת אותו. אני לא מכיר דרך להגיד משהו שיפוטי ומבקר לאדם מבלי שזה יישמע כך. עכשיו, אני משער שכבר הרבה זמן את מנסה לשנות את בן-זוגך ולדבר איתו על איך הוא ישתנה וזה לא עובד משום שלא ניתן לשנות אנשים אחרים (גם באימון המאמן לא משנה את המתאמן אלא המתאמן עושה שינוי בחייו). לכן זה לא מפליא אותי שזה מתסכל אותך, לנסות לשנות אותו שוב ושוב ולהיכשל. אני מציע לך תרגיל מחשבתי שיאפשר לך הסתכלות אחרת על מערכת היחסים שלך, שיש בו מספר שלבים. שלב ראשון: תנסי לדמיין את עצמך בעוד שנה, אחרי שבאופן פלא יצרת משהו חדש עם בן-זוגך ואתם חיים ביחד בשמחה. תנסי ליצור תמונה בדמיון שלך ושל בן-זוגך ביחד איתך. איפה אתם נמצאים? איך אתם לבושים? מה הצבעים השולטים? מה אתם עושים? מה הקשר ביניכם? ומה את שם? אחרי התרגיל הזה נוכל להמשיך לשלב הבא.

mumu5

New member
תשובה

אני יודעת שאני אדם ששופט לא מעט ובהחלט מנסה לתקן את זה, אני לא טלית שכולה תכלת. לגבי התמונה העתידית אני כבר חשבתי על זה ורואה את התמונה אפשרית יחד איתו. אבל כפי שאמרה ענבל בתשובתה אנחנו כנראה תקועים.התמונה היא מבחינתי אפשרית וגם הוא אומר שהוא רואה אותנו בצורה הטובה ביותר" אז למה לא קורה כלום לשיפור?" ומה כן יעורר אותו להתחיל לעשות משהו? הוא די תקוע בשנה וחצי האחרונות שהיו רעות ואני לא בטוחה שהוא יכול לסלוח על זה ולהמשיך קדימה זה נראה לי תוקע אותו

bridges

New member
אני קצת אקשה עלייך

תנסי לראות קצת יותר מהאם תהיי איתו או אם מישהו אחר. זה מאוד חשוב להמשך. אני מזמין אותך ממש לדמיין (לא לחשוב) את התמונה העתידית הזאת. בעיקר תנסי להגדיר את טיב הקשר שאת רוצה בכמה שיותר פירוט וגם מי את שם. תחפרי יותר עמוק מה את חושבת שזה "הצורה הטובה ביותר". איך את רוצה שזה יהיה? אני יודע שזה תרגיל לא פשוט, באימון אני בד"כ עושה אותו באמצעות דמיון מודרך. אבל את יכולה לעשות אותו גם לבד. אני הפניתי את תשומת הלב אלייך משום שהאדם היחיד שאותו את יכולה לשנות הוא את. לגבי זה שהוא תקוע אין לך מה לעשות, אבל לגבי זה שהנישואים שלך תקועים יש לך מה לעשות. רונן

mumu5

New member
ראשית תודה על התייחסותך

אני רוצה לשתף אתכם במשהו. כרגע אני לומדת במסגרת להכשרת מאמנים( הסנדלר הולך יחף) וביצעתי את התרגיל של דמיון מודרך לגבי הזוגיות שלנו. אני לא הבנתי אם אתה מבקש שאני ארשום לך כאן את התמונה העתידית שלנו או שמספיק שאומר לך שעשיתי את התרגיל בצורה יסודית. מה שכן אמרת משפט מאוד חשוב"לגבי זה שהוא תקוע אין לך מה לעשות, אבל לגבי זה שהנישואים שלך תקועים יש לך מה לעשות." על זה הייתי רוצה לדון

bridges

New member
יופי

חשוב היה לי לדעת שאת אכן עשית את עבודת התמונה המיטבית. מה שהיה עוזר לי כאן לשיחה זה שתאמרי מי את בזוגיות ואיך היית מגדירה את הזוגיות כפי שראית אותה בתמונת העתיד המיטבי (אבל את לא חייבת). קראתי את השיחה עם ענבל ועם איציק ומאוד מעניין המשפט שבן זוגך אמר לך. זה אומר שהוא אוהב אותך מאוד, את לא חושבת? מה שהתכוונתי במשפט שאמרתי הוא שאם את תקחי מנהיגות על הנישואים שלך את תוכלי לעשות שינוי בנישואים. כשאני אומר מנהיגות אני לא מתכוון לשליטה. בואי נעזוב לרגע את הנישואים שלך בצד ונראה מה זו מנהיגות. תנסי להסתכל על מנהיג שאת מכירה ומעריכה, זה יכול להיות כל מנהיג, היסטורי או המנהל שלך. איך היית מאפיינת מנהיג כזה? רונן

mumu5

New member
אני נמצאת היום בנקודה

שגם המנהיגים שעד היום נחשבו בעיני עוברים בדיקה מחדש. מה שכן זה עכשיו עלה לי מישהו כזה. המאפיינים שלו: משדר בטחון בדבריו ומעשיו, ענו, אציל, הוא משרה אווירה שהכל אפשרי שהוא מקבל אותי כמו שאני פתוח לשמוע כל דבר בוחן ברצינות דברים שנאמרים לו, מתייחס באפמפטיה גדולה לסביבה, אסרטיבי, מצחיק ולא מנסה להראות טוב. ולמשפטך אני עדיין במחשבה שהוא אוהב אותי אם כי אני חייבת להודות שלפעמים מתערערת לי המחשבה הזו. אני יודעת שהוא אוהב אותי.... אז איך בן אדם שאוהב לא משתף פעולה, מתנהג בחוסר סבלנות וגורם לי ללכת על ביצים?

bridges

New member
להתחיל לתרגל

מה שאני מזמין אותך, זה לבחור מאפיין אחד שנראה לך הכי חשוב ולהתחיל לתרגל אותו. אני מציע שכרגע תתרגלי אותו בתחומים אחרים בחיים שלך, בעבודה, עם הילדים חברים. המטרה היא שתגיעי לשיחה עם אישך (אני אוהב את המילה הזאת) כבר תהיי מתורגלת. אני מציע שתתרגלי את זה שבוע ואז תחזרי אלינו לספר איך זה היה. אני חייב ללכת עכשיו, כך שיכול להיות שאקרא את תשובתך רק מאוחר בלילה או מחר. אבל אני מצפה לשמוע אם קיבלת את הזמנתי. רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
נדמה לי

שאחת הדרכים שיכולה לעזור לכם ליצור שינוי היא להסכים ללכת ביחד לטיפול או ייעוץ או אימון זוגי. היום אתם נעולים - כבר ניסיתם ואמרתם את הדברים שאתם רואים ולא חל שינוי. זוית ראיה של אדם חיצוני תאפשר לכם לראות דברים מזוית אחרת. את מרגישה שאת בסדר והוא לא עושה מאמץ - האם באמת אין דברים שאת צריכה לשפר לצורך הזוגיות? הוא שומע ממך את אותם דברים וכבר נאטם להם - כדאי להשמיע לו אותם ממקום אחר.

mumu5

New member
אכן יש דברים

שאני צריכה לתקן ולשפר אך אני מרגישה שמה שאני לא עושה , לאחר שאנו מדברים על זה, זה לא מספיק טוב עבורו, אני מרגישה עומדת למבחן בכל רגע שהתוצאה ברורה מראש- אני אכשל.

mumu5

New member
ומה אם הוא לא מסכים ללכת לטיפול

מתוך טענה שאין לנו כסף לזה כרגע כי יש לנו התחייבויות קודמות- אגב הטענה הזו נכונה ואובייקטיבית אין באפשרותינו להוציא עוד סכומים כרגע כי זה יעמיד אותנו בחובה גדולה. כיצד ניתן לעשות משהו ביחד בתוך הבית.

isaacm

New member
יש כאן בהחלט השקעה.

שלום לך, אני רואה שכבר עשית חלק נכבד מהדרך עם ענבל ורונן. יש לי שאלה אחת, ברשותך. מה את מוכנה לעשות כדי לשנות את המצב ולהביא אותו למקום שיהיה לך טוב? עד כמה רחוק את מוכנה ללכת? האם זה עדיין משמעותי לך לעשות את זה יחד עם בן זוגך הנוכחי - או שכבר ויתרת? קצת חריף - אבל את מסוגלת להתמודד.
אם תרצי - שתפי, אני מאד סקרן איציק

wafl

New member
הכל

כל מה שאפשר וצריך אך כמובן לא להרגיש שרק אני עושה

isaacm

New member
מה זה בשבילך "כל מה שאפשר וצריך"?

תוכלי לשתף אותנו בדברים שהם מעבר לקווים אדומים שלך? מה לא כלול בהגדרה הכוללת הזו? הסיבה שאני שואל היא מפני שכשאנחנו מדברים בכלליות - הכל פתוח, כשמתחילים לרדת לפרטים הדברים משתנים. רוצה לרדת לפרטים? הכל אפשרי איציק

mumu5

New member
הכל זה הכל

אני עוד לא יודעת מה אפשר לעשות, ולכן אני אומרת הכל. לדבר, להקשיב, להתייחס, לשפר את מה שצריך. מה שלא כלול הוא קפיצה ממקום גבוה, העובדה שאני הופכת לאישה כנועה וכל דבר שיפגע בי כמובן לא בא בחשבון. אני מקווה שעניתי לך על השאלה

isaacm

New member
ענית לי.

מה לדעתך יהיה הדבר המשמעותי ביותר שתוכלי לעשות הערב? כזה מין דבר שיקח את מערכת היחסים שלכם ממש קדימה (אולי לא ממש ממש - רק ממש) בערב אחד? משהו שלא תלוי באף אחד אחר - רק בך. שתפי, את מסקרנת אותי
איציק

mumu5

New member
ניסיתי שלשום ולפני שלושה ימים

ועוד כמה נסיונות ב3 שבועות האחרונים. אני לא מנסה להקשות אליך. בפעם האחרונה ביקשתי שיחשוב ויספר לי על סיטואציה שבה האהבה שלנו עזרה לנו להתגבר על קושי בזוגיות. אני ציפיתי שתהיה שם שיחה קולחת ומרגשת כדי לחבר אותנו למה טוב ביחסים שלנו. התשובה היתה (אחרי נסיונות התחמקות ויום שעבר) " כל יום בשביל זה אהבה שמתגברת על הקושי" לא ידעתי אם לשמוח או להתעצב, אולי זה ציני.. בקיצור לא יצא מזה הרבה. הוא בכלל לא הבין מה רציתי. איציק אני אשמח לעוד רעיונות כי אין לי בעיה עם זה ואני פתוחה אבל אני מרגישה שכל נסיון שלי נהדף מצידו

isaacm

New member
יפה, לנסות זה חשוב.

עכשיו אזמין אותך לנסות משהו
אין כאן שיפוט בכלל, פשוט שאלה עניינית. שאלתי על משהו שלא תלוי באף אחד - רק בך. שאלתי על משהו שאת יכולה לעשות הערב. שאלתי על המשהו המשמעותי ביותר שאת יכולה לחשוב עליו. התשובה לא יכולה להתייחס לעבר (כי אני מדבר על הערב). את לא יכולה לבקש כלום (כי זה חייב להיות תלוי רק בך). ובכך אנחנו מנטרלים ציפיות ואכזבות. אז מה דעתך? יש מצב בכיוון? אני לא נמצא ליד מחשב בהמשך הערב. תנסי לראות לאן את יכולה לקחת את זה הערב, ויש דבר אחד שאת חייב לזכור (רק אם הוא נכון). את אוהבת אותו ורוצה שיהיה לכם טוב. כל השאר - יכול לחכות למחר (רק היום
) בהצלחה איציק

למעלה