שאלה: איך מכינים נכון סוכר קרמל ?

shoshwe

New member
שאלה: איך מכינים נכון סוכר קרמל ?

איך נמנעים מגולגלך (גבישים) ? יש הממליצים להוסיף 2-3 כפות מים. האמנם? מה עלי לעשות, כך שהקרמל הסורר יצא גם אחיד, גם דליל וגם שלא יהיה שרוף מדי? היום, כמו תמיד, נאלצתי להכין כמות כפולה מאחר וחצי הלך לפח? מה עשיתי ואיפה טעיתי ??? תודה
 

fairy_mi

New member
בעניין הגושים

אם לקראת סוף הבישול עדיין יש גושים בקרמל, פשוט להרים את המחבת מהאש ולטלטל, אפשר קצת לערבב בכף, ואז להחזיר לאש. כך הגושים ימסו והקרמל לא ימשיך להשחים. בהצלחה
 

קשיו

New member
על להבה קטנה, בלי לערבב, אלא רק

להסיט את הסיר לצדדים, כך שהסוכר שכבר נמס יכסה את הסוכר שעדיין גבישי. לא לשכוח על האש, כי אחרת- יישרף. זהו, באמת שזה פשוט.
 

RUTHIE1

New member
אני דווקא יודעת שצריך לערבב

אני עשיתי פעם קרמל (לא הרבה רק 5 כפות סוכר...) , היה כתוב לשים על מחבת טפלון טובה על אש בינונית ולערבב כל הזמן!!! האמת שהייתי בטוחה שלא יצליח, אבל יצא מעולה - בלי גוש אחד אפילו! רותי
 

מירבלי

New member
לפי מה שלמדנו בתדמור אסור בהחלט

לערבב את הקרמל פשוט להניח בתוך הסיר את הסוכר והמים והגלוקוזה ותת לזה להתבשל על אש קטנה ברגע שתערבבי את תיגרמי לסוכר להישרף
 
למעלה