שאלה אחרת..

infatuation

New member
שאלה אחרת..

האם לחלומות יש משמעות? האם הם אומרים לנו משהו? לאחרונה כל לילה אני מוצפת חלומות מוזרים ואף מפחידים במידה מסויימת. חלומות שגורמים לי לפחד ללכת לישון וגורמים לי להתעורר לפחות עשר פעמים במהלך הלילה. מה לעשות? זה משגע אותי, וזה חלומות ממש מוזרים ומגעילים. וכמו ששאלתי בהתחלה האם יש להם משמעות??

n1r2a3

New member
אין משמעות

הסירי דאגה מלבך. עד כמה שזכור לי אף אחד מחלומותי (וגם לא מחלומות של אחרים שספרו לי עליהם) לא התגשם.

nutmeg

New member
המשמעות של חלומות

לא נמדדת על פי "מד-התגשמות" כלשהו. אין להתייחס לחלומות כמו אל קליפ-פרומו לחיים שלך. לחלומות יש משמעות כאשר מעבדים את הסימבולים המופיעים שם עם אדם מיומן, ואז אפשר להגיע לתובנות לגבי מה בהווה מעסיק אותך, מידת המעורבות הרגשית שלך לגבי עניינים מסויימים וכד'. בכל מקרה מדובר בעבודה עם סימבולים ועם ייצוגים ולא עם פירושים קונקרטיים. מנסיוני - העבודה עם חלומות לא מתאימה לכל אחד.

infatuation

New member
לא חשבתי שיתגשם

אבל אני שואלת אם החלום אומר משהו? אם יש לו משמעות כלשהי מעבר לעובדה שהוא חלום..?

נונינה1

New member
משמעות חלומות

אין לי ספק שאם את חולמת חלומות מפחידים באופן כל כך צפוף ומשמעותי, יש משהו שמאוד מפחיד אותך ואת לא בדיוק מוכנה להתמודד איתו במודע ולכן הוא בא אליך דרך התת מודע וצף בחלומות......... לא בטוח שתוכלי לדעת מה הדבר אם באמת ההדחקה מהמודע כל כך חזקה. אם החלומות מפריעים לך לתפקוד היומיומי, אולי כדאי שתפני לקבלת עזרה.

גרא.

New member
I,יש לחלומות משמעות, תלוי כמובן

באיזה גישה תיאורית את מאמינה..יש כל כך הרבה ספרות מצויינת בנושא,ואם הוא כל כך חשוב ,למה שלא תגיעי לספרות הזו? מכל מקום,מצ"ב, מאמר קצרצר בתשובה לשאלתך.

למעלה