שאלה אחרת.

ירון ש

New member
שאלה אחרת.

יום אחד קם אדם. פוקח את העיניים ושואל מה אני עושה פה. למה אני עובד כל כך קשה. איפה האישה שהתחתנתי איתה. רוצה לברוח רחוק. לברוח מהעבודה. לברוח מהמשפחה. אפילו מהילדים. רוצה את הפינה שלי. פתאם הגבר מחפש אינטימיות. להשמיע ולשמוע. ואפילו מזה אני רוצה לברוח. אז הרבה זמן אני מחפש מקום לשפך. אולי מישהו היה במקום שלי?

ירון ש

New member
הערה

קראתי את התשובה שלך ואני לא ממש מבין. את מציעה לקום ולעזוב הכל? או שאת סתם אוהבת את הסרט?

../images/Emo101.gif אני לא נותנת עצות ....

וכן, אהבתי את הסרט. בטח שאני לא יכולה על סמך כמה משפטים שלך לומר לך "קום ולך" אם אתה מעונין בעצה שכזו, אתה מוזמן להוסיף עוד פרטים. אני בטוחה שאם תיתן תמונה יותר מורחבת, היכולת של אנשים להתיחס יותר נקודתית - תגדל. בהצלחה.

ירון ש

New member
תשובה

אני אפרט. הרבה דברים חסרים לי. חסר לי שקט כדי לקרוא ספרים. חסר לי חברה לדבר איתה על כל אשר נפשי רוצה. חסר לי אהבה. חסר לי סקס. כמובן שדברתי עם אישתי. אפילו הרבה פעמים. לא רק דברתי, עשיתי דברים רומנטיים. ניסיתי להחיות את הזוגיות אבל כלום לא עוזר. אישתי אומרת שאי אפשר לחזור לגיל 16.

russo1

New member
האם ניסית

לפנות לטיפול זוגי? סביר להניח שלמטבע יש שני צדדים שגם לה חסרים כמה דברים עושה רושם שאתה לא מצליח להגיע איתה לתקשורת בכוחות עצמך למה שלא תפנה לגורם מקצועי לקבלת עזרה?

ירון ש

New member
לגבי גורם מקצועי.

דברנו מספר פעמים על זה. אישתי לא מוכנה לפגוש גורם חיצוני. למען האמת אני פונה למקום הזה כתחליף לשיחה עם פסיכולוג.

russo1

New member
זה הזמן

לשים את הדברים על השולחן. תסביר לה שאתה מרגיש שהעסק מתפרק שאם לא תעשו משהו תאלצו להיפרד שאל אותה אם הקשר הזה חשוב לה אם היא רוצה לשמור עליו אם התשובה היא לא אני מניח שזה כבר יענה לך על חלק גדול מן השאלות ואם התשובה היא כן תסביר לה שעניין הטיפול לא נתון למשא ומתן

irisi

New member
גורם מקצועי???

יסלחו לי הפסיכולוגים יועצי הנישואין למינהן וכל השאר מה להגיד עליהם.. לא ממש מאמינה שמה שהם אומרים עשוים נכון לא מאמינה שהם יעילים או עוזרים במשהו ואיכשהו נראה לי שהתשובה של ארז למצוא לך אישה עוד אחת מתאימה היא התשובה הנכונה.

גורם מקצועי!

פסיכולוגים ויועצי זוגיות למיניהם עוזרים לאנשים לראות דברים מזוית אחרת מנסים להוציא את הזוגות מדפוסי פעולה הרסניים מנסים לגרום להם לדבר ולהקשיב אחד לשני, כאשר השיחה בין בני הזוג כבר מזמן חדלה להתקיים (והיתה התחפרות של כל צד בעמדתו) יועצי נישואים לא פותרים בעיות הזוג מנסה לפתור את בעיותיו היועץ הוא גורם חיצוני מוסמך ומקצועי שאמור לעזור להם לגשר על הפערים שנפערו. כשהולכים לייעוץ כזה במחשבה מראש ש"שום דבר לא יצא מזה" אז באמת חבל על הזמן ועל הכסף. כשהולכים לתהליך של רצון להקשיב, לשנות, להשתנות ולבנות בחזרה - אז הסיכוי שזה יקרה הוא גדול הרבה יותר. לפעמים בסוף הייעוץ מחליטים להיפרד, לא מיתוך כעס ועלבון אלא מתוך הבנה שכך יותר נכון לשני בני הזוג. יעוץ זה לא "שלום בית" בכל מחיר כי גם ל"שלום בית" בכל מחיר יש מחיר... ולעיתים מחיר כבד... דינה. בעד פסיכולוגים (שיש להם קומון סנס
)

viviti

New member
התחפרות של כל צד בעמדתו...

בשלב הזה הסיכויים להצלחה של ייעוץ זוגי לא גדולים החוכמה לתפוס את הדברים רגע קודם..... אולי..... פעם בשנה בסמוך ליום הנישואין..... יחוייב כל זוג ב 1-3 פגישות אצל מטפל זוגי..... ואז יהיה ניתן לתפוס את הדברים בהתהוותם... ויויטי רצה להוציא פטנט.

ירון ש

New member
לא ממש מבין

אני לא ממש מבין ואשמח אם תפרטי לי למה בשלב זה אין סיכוי.

viviti

New member
לא כתבתי אין.......

כתבתי סיכויים נמוכים....... ואיני מדברת חלילה על המצב הנקודתי שלך אלא באופן כללי...... זוג שהגיע למצב שבו כל אחד מתחפר בעמדתו ורואה בעיקר את עצמו ולא את השני יהיה לו קשה מאוד לעשות סוויץ למקום אחר איך שאני רואה את הדברים אם תופסים את הבעיות כשהן קטנות והן חלק קטן מהמשפחה שעדיין מאושרת.. הטיפול הרבה יותר יעיל ובעל סיכויים גדולים יותר. ויויטי שאינה בעלת מקצוע בתחום הטיפול הזוגי...

נסה לקרוא את מי הזיז את הגבינה שלי

אולי זה יאפשר לך למצא נקודת התיחסות שונה.. אולי תבין שאת השינוי אתה צריך לעשות בתוכך כי השינוי צריך לחול בראש שלך.. בהצלחה

piero

New member
צריכה יעוץ על יעוץ זוגי...

היי דינה. מיט, דיברת לעניין, אבל מה קורה כשהיועצת לא נותנת הרגשה של נוחות לשני הצדדים, שמישהו מתחבב עליה וזוכה ב"הנחות" והשני במקלחות ? זה לא נוח , לא מרגישה נוחות לפרוק אצלה... לדעתך היא יכולה לעשות לי רצח אופי כבר בפגישה ראשונה (אבל במסווה של נחמדות והומור מאולצים משהו) ? עד שהובלתי את בעלי לשם, כי חשבתי כמוך - היא נותנת לו לגיטימציה להמשיך במעשיו ואני אוספת תארים כמו שתלטנית דומיננטית תובענית - והכל ב 50 דקות ראשונות ? אני רוצה להחליף אותה - בעלי טוען שזה הטיפול ואיתו נמשיך אפילו אם אני לא נהנת - זה מה שיעזור וסוף פסוק (אותו אחד שהתנגד כל כך קודם - חש טוב עם האמפטיה שקיבל ובבדאי שמח להשאר). אני מדופרסת... לפעמים כן מתחשק להגיד לעזזל הכל והכי קל לחתוך (שנת נישואין אחת, אין ילדים, אין רכוש וכספים מאוחדים עדיין...) אנא עניני...

ארזזז36

New member
כן ירון.. משהו היה במקום שלך

וכן אפשר לחזור לגיל 16 רק לא עם האישה.. :)

ירון ש

New member
הכוונה לגבר?

אני לא בטוח שהבנתי את התשובה. כשאתה אומר לא עם אישה אתה מתכוון לגבר? לי אין נטיות כאלה ואני בלשון המעטה נרתע מזה. ושלא תבין אותי לא נכון. אני מקבל את זה לחלוטין.

ארזזז36

New member
ירון, תקרא לאט: ה-אישה

לא עם (ה)אישה.. ותודה על ההבנה וההתחשבות, אבל, מה לעשות, אני הטרוסקסואל. sorry:)

למעלה