שאלה אחרי ניתוח

ליאל ד

New member
שאלה אחרי ניתוח

בוקר טוב, כאמור ב15/8 עברתי לפרוסקופיה, אחרי לילה שני ללא שינה רציתי לשאול ממתי אפשר להתחיל לישון על הצד ולא רק על הגב? בחיים לא הצלחתי להירדם על הגב ועכשיו אני פשוט סובלת בלילות.. הבטן נפוחה עדיין וכמובן התפרים מושכים, אך ממתי מותר לנסות לישון על הצד (עם תמיכת כרית אולי?). ושאלה נוספת אם אפשר - אני אמורה לקבל מחזור בימים הקרובים (אני מאחרת כבר שבועיים כך שלטענת הרופא זה יכול לקרות כל יום), המשכך היחיד שעוזר לי הוא נקסין - אך במכתב שחרור מצוינים רק נורופן, אופטלגין וחבריו... האם זה משנה באיזה משכך אני משתמשת אחרי הניתוח? או שמה שרשום זה בגדר המלצה? תודה מראש!

skylee

New member
../images/Emo24.gifתשובות בשבילך יקירה

היי ליאל, לפי מה שזכור לי לקח לי שבוע לנסות ולישון על הצד , גם בגלל הכאבים וגם בגלל הפחד שהלחץ יגרום לתפרים. גם הרופא אמר שלא מומלץ לישון על הצד.לכן השתדלתי למתוח את זה כמה שיכולתי. בסופו של דבר הגוף עצמו יודע מתי הוא חוזר לעצמו כמה שזה נשמע הזוי. . . . לכן המלצתי אליך היא תנסי בכל זאת להרדם על הגב. אני יודעת שזו לא שינה אידיאלית וקשה להירדם אבל אחרי הניתוח הגוף כל כך מותש שבסופו של דבר זה יבוא לבד ההרדמות על הגב. אני באופן אישי זוכרת שנרדמתי גם בעזרת מוזיקה שקטה ומרגיעה אז את יכולה לנסות גם את זה. לגבי מחזור , אני קיבלתי יום אחרי הניתוח בעודי בבית החולים המחזור שלי דבר אחד אי אפשר לומר עליו זה שהוא לא דייקן. היה זוועה.
אבל לא זכורות לי הגבלות של משכחי כאבים. לגבי נקסין ונרוסין אני יודעת ששניהם לא מומלצים גם בטיפולי פוריות. הם מכילים איזשהו חומר שאני לא ממש יודעת מהו והוא לא מומלץ השוני בניהם הוא בריכוז החומר נקסין 500 ונרוסין 250. לכן כדאי להתייעץ גם אם קאופמן וגם עם רופא משפחה אם את סומכת עליו ולא לקחת את הנקסין על דעת עצמך.זו לא המלצה. (אני מכירה את ההתלבטות הזו ואת החשש מהכאבים אבל אל תעשי דברים שעלולים לפגוע בבריאות שלך). תרגישי טוב

זואילי

New member
החלמה מהירה ../images/Emo140.gif

ככל הידוע לי - אין חוקים לגבי שינה על הצד. בכל הניתוחים, מעולם לא אמרו לי לחכות עם זה. מבחינתי - בדיוק ההיפך, אני גיליתי שככל שאני מותחת (בעדינותתתת) את הבטן, וכן ישנה על הצדדים (אכן עם כרית בין הרגליים) ומנסה כמה שיותר לא להיות כפופה בעמידה והליכה שלאחר ניתוח - כך הצלקות התגמשו אצלי והחלימו מהר יותר. בכל מקרה, אם את חוששת, התייעצי עם המנתח או המחלקה. המשככים במכתב השיחרור הם המלצה של לאחר ניתוח. זו לא המלצה למשככים לווסת של אנדואית... לכן, לדעתי תקחי מה שאת לוקחת למחזור. (כמובן, מה שאת רגילה, מה שמותר לך). תרגישי טוב

זהבה240

New member
כמו שכתבה זואילי

אין לדעתי הגבלות על איך לישון. לא עושים תפרים שבתזוזה קלה נפתחים. לא בשביל זה הם קיימים. אני בכלל לא יודעת איפה היו התפרים הפנימיים שלי. חיצוניים לא היו, ולא הרגשתי שום תפר. לא ישנתי על הצד כ4-5 ימים, פשוט בגלל שכאב לי קצת. אני לא חושבת שאת יכולה להזיק לעצמך בזה. תנסי עם כרית, ואם יהיה לך קשה אז תוותרי , אין ברירה. נקסין ונורופן יש בשניהם את החומר הנוגד דלקת [NSID]. אני לא חושבת שיש הבדל עקרוני בין שניהם. אי אפשר לכתוב בהמלצות של השחרור את כל סוגי הכדורים שיש, אז כתבו לך את אחד מהכדורים נוגדי הדלקת [יש גם וולטרן , ארקוקסיה ועוד]. תרגישי טוב זהבה

liats80

New member
מסכימה עם הבנות

אין בעיה לישון על הצד כל עוד לא נורא כואב לך. כשיגיע המחזור את יכולה לקחת את הכדורים שאת רגילה אליהם (נקסין זה בסדר). לגבי נקסין וטיפולי הפוריות - אני לא שמעתי שיש בעיה. ממילא אם יש מחזור אז אין הריון ולא נראה לי שהחומר נשאר בגוף לאורך זמן כך שבטיפול עצמו את כבר בלי נקסין. החלמה מהירה!!

פז08

New member
הי ליאל, החלמה מהירה../images/Emo24.gif

קודם כל, שמחה מאוד בשבילך שאת אחרי..... זו וודאי הקלה עצומה. כפי שכבר כתבו לך, למיטב ידיעתי ממש אין שום הגבלה בשינה. להפך,כפי שזואילי כתבה לך, כמה שמניידים את הגוף יותר, כך זה יותר טוב. גם אנשים שעוברים ניתוחי בטן / גב גדולים, כבר ביממה שאחרי הניתוח מקפידים לעשות להם שינויי תנוחה, אפילו קלים ביותר, על מנת למנוע התפתחות פצעי לחץ (כמובן זה לא רלבנטי אלייך, פצעי לחץ, אבל כן רלבנטי שתנסי גם קצת תנוחות אחרות). מאמינה שהגוף שלך ינחה אותך מה טוב ומה לא. לגבי משככי כאבים, אכן, כפי שכתבה זהבה, גם נקסין וגם נורופן שייכים לאותה משפחה. אני לא מכירה התווית נגד ספציפית דווקא לנקסין לאחר ניתוח, כשנורופן כן מותר. עם זאת, ליתר ביטחון, הייתי מתייעצת עם הרופא שניתח אותך. אפשר גם להתייעץ עם רופא המשפחה במידה ולא תשיגי את ד"ר קאופמן. מקווה שהמחזור יהיה קל וסביל ושתחלימי במהרה.

החלמה מהירה

משערת שכבר ניסית לישון על הצד ...ואם לא תנסי בהחלט להיעזר בכריות אחת בגב לתמיכה וירידה הדרגתית ואחת לבטן "לתת" תחושה שאת לא ממש על הצד....אבל גם לא על הגב....מקווה שהסברתי ברור. תרגישי טוב

למעלה