שאלה אחרי לפרוסקופיה

sharon981

New member
שאלה אחרי לפרוסקופיה

לפני כ-12 יום עברתי לפרוסקופיה בתל השומר- הוציאו לי ציסטה של 9 סמ משחלה ימנית ועוד מוקדים של אנדו מכל חלל האגן אתמול הייתי בביקורת בתל השומר ושם נאמר לי להמשיך להשתמש בגלולות שאני לוקחת כבר 2 חפיסות ברצף ושלא טוב עכשיו לקבל מחזור ואני לא ממש מבינה למה כדאי לדחות את כל העניין הזה של המחזור אם אני כל כך רוצה להיכנס להריון? שאלה נוספת נאמר לי להגיע בעוד 3 שבועות לביקורת בתל השומר ורק אז כנראה יעשו לי אולטרסאונד ויחליטו לגבי הגלולות ואחרי זה אני יעבור לדר הורוביץ שכנראה יעשה מעקב זקיקים, מישהי מכירה אותו? ממליצה? האם זה אומר שאני אצטרך לעשות את המעקב בתל השומר? האם מישהי הצליחה אחרי לפרוסקופיה להיכנס להריון באופן ספונטני ללא שום טיפול? ושאלה אחרונה התחילו לי כבר כמה ימים כאבים באיזור צד ימין שמזכירים קצת את הכאבים שהיו לי לפני הלפרוסקופיה אם כי הם קלים מאוד יחסית, האם מישהי גם חוותה כאבים דומים או שיש לה מושג מה זה אומר, בתל השומר אמרו לי שזה עוד מוקדם מידי לדעת. האמת היא שאחרי הניתוח הייתי מאוד אופטימית חשבתי שאני מסיימת את החבילה של הגלולות וממתחילה בחיים נורמליים בלי גלולות וטיפולים ופתאום גיליתי שזה כנראה לא כל כך פשוט ולא כל כך בקלות אשמח מאוד לקבל תשובות על מנת שארגע קצת תודה ויום טוב

בוקר טוב

למה לחכות? כי את 12 יום אחרי ניתוח ומומלץ לתת לגוף להתחזק. דר' הורוביץ הוא רופא ביחידת ה-IVF בתה"ש - כנראה שתעשי את המעקב בתה"ש. לא יכולה להעיד על כישוריו אין לי התנסות איתו. כן, יש נשים שהצליחו להרות באופן ספונטני לאחר לפרוסקופיה וללא שום טיפול. כאבים - כן אני חוויתי כאבים בצד ימין הרבה אחרי הניתוח ולמרות שהסירו לי את השחלה והחצוצרה בצד הזה. מה זה אומר לגבייך - את עברת ניתוח באיזור חיטטו נגעו הזיזו טבעי שיהיו כאבים במקום גם אחרי 12 יום. רק תהיי ערנית לגבי סוג הכאב ואם עולה לך החום בעקבותיו. מצטערת שהתאכזבת וחשבת שאחרי הניתוח הכל נגמר אבל לצערי זוהי רק ההתחלה... אין הרבה עידוד במחלה הזו עד שנכנסים להריון. עד עכשיו זוהי מין הכנה ראשונית של הגוף להריון ועם עוד קצת סבלנות יהיה הריון צריך רק סבלנות. לא בטוחה שהרגעתי אותך אבל מאחלת לך שתרגישי קודם כל טוב ועם קצת הרבה סבלנות תראי שהכל יסתדר לך שולחת לך חיבוק אם מה שאמרתי לא עזר

galim29

New member
בוקר טוב../images/Emo24.gif

בוקר טוב. אני משערת שהכאבים הם מהניתוח. גם לי היו ודרך אגב: עדיין אני מרגישה את אותו מקום שכאב לי כל השנים אבל הוא רק מראה סימני נוכחות ולא כואב. אני 7 חודשים אחרי הניתוח, בלי משככי כאבים. כמובן שהייתי צריכה לעשות רה אורגניזציה בחיים ולהבין שהאנדו פה כדי להישאר אבל במינון שונה לחלוטין. את צריכה להבין שזה לא הולך לשום מקום, סביר להניח שהמערכת החיסונית שלך תהיה פגיעה יותר וגם הגוף דורש טיפול יותר מפנק ורגוע. אני למשל עם הרבה פחות כוחות ומתעייפת יחסית מהר אבל עדיין מרגישה מצוין ופשוט האטתי את הקצב ועושה דברים מסוימים בהדרגה.... וכמו שאמרתי יש עדיין כאב אבל בעוצמה מינימלית ולא מפריע לחיים התקינים. תעקבי אחריו ותראי מה העוצמה. כל כך מעט זמן אחרי ניתוח סביר להניח שקשור לניתוח. סה"כ חפרו לך באיזור לא מעט..... אחרי שכרתו לי את כיס המרה כאב לי במקום ולא הבנתי איך כואב אם אין שם כלום... תעשי הכל יותר ברגוע ותמיד שווה לשאול את הרופא ולא להזניח כלום. אם למדנו דבר אחד חשוב מהאנדו זה לא להקשיב למי שאומר שאין לנו כלום.. החלמה מהירה יקרה

lee E

New member
12 יום אחרי לפר' זה מוקדם

מדי בכדי להגיע למסקנות. בהחלט צפוי שתסבלי מכאבים..הגוף עדיין לא החלים מהניתוח. אני מציעה שתחכי לביקורת בתל השומר. אף רופא לא ימליץ לך להפסיק עם הגלולות כל כך מהר. אני לא יודעת מה מצבך ומה הסיכוי שלך להיכנס להריון באופן טיבעי אבל זה בטח לא יקרה, 12 יום אחרי ניתוח.

למעלה