שאלה אחרונה:

דתיה1982

New member
שאלה אחרונה:

האם זה נכון לדעתכם שאדם שחוזר בשאלה, או להפך-בתשובה.. הוא אדם לא יציב?....

adam222

New member
מה הקשר?

האם אדם המהגר לארץ אחרת הוא לא יציב?

אחר

New member
קנדה | הכרעה ובדיחה בסופה|

כשאלוהים שאל את משה רבנו איזו ארץ הוא רוצה לעם הנבחר הוא רצה להגיד קנדה. אבל כיוון שהוא היה כבד שפתיים הוא התחיל לגמגם "קנ..קנ.." ואז אלוהים אמר "התכוונת לכנען? קיבלת!" כל השאר היסטוריה

אני, רק במקרה,

גם חוזר בתשובה, גם חוזר בשאלה וגם אדם מאד לא יציב. אבל קשר בין הדברים אַין. זהו. יונה

all

New member
ישנה סברה שאנשים החוזרים בתשובה

הם אנשים שמחפסים משהו - "משמעות לחיים", "את עצמם" וכו´. ואם לחזור בשאלה הוא היפוך של אותו הדבר, ניתן יהיה לומר שהאנשים שחוזרים בשאלה הם אנשים ש-"מצאו דבר מה", ולעניינינו גם למצוא ש-"אין שום תשובה" גם היא סוג של תשובה. אך לדעתי הסתכלות זו היא הסתכלות מכלילה מאוד והרבה מהחוזרים בשאלה ממשיכים בחיפוס ואולי אף חיפוס אמיתי יותר. הרי מרגע שיצאת משם מותר לך לחפס את התשובה בכל מקום בעולם ולא רק בחדר האטום בו נולדת תחיה ותמות.

תהליך החשיבה הוא לא דבר יציב

אלא משתנה, מתפתח, משתכלל. במובן הזה, פרה היא הדבר הכי יציב שיש, גם אם יש לה רק שלש רגלים...

בפירוש כן

אני מוכר במשפחתי כעושה סוויצ´ים מקצועי, עשיתי הרבה סוויצ´ים בחיים, אבל הם כולם כאין וכאפס לעומת הסווי´ץ שאני עומד לעשות (אני מקווה שזה יהיה בקרוב מאוד).

כחלחל

New member
כחילוני חרד, אני יכול להגיד

לך שזה בכלל לא ענין של יציבות. החוזר בתשובה והיוצא בשאלה שניהם עושים שינוי מרצונם לאחר מחשבה רבה (אני מקווה) ותוך הקרבה לא מעטה. אלו שנשארו מאחור בחברה שאותה עזב החוזר/יוצא בתשובה/שאלה ושאינם מסוגלים לכבד את החלטתו, נוח להם לכנותו לא יציב וכך לחסוך מעצמם את ההתמודדות עם הצעד עצמו. היוצא בשאלה הוא אדם יציב ביותר שכן הוא עומד על דעתו באומץ רב גם אם אינה מקובלת על "הסביבה" ובאשר לך דתיה חביבה, המשיכי לשאול, קבלי או תדחי את התשובות, והעיקר היי שלמה עם עצמך ודרכך באשר תבחרי. חילוני חרד, מצדיע לכל באי הפורום.

MAYA20

New member
וואלה את חוצפנית!!!

כשם שכדו"א נע סביב השמש כך אתם מתנדנדים סביבינו שיהיה ברור אנחנו השפוים כאן אנחנו לא זורקים טיטולים על שוטרים אנחנו לא מדברים אל יצור דמיוני 3 פעמים ביום ואנחנו לא פועלים מאותו סוג מניעים שדחפו את בן לאדן להרוג אלפי אנשים ומעבר לזה שאנחנו שפוים בניגוד אליך אנחנו גם יודעים לאיית!

grinberg

New member
לא חייב להיות שהאדם הוא לא יציב

לגבי חזרה בשאלה יכול להיות שסגנון חייו (של האדם החוזר) תרבותו הנהגתו ומבטו על העולם וכו´ לא התיצב כלפי חברה תלותית וכפיתית, ואחר פריקת עול הכפיה הוא מוצא את עצמו בעולם שלו יציב ובריא.

דתיה1982

New member
היי היי..למה חוצפנית??

סתם הערתי הערה שהתווכחתי איתה עם משהו.. והתכוונתי לחוסר יציבות מההבט של: אתה חי במשפחה-חיי 17 שנה בהרגלים, בשגרה... פתאום יום אחד קם, משנה את כל העולם שלך, רב עם כל הקרובים לך, משנה את סדר העדיפויות שלך.. והכל ביום אחד בשניה אחת, בהחלטה אחת, (אם זה ערב שבת, אם זה לפני ארוחות בשר וחלב) הכללללל כל השגרה אומרים- שככל שאדם הוא יותר שגרתי הוא יותר יציב, לא? תדמיינו בחור שאנטי.. כל יום בטיול אחר, בארץ אחרת.. הוא נראה לכם יציב? זה לא שהוא מפגר! ח"ו... הוא פשוט לא יציב.. אין לו שגרה..... לזה התכוונתי.. כך אתם.. את כל החיים שיניתם בשניה... זה חוסר היציבות שאני התכוונתי אליו.. (ואותו דבר האדם שחוזר בתשובה...)

MAYA20

New member
אז תסבירי כך

בכל אופן לניסוח הקודם התגובה התאימה ולגבי הניסוח החדש אני לא יודעת לגבי השאר אבל לי זה היה תהליך של שנים ומה שאנשים רואים זה שינוי פתאומי וזאת משום שבניגוד למה שכתבתי פעם אני לא מסתובבת עם חולצות עליהן המחשבות היומיות שלי (למרות שזה יכול להיות רעיון) ועוד משהו סליחה על הירידה על האיות העירו לי וצדקו

uri80

New member
מה גורם לך לחשוב שזה קורה ברגע ?

אי פחות או יותר ידעתי מגיל 12 שדתי אני לא אהיה לקח לי כמה שנים עד גיל 17 כשהורדתי את הכיפה- ומהנקודה הזו אני יציב לגמרי לא שיניתי את דעותי במשך כל השנים הללו

anat80

New member
לדעתי יש הבדל

בין אדם לא יציב, לבין אדם שאורח החיים שלו לא שגרתי (או כמו שאת מגדירה את זה: לא יציב). יכול להיות אדם שעובר מארץ לארץ, מיבשת ליבשת כל תקופת זמן מסוימת ולא ארוכה במיוחד, ועדיין מבחינה נפשית האדם הזה יציב יותר ממי שקם כל בוקר ב - 5 להתפלל, הולך לעבודה, נח צהריים, אוכל כל יום אותם דברים והולך לישון ב - 21. שגרה לא הופכת אנשים ליציבים יותר. רק תקפידי על הניסוח.

Remirez

New member
ציטוט קטן מהמשגיח שלי (לשעבר) ../images/Emo151.gif

באחת משיחות המוסר שלנו שקדמו לתפילת ערבית, החליט המשגיח לתת למו משל בכדי לחזק את אמונתנו בדרכנו (דרכם), וזה הולך בערך כך: "היחלונים הם כמו הפרות שבאחו, קמים בבוקר, הולכים למרעה, חוזרים מהמרעה והולכים לישון. למחרת חוזר חלילה וכו´." "אין להם כל משמעות בחיים, אין להם תכלית" ואז הוסיף בדרמטיות "לעומתם, אנחנו קמים בבוקר ואומרים מודה אני, מתפללים להשי"ת, לומדים תורה וגמרא" ופה אני מוסיף "אוכלים ארוחת ערב והולכים לישון. למחרת חוזר חלילה וכו´." האם זה עונה לך איכשהו על השאלה או שאני צריך להסביר?

mose0222

New member
לדתיה 1982

אדם שחוזר בתשובה עושה זאת לדעתי לאחר מחשבה מעמיקה .מהסיבה הפשוטה שבוחר לעצמו דרך של התנזרות מהרבה דברים.אדם שחוזר בשאלה פורק מעצמו עול לדעתי אדם כזה לא יציב.

למעלה