שאלה אחרונה מבטיח....

מייקל88

New member
שאלה אחרונה מבטיח....

תראו ,הצגתי לפניכם את הבעיה שלי מספר פעמים : אני יודע כי רוצה לעסוק בצד העסקי , אני עתודאי לכלכלה ובשנה הבאה אני רוצה לשלב כלכלה עם או משפטים או חשבונאות להלן מספר דברים: אני רוצה בעתיד לעסוק במשפטים(לפחות התמחות) אני מתכנן לגשת לMBA (ממוצע ציונים לקראת סוף שנה שנייה 92.4) אם אני אתחיל חשבונאות אני אסיים עד חזרתי לשירות פנייה למשפטים תאלץ ארותי ללמוד בשירות ולססים כשנה וחצי מאוחר יותר(לא קריטי אבל..) ישנה אפשרות מסוימת לעסוק גם בתפקידים משפטיים בגופים כלכליים בצה"ל. ודבר אחרון -אינני באמת יודע לאיזה כיוון אני רוצה להתפתח (כנראה שלכיוון העיסקי-משפטי-פלילי-כן זה רחב אני יודע) מה יוכל לפתוח לי כעת הכי הרבה דלתות(יש לשים לב שאם אני אלמד כעת משפטים רב הסיכויים שלא אלמד חשבונאות אבל גם אם אלמד חשבונאות רב הסיכויים שאלמד בעתיד משפטים) עוד שאלה- האם הMBA נותן הכשרה שמקבילה בחלקה הגדול לתואר בחשבונאות(כמובן בהתמחות הנכונה)או שזה דברים אחרים לגמרי אבקש את דעתכם לגבי ההתלבטות תודה על הכל..

עתודה

נראה על פניו הגיוני יותר לסיים כעת את מסלול החשבונאות. תואר שני במינהל עסקים אינו מקביל לחשבונאות ואינו מסמיך אותך לעסוק בראית חשבון.

מייקל88

New member
למה אתם חושבים ככה?

השירות העתודה אינו מכשיר לראית חשבון(לא מוכר כסטאז)

TALASL

New member
תשובה

התלבטות קשה. אם אתה מתעניין בצד המשפטי הרחב אז אולי כדאי לך לשקל ללמוד משפטים,התואר קל יותר באופן כללי מתואר בחשבונאות,עם זאת בתואר בחשבונאות לומדים כרבע מהתואר נושאים משפטיים מסחריים(תאגידים ומסים),עם זאת כמובן שתואר ברא"ח אינו יאפשר לך לגשת לסטאז במשפטים. ציינת שלא סביר שתלמד חשבונאות בעתיד,ובכן הרשה לי לומר לך שאם תבחר ללמוד משפטים תוכל לעשת תואר 1 בחשבונאות בפרק זמן קצר יחסית(שניים או שלושה סמסטרים) מדובר בתכנית לאחר תואר לבעלי תואר ראשון באוניברסיטת ת"א,התכנית ככלל נמשכת שנתיים אולם מכיוון שיהיה לך פטור גם מקורסי המתמטיקה והכלכלה וגם מהקורסים המשפטיים תוכל לסיים לדעתי את הלימודים תוך שנה שלאחריה תוכל לעשות התמחות בחשבונאות. תכנית חשבונאות-מימון בתואר 2 לא קשורה במישרין למה שנלמד בתואר 1 בחשבונאות. בהצלחה

מייקל88

New member
קודם כל תודה על התשובה המפורטת

אז אם אני מבין נכון כדאי לי ללמוד משפטים האם יש מקום ללמוד משפטים +חשבונאות הרי כל אחד הוא נושא מאוד רחב בעל עשרות התמחויות האם באמת כדאי ללמוד את שניהם ולא נאמר ךלעשותMBAאו תואר שני אחר

TALASL

New member
הצעה

אתה לא צריך להחליט הכל עכשיו ,תזרום עם הלימודים ושיהיה לך יותר נסיון וראיה רחבה יותר תוכל להחליט

למעלה