שאלה אזרחית פשוטה

מ י ק ה

New member
שאלה אזרחית פשוטה

היום בעודי הולכת ברחוב יפו בירושלים, עמדו שם אנשי "ביטחון" הווה אומר- אזרחים בלי מדים שלובשים וסט זוהר עם המילה "אבטחה" ואחד מהם ביקש ממני לפתוח את התיק, כככה סתם ברחוב , ואז חשבתי לעצמי שהם מן הסתם אנשי כוח אדם מטעם העיריה - וזאת שאלה משפטית- האם יש להם איזה שהוא זכות לבקש לבדוק את התיק שלי ברחוב (ניחא בכניסה לחנות)הרי לפי החוק רק שוטר או איש כוחות הביטחון מותר לו לבקש ממני תעודה ולי יש את הזכות לבקש מממנו תעודה מזהה- אז מה הדין- האם סתם אנשי כוח אדם יכולו להציץ לתיקי -והכול בשל "חשש לפיגוע" אודה לכל התיחסות בנושא... לילה טוב מ י ק ה

pumic

New member
גם לי זה קרא אתמול

נסעתי בכביש לאחר הפיגוע ופתאום באמצע שום מקום בתוך שכונת מגורים עוצר אותי בחור אם המילה "אבטחה" עליו בדק את הרכב וביקש תעודת זהוי הייתי נחמדה אליו ואפילו הצעתי לו בקבוק מים. זה נכון שאין להם את הזכות אבל את צריכה להבין דבר אחד המצב אצלנו "על הפנים" ויש הרבה מתנדבים משמר אזרחי, מתנדבים למשטרה וכד´, אז נכון, זה מעצבן, אבל הם סה"כ שומרים אלנו בהתנדבות אז צריך להיות קצת סבלנים יום נעים

igalgolan

New member
המילה "אבטחה"

למילים אין כמובן כל זכות לחפש. לאנשים העונדים "מילים" גם כן אין כל זכות לחפש בתיקים במכוניות וכו´. ניתן כמובן להתייחס בהבנה עד המקרה הראשון בו ינצלו אנשים את המילה "אבטחה" לרעה (למשל לסמן למכונית לעצור ולשדוד את הנהג). יגאל גולן

מ י ק ה

New member
תודה!!!

תודה לכל העונים, אכן יש להיות סבלנים לדבר זה, אבל עדיין, זכותי ללכת ברחוב בלי שיציקו לי (ואני לא ניראית חשודה ...) ביטחון זאת מילה יפה, אבל לא צריך לאבד את כל אושיות הדמוקרטיה למענה... יום טוב ושקט!!!!!!!
מ י ק ה

למעלה