שאלה או עיצה

PhEoNiX FiRe

New member
שאלה או עיצה

היי יש לי כלבת זאב בת יותר מ10 שנים. אז ככה כמו שדי נפוץ לכלבי זאב יש לה בעיה באגן. השאלה שלי היא שאני הוהגת לכחת אותה לטיולים של שעה וחצי 3 פעמים בשבוע (משהו כמו 8 קלומטר). אבא שלי טוען שצריך לקחת אותה כל יום אבל אני שמה לב שיום אחרי טיול כזה היא גוררת את הרגליים האחוריות לכן אני טוענת שהיא צריכה גם הפסקות לכן 3 פעמים בשבוע זה מספיק כדי לתת לה זמן לנוח בין צעידות. מה דעתכם? שאלה נוספת. אני שמה לב שההתנהגות שלה קצת השתנתה והיא נהייתה יותר מפוחדת . אני אכן קשוחה איתה אבל לא עד כדי לגרום לה לפחד ממני. האם גם זה עיניין של הגיל? האם זה אומר שאולי היא צריכה יותר צומת לב? יותר פינוקים? מה דעתכם?

דעתי

הרבה פעמים הכלב שהוא ידידנו הטוב ביותר, רוצה לרצות אותנו ולשמח את ליבנו, למנוע מאיתנו אכזבה וכעס ולכן הוא משתדל מעבר למה שהוא יכול. יש לי הרגשה שהכלבה שלך, היא חברה נאמנה ולמרות שהיא חשה עייפות וסביר להניח גם כאבים, היא ממשיכה ללכת לטיולים ארוכים, מעבר ליכולתה,. האינסטינקטים שלך, הטיבעיים, שבאים מהלב, עם קשר ארוך שנים בינכן, מאותתים לך שהיא לא ממש נהנית מזה כבר, והיא יותר רוצה שאת תהי מרוצה. ולכן הורדת את התדירות של הטיולים לשלוש בשבוע ולא לכל יום. דעתי היא שכדאי שתתיעצי עם רופא שיבדוק את מצב בריאותה של הכלבה, אפשר וניתן לעשות אפילו מבחני מאמץ. ועל כל מקרה, אל תתעלמי מהאינסטינקטים שלך ומההרגשה שלך. כלבה בת 10, יכולה להאט את הקצב, לנוח יותר ולהינות מהשנים שנותרו לה. זו דעתי. כל טוב לשתיכן.

be_roo

New member
אם אחרי הטיולים היא גוררת רגלים

סימן שגם הם יוצרים עומס גדול מידי. יש להתייעץ עם וטרינר לגבי אופי הפעילות הגופנית המומלץ בהתאם למצבה הספציפי, יש כלבים שאצלם המצב יותר חמור, ויש פחות. השינוי בהתנהגות יכול להיות קשור בעקיפין לגיל. אם היא שומעת ורואה פחות טוב, זה יוצר הרגשת חוסר בטחון ואי נוחות. אין הרבה מה לעשות חוץ מלהיות שם בשבילה.

PhEoNiX FiRe

New member
אממ אני יודעת שהיא נהנת מהטיולים

כי היא משקשת בזנב ומושכת אותי ברצועה הגרירות של הרגליים זה רק יום אחרי

be_roo

New member
אף אחד לא אמר שהיא נהנית

והכלבה ודאי לא מסוגלת לקשר את הכאב של היום שאחרי עם הטיול שלפני כן, אך אם יש צליעה, היא נובעת מכאב, והכאב הוא תוצאה של הפעילות, שכנראה מוגזמת. כמו שאמרתי, להתייעץ עם הוטרינר.

כ כ

New member
כלבים כמו אנשים מזדקנים

כלבים מזדקנים בדומה לאנשים כמו שלא תצפי מאדם בן 70 שיעשה מסע כומתה כמו שעשה שהיה בן 18 ככה אל תצפי גם מכלבתך לצאת לאותם טיולים כבימי עלומיה תעשי ניסיון קצרי את הטיול צאי איתה לטיול יותר קצר וראי אם היא מרגישה יותר טוב בהצלחה

אלָה

New member
למה את קשוחה עם כלבתך הזקנה?

האם היא לא ממושמעת? האם היא מתפרעת?-לא אז למה הקשיחות? בהחלט ליטוף,מילה טובה אין מקום לקשיחות. כל אחד מהם מסתדר עם הזיקנה באופן שונה במינון אחר לכן להתחשב,לרכך להם את הקשיים. את באמת צריכה להתיעץ עם הוט' שלכם כי אולי כדאי לתת לה מזון מיוחד לסניורים של יוקנובה דוקא סופר לי לפחות משתי המלצות שזה מאד עוזר לכלבים מבוגרים בסביבתי יש כלב גדול בן 13,יש לו קשיים בהליכה אבל עושים איתו טיול ארוך כל יום והוא באמת אוהב,אפילו שקשה לו אבל זה נעשה עם המון אהבה ולא קשיחות. אני חושבת שענו לך נכון- כדאי להתיעץ עם הוט' ולהפעיל שיקול דעת בריא ולפענח נכון כל מיני סימנים שמופיעים,כדי לעזור להם. לי אישית יש כלב שימלאו לו בחודש הבא 14 שנים.קוקר מעורב. מאד מאד אוהב לצאת לטיולים תמיד חוזר מתנשף עם הלשון בחוץ ונח שעות על גבי שעות. אבל, טפט טפו,אין לו בעיות בהליכה ובפרקים. והוא משתגע על מלפפונים ירוקים וירקות מבושלים ,כולל תפוחי אדמה.

PhEoNiX FiRe

New member
כלבתי האהובה

מקבלת אוכל סיניור ועצם מהאטליז מידי פעם (בחורף יותר). בקשר לקשיחות: כלבת זאב זה לא פודל הם צריכים כוח ( עסקתי שנים באימון כלבים ולמדתי סיעת לוטרינר כך שקצת ידע יש לי). אני הוכלת איתה עם חגורת חנק ורצועה . בקשר להליכות , נראה לי שזה ישאר שלוש פעמים בשבוע שוף שבוע רגוע

אלָה

New member
גם אם למדת,יש להפעיל קוממון סנס

בנוסף ללימודים. גם אם זו כלבת זאב,ומקסים שהיא אהובה ולמה שלא תהיה כזו,ובהחלט היא לא פודל- אני עדיין חושבת שיש להתחשב בגיל וביכולות שנגזרות מהמצב הנתון ולא נאמר כאן על ידך שהיא לא ממושמעת או קשה לצאת איתה החוצה- כך שעדיין קטע הקשיחות נראה לא מובן אלא אם זה כל כך עקרוני גם אם כנראה לא מחוייב. קוממון סנס הוא המפתח לכל שיקול דעת, במיוחד כשמדובר בכלבתך שאינה יכולה לעשות הרבה בנידון או לשנות את גישתך-אם נימוק הגיל והיכולות המשתנות אינן נראות כגורם לשיקול חדש. ושבוע נהדר לכן ובריאות לה

PhEoNiX FiRe

New member
כלב זאב הוא כלב חזק

שצריך יד חזקה כדי לשלוט אליו ולא שהוא ישלוט בך. חגורת חנק וכשיחות

אלָה

New member
ואני ראיתי איש וכלבת זאב מקסימה

שמטפלים בילדים באמצעות בעלי חיים. הרוגע שלו והיחס לכלבה והציות שלה,היו מושלמים. באמצע מקום רועש ועמוס תחבורה היא שמעה להוראותיו שנאמרו/סומנו ברוגע נשארה במקום שהורה לה וחיכתה לו ,הוא נכנס למכולת לקנות דבר מה לא חגורת חנק ולא קשיחות אז יש גם דרכים אחרות במיוחד עם כלב בן 10 ומעל זה נכון שצריך קולר ורצועה ומחסום,כפי שהחוק דורש אבל קולר חנק לכלבת זאב? זהו, סיימתי את הנושא לא נראה לי שעדינות זאת מילה שנראית לך כי זו השקפתך וגישתך כל טוב לך ולכלבתך

PhEoNiX FiRe

New member
גם כלבתי היא כלבה מקסימה

ממושמעת וכו אבל בכל זאת היא צריכה יד חזקה. שלא טיטעי היא מקבלת גם הרבה חום ואהבה - זה לא סותר שצריך גם קשיחות גם חום ואהבה ובל גם הקניית גבולות על ידי קשיחות

למעלה