שאלה (או לחלופין, סקר)

Johnny the Doe

New member
רועי, תחליף את הניק!

למה אתה לא יכול לקרוא לעצמך *רועי במקום להשתמש בשם שלי? ומה קרה לניוטון-רפסון? קרא לעצמך מודל רתרפורד או משהו כזה. רחמיי עליך רועי, נדפקת אפילו יותר ממני בטירונות - אני נתקעתי עם שניים שאני מכיר (אסף ונועם) ואתה נפלת על חור יותר גרוע מזיקים ובלי אף אחד שאתה מכיר. נו שוין.

Johnny the Doe

New member
שאלה (או לחלופין, סקר)

האם מישהו הצליח להשיג הנחות של חייל בעזרת הדח"ש שלו? אני, לדוגמה, הצלחתי להשיג רק פעם אחת הנחה של 50% לסרט בעזריאלי, וחוץ מזה כלום. אולי אתם הצלחתם יותר ממני?

pl84

New member
הנחות של חייל

עם דח"ש אתה יכול לקבל הנחות של חייל בכניסה לכל המועדונים (בערך 10-15 אחוז) + אתה יכול להימנע מהבדיקה הבטחונית בקניונים, רכבות וכו´. פאשה

Johnny the Doe

New member
זה באמת עובד לך?

עוד לא ניסיתי, אבל סיפרו לי שרוב המאבטחים בודקים אותך בכל זאת. באילו מועדונים קיבלת הנחות?

pl84

New member
תשובה

המועדונים: NEWSPICE, ZEBRA בחיפה. בקשר לבדיקה בטחונית - בטכניון חצי מהמאבטחים בודקים בכל זאת אבל בכניסה לקניון / סופר / מסעדה עוד לא בדקו אותי אף פעם. פאשה

Johnny the Doe

New member
3 פעמים הייתי בזברה ואף פעם לא

חשבתי לנסות להשתמש בחוגר...
אני מניח שאין לך מושג לגבי האבטחה באיזור תל אביב...

eitan007

New member
קודם כל שלום לכולם !

שמש, אני מצטער שאני לא מבקר לעיתים תכופות בפורום אבל אין לי זמן ! יש לי 4 נסיעות ביום (בתוך ת"א), 2 לכל כיוון, ועד עכשיו הצלחתי לנסוע חינם עם החוגר בערך 25 פעם, כאשר 4-3 פעמים זה לא עבד ונאלצתי לשלם. לא האמנתי שזה עובד עד שלא ניסיתי. אני מניח שאם במקרה מישהו ממ"צ במקרה רואה אותי עושה את זה, אני עלול להידפק. הטריק הוא מאוד פשוט, אתה נכנס מאוד מהר ולא נותן לנהג באמת לראות מה יש בכרטיס, וכך הנהג חושב שזה תעודת מילואים כי יש לזה אותו צבע כמו לדח"ש. אני מניח שחצי מהנהגים (במיוחד הרוסים) בכלל לא יודעים מה אני מראה להם, וזה כל הקטע, צריך פשוט לשחק אותה COOL כשאתה נכנס.

Johnny the Doe

New member
רגע, אתה מדבר על דן או אגד?

כי לפי מה שידוע לי הנסיעות חינם לחיילים תקף רק לאגד...

eitan007

New member
"דן", ואני חוזר ואומר, רוב הנהגים

מעדיפים להתעלם מהתקנות של המדים, או לא מודעים להן.

Johnny the Doe

New member
אתה רוצה לומר לי שאם אני מציג לנהג

אוטובוס "דן" חוגר דח"ש אז הוא יעלה אותי בחינם? כלומר עד עכשיו בזבזתי 200 ש"ח כל חודש בשביל חופשי חודשי כשיכולתי לעלות בחינם?

eitan007

New member
בערך. לא בדיוק כי על חמישית מהנהגים

זה לא עובד בערך אז נראה לי שאני אוציא 50-100 ש"ח כל חודש, אבל זה בחיים לא יגיע לעלות של החופשי-חודשי. ועוד משהו, בחצי מהקמרים הייתי יכול גם לעבור עם הייתי מראה לנהג את הכספומט שלי, אני פשוט מראה לו את זה לחלקיק שנייה וג מנסה שבאותו חלקיק שנייה הו לא יסכל עלי בכלל אלא יהיה עסוק עם אנשים אחרים, וממשיך ללכת. זה עובד לי כל הזמן. מקסימום הוא אומר לי לחזור (הם כמעט ולא טורחים), ואז אני מראה את החוגר ואז עדיין יש סיכוי טוב שהם יכניסו אותך.

or99

New member
אני היחיד שמרגיש שמשהו לא בסדר../images/Emo35.gif

אם אגד או דן מסיעים חיילים בחינם זה בגלל שהם מקבלים על זה כסף מהמדינה. אם עתודאי עולה, החברה לא מקבלת עליו כסף. עלית על האוטובוס עם הדח"ש = גנבת מדן\אגד כסף!!! לדעתי אם מישהו היה מתפאר כאן איך פרץ למשרדי דן וגנב כסף, הוא לא היה זוכה לכבוד כזה. אז תסבירו לי מה ההבדל? לשמירה על החוק והמוסר יש ערך גם אם לא יתפסו אותך!

יוסי99

New member
משהו בהחלט לא בסדר

שבמדינה מתוקנת אני משלם 11 ש"ח לנסיעה מראשון לת"א, באוטובוס מעפן שעושה סיבוב של חצי שעה. לזה אני קורא שוד לאור היום. תוסיף לזה את הנתונים הבאים: 1) עלייה של מעל 100% במחיר ב 5 השנים האחרונות, אם אני לא טועה. 2) אם אתה לא מתחת לגיל 18, כל הנחה שאתה מקבל לא שווה כמעט כלום - על כרטיסיה אתה בקושי מקבל הנחה, חופשי חודשי לא משתלם לי אפילו שאני נוסע פעמיים ביום 3-4 ימים בשבוע, או לכל הפחות הרווח בו מאד גבולי. 3) הנחה לסטודנטים של 10%, ורק על נסיעות בין-עירוניות (כמובן שראשל"צ - ת"א, שעה עד שעה וחצי נסיעה, זה לא מספיק בין-עירוני אפילו בשביל ההנחה המסכנה הזאת). בקיצור, הגונב מגנב פטור בהחלט. יחד עם זאת, מעולם לא השתמשתי בדח"ש למטרה זו, זה נראה לי לא אמין ואם אתה נתפס זה לא שווה את החסכון של הכמה עשרות שקלים בחודש, במקרה הטוב.

שמש27

New member
../images/Emo18.gif אני מודיע מראש../images/Emo70.gif ../images/Emo18.gif

רבותיי. יפה סיכמו את הנושא המוסרי לפניי. אני מודיע מראש, שאני (בניגוד לטבע שלי !) לא הולך לעזור ולו במעט, לעתודאי הראשון כאן, שיתפס ע"י נהג/כרטיסן/שוטר, בסיטואציה הזאת. אני מזכיר, למי שלא אמרו לו, שדו"ח משטרה צבאית פשוט (על לבוש או משהו כזה) מחייב משפט אצל אלוף משנה - ובעתודה לא עוברים על זה לסדר היום. באותו יחס, אפשר להבין, שעתודאי שיתפס על מעשה הרמאות הזאת - יגיע לסוף דרכו בעתודה - וזאת בלי לשער את המשך הטיפול המשפטי בו, בצבא או באזרחות. הייתי שמח לשמוע דעתו של רמיל בסוגיה זו. ובנימה אישית יותר: חבל, אנשים, חבל. עד שהתקבלתם, עד שהכל בסדר - להרוס הכל בשביל 200 ש"ח בחודש ? הלימודים בחינם, ההוצאות מסביב הם הרבה מעבר ל 200 ש"ח - אז למה ליפול על הסעיף השטותי הזה ?

J3di

New member
מה הסטטוס של עתודאי בלימודיו ?

יש לך חוגר אבל אתה לא רשאי להשתמש בו ? אתה אזרח או חייל ? מאוד מוזר...

שמש27

New member
מעמדך הוא כדלקמן:

איש מילואים בשירות לא פעיל או לחילופין חייל בדחיית שירות לצורך לימודים אקדמאיים את שתי ההגדרות האלה אספו תחת החוזה של העתודה לביטוי אחד: עתודאי בדח"ש - יענו: עתודאי בדחיית שירות. בקיצור - אתה עדיין מטופל במסגרות אזרחיות, כמו קופת חולים וביטוח לאומי, אבל נמצא תחת מרות צבאית לכל דבר. וסתם מאמר מוסגר: ממש לא מוצא חן בעיני, וסליחה ממכם מראש, עם כל האווירה ה"רמאית" שרצה פה לאחרונה - לרמות באוטובוס, לשבור רגל, ללמוד ברמאות תואר נוסף - כאילו, מה ? זה יעד, הישג, מטרה, חלום - לרמות את הצבא ? מישהו ממך שמע על "פאק באמינות" ? זה הדבר החמור ביותר שנענשים עליו בחיילות הקרביים - וגם בלא-קרביים. שקר ? מרמה ? יצר תחמנות ? מה, באמת כל כך קשה לכם ? ובכלל - האם התכונות לעיל מתאימות לאדם שהייתי רוצה לקבל אותו אליי ליחידה - כמפקד, כקצין, כמוביל, כדוגמא לאחרים ? תחשבו על זה קצת. וטוב שההודעה הזאת לא קופצת.... יום טוב !

eitan007

New member
שמש, תקשיב לי טוב.

ביום חיול לא אמרו לנו מילה על זה שאסור לנו לנסוע עם הדח"ש. זה ברור לך שאסור וזה ברור לי שאסור, אבל אם זה לא נאמר באף מקום במפורש, אני תמיד יכול להגיד שלא ידעתי, וחשבתי שאפשר.

אם אתה אוהב כדורגל...

אז זאת לא בעיה לקנות במגרשים כרטיס חייל שעולה 20-30 ש"ח פחות ולהכנס עם הדח"ש.

Aphophis

New member
לא צריך דח"ש ולא כלום

תראה ת"ז, אם אין לך 21 אתה מקבל נוער - חייל. לדוגמא, במשחק של הפועל נגד ורסאץ´ ביקשתי כרטיס נוער - חייל, הקופאי הסתכל עלי במבט מוזר, אבל כשנתתי ת"ז הוא מכר לי. ויש לי כבר 18.

mickeym

New member
לא ממש נכון, ממקור ראשון...../images/Emo3.gif

קודם כל שמש צודק, ואני מפנה אותכם למאמר על עתודה רפואית שם יש דיון רציני על דרישות האמינות בקק"צ... ולנושא עצמו, בתור אחד שעשה כמה וכמה פעמים השלמות הכנסה כמאבטח, ביניהם בטדי, אי אפשר להיכנס עם כרטיס חייל ללא חוגר. כרטיס נוער הוא משהו אחר והוא לנערים בין 13-18. מה שכן, בקטגוריה זו נכלל גם הסטודנט, ולכן כן(!!) תוכלו לקבל הנחת נוער חייל בהצגת כרטיס סטודנט בקופה. אחרת, לאלו מכם שהם יותר מ-18, יצטרכו לשלם מחיר מבוגר... :) אבל חבר´ה, באמת, אם אתם כבר הולכים למשחק, או עולים לאוטובוס, למה לכם להסתבך בשביל כמה גרושים? באוניברסיטה יש מלא עבודה אחרי הסמסטר/שנה הראשונה וכסף עוד יהיה לכם... אז זהו..

למעלה