שאלה אורטופדית

examiz

New member
שאלה אורטופדית

לפני כשנתיים שברתי את שורש כף היד . לפני כשבועיים התחלתי לרכב בשטח וכנראה מהמאמץ ומהרעידות הופיעו לי כאבים במקום השבר (יומיים לאחר הנסיעה). הכאבים לא ממש חזקים אבל אני מרגיש משהו לא מוגדר בשורש כף היד מה ההמלצות שלכם ? 1) להפסיק את נסיעות השטח (תשובה לא מומלצת) 2) להשתמש במגן אורטופדי לשורש כף הייד ....?? יש איזשהו סוג שאתם ממליצים ? חברה מסויימת וכמובן שאני משתמש בכפפות שטח. אני פשוט לא רוצה להפסיק לרכב......

hananlv

New member
תפנה לרופא אורטופד ורצוי מאד

אחד שמתמחה ברפואת ספורט

hananlv

New member
דר הגר פטיש

כשמה כן היא לצערי אין לי את הטלפון חפש במדריך היא גרה בגני יהודה

השכן

New member
למה "או שהיא צעירה" לא היא ולא אני

צעירים. אבל הגר - תמיד הייתה פטיש רציני. ככה זה כשגדלים בחדרה של פעם. בכל מקרה, בצד שמאל שלה יש את הספרה 4.

כנראה שלא עשית פיזאוטראפיה מספיק

טובה שמא גם אני שברתי את המטקרפוס ואת עצם הסירה שזה סיוט אבל ממש לאחות אותה ואחרי פיזאטראפיה ארוכה שבוצעה ברכיבות שטח ארוכות וטכניות
החלמתי

אז ככה...

שאף אחד כאן לא יהיה רופא. אין בארץ רופאים שמבינים מה משמעות רכיבת שטח. הרופא הראשי של איגוד האטלטיקה בישראל הרבה שנים שבי עשה נפלאות לפני... שנים שמו ד"ר אלי איסקוב והוא גר ברעננה או משהו שם בסביבה. הוא אלוף אבל כמובן לא יודע מה זה רכיבה. יש כמובן (ניתן למצוא בחנויות המקוונות המובילות) מבחר פריטים אלסטיים מחומרים כאלו ואחרים המיועדים לשורש כף היד ברכיבה. אני אישית נוהג תקופות מסויימות להשתמש בכזה עבור קרסול ימין... ולי זה עוזר ממש. אני כמובן לא מתיימר לייעץ או להמליץ בענייני רפואה. דבר אחד אני כן מציע לך לעשות. וחברה, אתם נוטים לזלזל במאגר לינקי השטח הגדול בתבל שבניתי לכם, שם בלינקים של פולגז יש אתר ייחודי. www.racingsmarter.com זהו אתר של מכון רפואי מקצועי המתמחה ברפואת רכיבת שטח, עם דגש על מוטוקרוס וסופרקרוס. ממש לא להאמין. בלי לשלם לירה, אני אישית מייללתי להם שאלה רפואית אודות הקרסול שלי ברכיבה לאחר שצילומים, אולטראונד, סי טי, ושאר ירקות לא יכלו לו... ובתוך יום אחד - הם ענו לי כמו גדולים. ביקשו עוד פרטים ספציפיים מאד. ויעצו לי מקצועית. הכל במייל בלי לבקש תמורה. ממש התפעלתי. יש שם באתר גם אינדקס ענק של צרות רפואיות הנובעות מרכיבת שטח. תרצה או לא - תמצא שם גם את הצרה שלך... ומירב הסיכויים שתקבל תשובות רק מלקרוא את זה. וכעת לחזור כולם ללינקים של פולגז, תחכימו קצת

hananlv

New member
רופא בהתכתבות?

לא הגזמת קצת ידידי? אפשר לחשוב שהפציעות שנובעות מרכיבת שטח הם דברים שהרופאים בארץ לא ראו מימיהם- נו באמת

בלורית...

האמן לי, אף אורטופד שאני מכיר לא מבין איזה עומס יש על מפרק כף הרגל (במיוחד לאלו העומדים על הכרית ולא על הקשתית) ברכיבת אנדורו. וכמו כל רופא "טוב" יגידו לך - תפסיק ותנוח. את זה גם אמא שלי יכולה לומר לך. אם אתה חושב שמכון רפואי המתמחה בטיפול בכאלו ורק בכאלו ונותן שירותים רפואיים לקבוצות המוטוקרוס המובילות הוא מכון שאין מה ללמוד מנסיונו ומהידע הספציפי שהוא צבר - אני פשוט ממליץ לך לעבור על אינדקס הפציעות שם ולהבין מה הם יודעים. נסיון הוא הפרט הקטן החשוב ביותר ברפואה כמו גם בתחומים נוספים כדי לקבל שירות מקצועי של ממש. תבין, כשיש שבר, אין ספק שלא צריך אותם כדי לטפל בו. אבל, כשיש לך בעיה שדורשת התייחסות מסויימת כדי להמשיך בפעילות - אתה מוזמן להסביר את תלאותיך בימי שישבת לד"ר סבטלנה שושאשווילי, היא בודאי מבינה מלידה מה עובר על ה_____ שלך במסלול אנדורו אופייני, היא הרי גדלה על זה, לא? לי למשל הסתבר שבעיית הקרסול שלי היא בעיה אופיינית בתחום (למרות שבארץ לא הכרתי מישהו עם בעיה כזו), מוסבר לך איך, למה, ואיך מטפלים. הכל מתוך ידיעה ברורה מה הקרסול שלך ימשיך לעבור בהמשך הדרך. אבל בלורית, אם יש לך קליק עם ד"ר סבטלנה... לא נפריע לך...

STIVENZ 426

New member
תגיד חליל...

היש דברים נסגרים?? לא נבין לא נדע... הדובון אמר שלקראת סופ"ש יסגרו עניינים בקשר לעניין ההוא.. שמעניין.. יש? נ.ב בקרוב, מאד בקרוב, תמונות פרידה...

איתן כ.

New member
בהחליקי על רולרבליידס עלתה מחשבה

בראשי: כמה טובים הם המגינים לרולרבליידס המונעים תנועת קיפול כלפי מעלה של כף היד. לא ניסיתי אותם על אופנוע, אך אני מניח שהם לא יצלחו לרכיבה מכיוון שיהיה קשה לסובב את המצערת (מה שמעלה בראשי עוד מחשבה: שיעשו את המצערת כמו בחלק מהטרקטורונים: הפעלה בלחיצת אגודל).

STIVENZ 426

New member
הם לא כבדים

ומגושמים המגינים האלה? פעם, כשעוד חשבתי שמהרולרבליידס תבוא הישועה, זוכר אני כי המגינים הנ"ל היו "כבדים עלי" עד מאד.. סטי............ב

תשובה אורטופדית

טיפול שורש...
מר הייטק , שנתיים לא רכבת?! שנתיים לא אימצת כף ידך והשורש הבעייתי ?! היועצת טוענת ככה : אורטופד/ית רק לצילום ע"מ לשזוף במצב - זה הכל. פיזוטרפיסט תותח דרוש פה. במידה והשורש מאוחה אין שום בעייה לרכב ושילכו כל האורטופדים לחפש... לא לרכב עם כל הגרביים האלסטיות + הברזלים...יש לחבוש רק את השורש הבעייתי - כמו טבעת! איזה עצם מהשמונה בשורש נשברה אגב? ביועצת תקווה שלא הסקפואיד או בשמה הידוע - עצם הסירה... היועצת האורטופדית

avicoo

New member
כתובת של רופא מעולה

אורטופד יוני ירום 035705999 ע"י שער 3 איצטדיון ר"ג מתמחה ברפואת ספורט

למעלה