שאלה (אולי קצת מוזר)

YoniCrazy

New member
שאלה (אולי קצת מוזר)

בע"ה, בקרוב אולי יביאו לי מחו"ל את האלבום piper at the gates of a dawn, ויש לי סתם שאלה בנוגע לאלבום עצמו.. האם באלבום (CD), יש מן ספרון עם המילים לשירים וכל מיני תמונות? כמו שלמשל יש בתוך הקופסה של WYWH או של DSOTM מן אלבום עם המילים לשירים וכל מיני תמונות שונות.. זה בא במן ספרון כזה שנמצא בתוך הקופסה. האם יש דבר כזה גם בפיפר? אני אשמח לדעת..

rozgil

New member
אם זה מחו"ל כנראה שכן(סבירות גבוהה)

היום כמעט לכול דיסק בארץ מצורפת חוברת.......-סביר מאוד להניח שגם בחול זה כך..........-תתחדש.

jbloo

New member
יש לי 2 הוצאות,

אחת סטראו רגילה, EMI capitol, באה בלי כלום. לא יודע אם שיפרו מאז את ההוצאה, אבל נראה לי שלא- ההוצאה הסטדנרטית מאוד דלה. והוצאה אחרת- גרסת המונו, באריזת קרטון מדהימה, הרבה ארטוורק וגלויות וחוברת מילים מעוצבת ממש יפה- אבל אני לא יודע אם הגרסה הזו נפוצה בחנויות. מוזר שדווקא גרסאת המונו היא הרימאסטר הדיגיטלי היחידי שקיים לאלבום המופלא הזה (אלא אם כן ב10 שנים שלא קניתי דיסקים של פלויד השתנה משהו).

גירסת המונו ../images/Emo45.gif

זו היתה מהדורה מוגבלת שיצאה בשנת 1997, לרגל 30 שנה לצאת האלבום. לא ניתן להשיגה היום בחנויות, אבל ב-ebay ודומיו אולי כן (בסכומים מצחיקים). עפ"י האגדה, המיקס בגרסת המונו נעשה ע"י סיד בארט בעצמו. לכל הפחות, הוא היה באולפן ופיקח על העבודה. בכל מקרה, זוהי גירסה מעניינת ביותר, ובעיני אף עדיפה על פני גרסת הסטריאו. יש רימאסטר ב-SACD ל-DSOTM, ועומד לצאת כנ"ל גם ל-WYWH מתישהו בעתיד הלא רחוק. ניק מייסון אמר בשנה שעברה שבכוונתם לעשות רימאסטר לכל האלבומים.

jony543

New member
מזה אומר רימאסטר?

משנים משהו באלבום? טוב זה לא הגיוני בטח משהו אחר מעניין מה

Shakty

New member
מה זה REMASTER

REMASTER אומר בעצם לקחת את גלילי הפלסטיק המקוריים (דהיינו הMASTER) ולהעביר את זה במיקסר אולפן משוכלל וחדש במטרה להשיג שני דברים - א' לנקות ולחדד ולעדכן את הצליל. וב' אם צריך לתת דגשים מיוחדים במוסיקה שלא היו קודם - זה נעשה על ידי שינוי ה GAIN של הערוצים - למשל החלשת הקול של הזמר והגברת הבאסים וכדומה. לא תמיד צריך להתערב במיקסוס מחדש של הMASTER - למשל בגרסת ה 30 שנה ל DSOTM הוציאו את האלבום בREMASTER חדש - רק 5 שנים אחרי שנעשה ה REMASTER הקודם (בחגיגות ה 25 שנה לאלבום) ולמה עשו REMASTER חדש - כיוון שבגרסת 25 השנה החלישו את השירה יותר מידי והמון אנשים התרעמו על זה... בקיצור הדבר היחידי הטוב שיצא מהREMSATER ב2003 היה גרסת ה SACD של האלבום (שכבר כתבתי REVIEW עליה והיא נמצאת במאמרים).

avki

New member
D: איך אתה תמיד קופץ!!

חחחחחחח פינת הטכנולוגיה של שאקטי

Shakty

New member
נהפוך את זה לפינה קבועה :)

תמיד שמח לעזור - אין הרבה מאזינים ישראלים שאכפת להם מאיכויות הקלטה אודיופיליה וכדומה... מישהו פירסם פה לפני יום יומיים שהוא הקליט את ההופעה בMP3 באיכות מדהימה של 128KBPS - לא פחות ולא יותר מדהימה. אין לי כבר כוח להתווכח אם אנשים כאלו - אבל אפילו MP3 באיכות 320 KBPS הוא רק באיכות נסבלת וגם אז רק במצבים מסוימים - כמו לאוטו למשל או לרמקולים של מחשב. שימו MP3 במערכת נורמלית עם רמקולים טובים או אוזניות אודיופיליות - ותרצו להקיא - הכל שטוח בלי צבעים ובלי עומק - רק רובד מתכתי מעצבן. אני מתחרפן שאני רואה אנשים עם נגני הMP3 הזולים הסיניים האלו - עם אוזניות שאילו את התחנות הערביות ב AM הייתי מתבייש לשמוע איתם - ובלי להזכיר בכלל את איכות הצ'יפ שיש בתוכם. קחו את ZEN של CREATIVE ואוזניות של SENNHIZER - ותיכנסו לתוך עולם של צלילים וצבעים. האמת שאם ציף לא מתנגדת - אשמח להאיר ולענו לשאלות בנושאים טכנים - ככה פעם בשבוע, נשמע לי רעיון טוב.

חרטושה

New member
אתה מזכיר לי את אבא שלי ../images/Emo6.gif

למרות שנראה לי שאתם עשויים להקלע לויכוח סוער בנוגע למערכת שקנית לעצמך.

Shakty

New member
אין שני אודיופילים שיסכימו על SETUP אחיד

כל אחד וטעם אוזניו עמו - כל אחד אוהב דברים אחרים בצליל שלו - ומוכן לעשות התפשרויות שונות... עוד אין לי מספיק כסף לעשות חדר האזנה למוסיקה ייעודי ובו שני מונובלוקים מנורות, אז קניתי RECIEVER AV הכי טוב שיכולתי להרשות לעצמי (PIONEER THX) ו"להסתפק" באיכות ה DIRECT SOURCE שלו... מה שכן סרטים אני רואה ושומע יותר טוב מכל בית קולנוע בארץ. :)

oribarak

New member
אז שקטי

איזה אוזניות אתה ממליץ? ועד כמה המחיר גבוה? והדיסקמן שלי, מפירמת panasonic sl-sx270, משנת 2000 זה טוב?

Shakty

New member
אוזניות זה עניין של איך שאתה אוהב :

אם אתה צריך משהו נייד - ה IN EAR הכי טובות לטעמי הם של SENNHIZER (וכן גם GRADO מעולות) טווח המחירים גם מגיע מעל ל200$ לאוזניות - אבל הייתי הולך על CX300 - זו אוזניית MID LEVEL עם איכות צליל מדהימה ומתאמי אוזניים מסיליקון - להתאמה אקוסטית מלאה לכל גודל של תעלת אוזן. לא תרצו להוריד אותה בשום פנים ואופן. אם אתה מחפש משהו שגם ייתן מענה לתחומי הבאס - אתה צריך אוזנייות קונכייה (קשת) כאן המחירים יותר גבוהים אבל בתחום המחירים הבינוני גבוה - יש את ה HD-595 אוזניות חלומיות עולות כ 1000 שקל אבל יותר טובות מה 580 ומ HD 25 שעולות 1500 שקל.

סלע 1

New member
בטוח העליון של המחירים שציינת

בכר אפשר למצוא אוזניות אלקטורסטטיות משומשות של סטאקס. ראיתי לפני כמה חודשים שהציעו למכירה אוזניות משומשות של סטאקס במצב מעולה (שמעתי בהן) ב-1500 ש"ח. כניראה שהן כבר נימכרו עד עכשיו, אבל שווה לחפש. באוזניות שכאלו שומעים טוב יותר מאשר בזוג רמקולים שעולים גם פי עשרים מזה.

Shakty

New member
הייתי מפחד לקנות אוזנייות יד שנייה

אפילו סטאקס (שלא יצא לשמוע בהן) וציינתי מחירים של עד 1000 לא 1500.

סלע 1

New member
במקרה הזה

זה שווה גם את המחיר וגם את הסיכון. זה פשוט עולם אחר מבחינת איכות שמע. אם תחשוב על זה, לוקחים סיכון הרבה יותר גדול והשקעה הרבה יותר גדולה כשקונים מכונית יד שניה, ולמרות זאת כולם עושים את זה.

Shakty

New member
כמו שאמרתי לא שמעתי מעולם באוזניות

של סטאקס ולכן אולי אני לא מעריך מה אני מפסיד - מצד שני אני גם לא קונה רכב יד שנייה (בשביל מה המציאו את הליסינג?)

jbloo

New member
SENNHIZER ../images/Emo45.gif

ואני מבין שאתה ממליץ על הזן של קריאטיב על פני אייפוד? האמת שחיברתי אייפוד לסנהייזר מתוך סקרנות וזה נשמע לי רע, יצאתי מנקודת הנחה שאייפוד הכי איכותי ואם הוא נשמע ככה אז אין לי מה להתקרב לנגני אמפי3 אחרים, אבל אני מבין מדבריך שהזן טוב יותר באופן משמעותי?

FunkyMonk

New member
דווקא IPOD

זה הנגן הכי פחות טוב מבין המובילים (העיקריים -ZEN, IPOD, IRIVER). ד"א, Grado Rulz. סנהייזר סתם מצועצע. :X

למעלה