שאלה אולי קצת טיפשית

mummy

New member
שאלה אולי קצת טיפשית

מתנצלת מראש, אבל יש פה נשים (וגם כמה גברים...) שאני מאוד מעריכה את דעת(כ)ן ונסיונ(כ)ן - אז בכל זאת: בגיל שנה, יש טעם לנסות להסביר שלא זורקים אוכל לרצפה? ואם כן, אז איך הכי טוב לעשות את זה? הסיפור הוא כזה (מה, לא חשבתם שלא יהיה סיפור, לא?): איתמר נוהג להפיל/לזרוק פריטים מהארוחות שאנחנו מגישים לו. הכל בד"כ מושם לו על המגש של הכסא והוא אוכל בידיים (לא רק הידיים משתתפות, אבל זה כבר סיפור אחר). בשלב מסוים, הוא מתחיל לזרוק, ולהסתכל בעניין על הדרך שעושה העגבניה לרצפה ומה קורה לה אחרי שהיא מגיעה לשם. אני יודעת שיש שלב שבו הם מגלים את כוח הגרביטציה. אני רואה שבהרבה הזדמנויות כשאנחנו משחקים, הוא אוהב לעמוד על הספה ולהפיל כל מיני חלקי צעצועים. אין לי בעיה עם זה. פשוט תהיתי אם כשמדובר באוכל, אולי צריך/כדאי לתת לו להבין שכאן זה אחרת? בזמן האחרון אני מבקשת ממנו כל פעם, שאם הוא לא רוצה לאכול=להכניס את זה לפה, שישאיר את זה על המגש, ולא יזרוק על הרצפה. הוא מסתכל עלי במבט ערמומי ומיד משליך לרצפה... לי נראה שהוא לגמרי מבין שביקשתי/אמרתי לא לעשות, ובכל זאת הוא עושה. בפעמים האחרונות ברגע שהרגשתי שהוא ממשיך וזה נהיה מין משחק כזה (אני אומרת לא, והוא עושה בכל זאת), שמתי סוף לארוחה "טוב, אני מבינה שאתה גמרת לאכול. בוא נלך להתרחץ". אבל אני תוהה אם הוא מבין את הקשר. אם הוא יכול בכלל. אולי זה עוד מוקדם מדי וזה שלב שצריך לתת לו לעבור. אולי בזה שאני אומרת לו לא, אני נותנת לו סיבה להשאר בשלב הזה יותר מהרגיל? ויש כמובן גם את זה שלפעמים, הוא מתחיל עם כל הפסטיבל ממש בתחילת הארוחה ואז החלק הפולני שבי מאוד מתקומם לנוכח הרעיון של לגמור עכשיו את הארוחה ולהוציא אותו מהכסא לחופשי.... מה, אחרי שחתכתי את כל הירקות וחיממתי את האורז הכל ילך עכשיו לפח?

irisgh

New member
ענית הכל לעצמך

אם הוא לא רוצה להשאיר על המגש, הוא לא ישאיר. אין מה לדבר, אם זה לא עוזר. (ויש מקרים שהוא ירצה לעשות מה שאת אומרת. אבל המקרים של 'לא' פחות נכללים פה). אז לחתוך הצידה זה בהחלט פתרון. גם להוריד לו את האוכל מהמגש וזהו. ולגבי הדבר האחרון: זה שתאפשרי לו לזרוק, לא יקצר את השלב. הגדול שלי זרק אוכל על הרצפה עד גיל שנתיים וחצי! וזה בפרוש בגלל הנטיה הפולנית. אם אוכל נשאר על השולחן יותר מדי זמן, וזה ילד שנהנה לזרוק, אז הוא יגיע לשלב המשחקים ויזרוק. עם הקטן (שנה וחודש), אני מסלקת ברגע שהוא מתחיל לזרוק. וגם לא שמה לו כמויות גדולות כי ברגע שהוא לא רוצה הוא זורק. לשמחתי הוא התחיל לענות בתנועת ראש 'לא', כשאני שואלת ('רוצה מים' למשל). כך אני יכולה לא להגיש בכלל משהו שהוא מראש לא רוצה. לפני שידע להניע את הראש מצד לצד, נהג להעיף את מה שלא רצה עוד בטרם האובייקט פגש לחלוטין את השולחן או הפה.

לאה_מ

New member
בכלל לא שאלה טפשית

ואת אפילו לא הראשונה ששואלת אותה
אז הנה קישור לדיון בנושא והנה קישור לעוד אחד, וכאן תוכלי למצוא דיונים שונים בנושא האם ואיך לומר "לא" גם בנושאים אחרים.

mummy

New member
|אייקון של אנחת רווחה| ....

נאנחת, והולכת לקרוא את הדיונים שקישרת לי. תודה לאה! ידעתי שפה אמצא את התשובה(ות).

למעלה