שאלה אולי מוזרה..

Miss פטל

New member
שאלה אולי מוזרה..

יש לי פסיכומטרי 510 ועם הבגרו שלי אני צריכה שיהיה לי בפסיכומטרי 650 בכדי להיתקבל לריפוי בעיסוק ו 700 כדי להיתקבל להפרעות תקשורת שניהם באת"א. ומאוד הייתי רוצה ללמוד את אחד המקצועות האלו..כמובן שיותר עדיף להפרעות בתקשורת. ואני שואלת, איזה דרך יש לי, בכדי ללמוד את התחומים האלו? וכמובן שיפור פסיכומטרי לא בא בחשבון כי אין סיכוי שאני אשפר אותו עד כדי כך..אולי עד 600 אני אצליח..אבל בטח שלא יותר.. אז אני שואלת האם יש עוד איזהן אפשרויות? כל דבר אשמח לשמוע!!! אני שמעתי שאפשר ללמוד חוג שקרוב לזה, כמו חינוך מיוחד, שלשם אני מתקבלת, ואז לעשות הסבה...האם זה אפשרי?? האם אפשר לעשות הסבה מחינוך מיוחד להפרעות תקשורת? וזה צריך בשביל זה ומה כולל התהליך?

Kiru

New member
למה אין סיכוי לשפר פסיכומטרי?

את מרגישה שאת לא מסתדרת עם המבחן הזה, או שסתם לא נראה לך אפשרי לשפר ב-150 נקודות?

Miss פטל

New member
גם וגם

וזאת שאלה לא רלוונטית כי אני בכל מקרה מתכוונת להתחיל ללמוד באוקטובר הזה ועשיתי פסיכומטרי בנובמבר, ואין לי זמן לעשות פסיכו שוב(כי הרי חצי שנה אסור)

סכויי קבלה

אין לימודי הסבה לאף אחד משני המקצועות שציינת. גם אם תלמדי חוג אחר תדרשי להתחיל מבראשית בשני אלה. היתרון היחידי של תואר בחוג אחר הוא שממוצע ציוני תואר ראשון יחושבו במקום ממוצע בגרות לצורך דיון בקבלתך, אבל עדיין גם הפסיכומטרי קובע. מבחינה זו אלטרנטיבה טובה יותר יכולה להיות מכינה קדם-אקדמית כשציוני סיום המכינה ילקחו במקום ממוצע בגרות. נדיר שמקפיצים ציון פסיכומטרי ב-150 נקודות, אלא אם כן מישהו ממש פישל סבבחינה כי הרגיש לא טוב, היה נתון ללחץ היסטרי וכו'.

למעלה